Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Νομιμοποίηση αυθαίρετων -Ποιοι θα καθαρίσουν με παράβολο 500 ευρώ


Η τακτοποίηση απέτυχε και πλέον η τελική λύση που έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι η νομιμοποίηση αυθαίρετων προκειμένου να μπουν έσοδα στα κρατικά Ταμεία. Οι τυχεροί είναι όσοι έχουν κτίσματα με μικροαυθαιρεσίες, όπως πέργκολες, μικρούς ημιυπαίθριους, πατάρια και μικρά υπόγεια γκαράζ, αφού έρχεται οριστική νομιμοποίηση γι αυτά.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο αυτοί θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη θα αφορά τα κτίσματα, τα οποία σε συνδυασμό με τις παράνομες προσθήκες δεν υπερβαίνουν τους συντελεστές δόμησης και όγκου που ισχύει για την περιοχή που βρίσκονται. Μάλιστα οι πολίτες λύνουν οριστικά το πρόβλημα των αυθαιρεσιών, με την πληρωμή ενός απλού παραβόλου των 500 ευρώ.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά όσα κτίσματα υπερβαίνουν τους συντελεστές δόμησης και όγκου που ισχύουν και γι αυτά οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να τα νομιμοποιήσουν για 30 χρόνια. Ωστόσο κάποιοι που έχουν προχωρήσει σε αλλαγή χρήσης και μετέτρεψαν έναν βοηθητικό χώρο σε υπνοδωμάτιο για παράδειγμα θα κληθούν να πληρώσουν και πρόστιμο.

Τα κτίσματα που δεν θα μπορέσουν οι ιδιοκτήτες τους όχι μόνο να τα νομιμοποιήσουν, αλλά ούτε καν να τα διατηρήσουν, αφού θα τα επισκεφθεί η μπουλντόζες, είναι όσα έχουν ανεγερθεί σε περιοχές όπου απαγορεύεται η δόμηση -δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί χώροι, αιγιαλός-.

Πηγή:  iefimerida.gr
 
Σχόλιο Ιστολογίου: Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η μικρότητα και φαιδρότητα όλων όσων μας κυβερνούν. Κρίμα για την Ελλάδα , κρίμα για εμάς τους Ελληνες !!!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India