Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά» -Ποιες σχολές επηρεάζονται

Αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά» -Ποιες σχολές επηρεάζουν

 
Με προεδρικά διατάγματα θα γίνουν κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο σχέδιο «Αθηνά» που θα αποστέλλει το αργότερο μέχρι αύριο στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας από το υπουργείο Παιδείας, μετά από υποδείξεις της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι τροποποιήσεις αφορούν κυρίωςτις ξένες φιλολογίες των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι οποίες τελικά παραμένουν ανεξάρτητες και δεν συγχωνεύονται σε μια νέα σχολή όπως ήταν το αρχικό σχέδιο.

Επίσης στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας το πρόγραμμα Ψυχολογίας παραμένει αυτόνομο και αναβαθμίζεται σε ξεχωριστό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής.

Οπως αναφέρουν και ΤΑ ΝΕΑ αλλαγές θα υπάρξουν και σε ΤΕΙ, καθώς δεν συγχωνεύονται τα Τμήνατα Εργοθεραπείας και Φυσιοθεραπείας σε όσα ΤΕΙ λειτουργούν όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, ενώ σε κάποιες οριακές περιπτώσεις παραμένουν τμήματα ΤΕΙ που επρόκειτο να κλείσουν, αποκτώντας μεταβατικό χαρακτήρα.

Ως τέτοιο παράδειγμα αναφερόταν χθες η Λευκάδα, όπου το υπάρχον Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στην Οικονομία και τη Διοίκηση εμφανίζεται να παραμένει ώσπου να ολοκληρώσουν οι τωρινοί φοιτητές τις σπουδές τους και κατόπιν να αλλάζει γνωστικό αντικείμενο.


Πηγή:  iefimerida.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India