Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ο Σαμαράς «πείθει» την τρόικα και πιστώνεται την «επιτυχία»

Ο Σαμαράς «πείθει» την τρόικα και πιστώνεται την «επιτυχία»
Το σήριαλ των διαβουλεύσεων με την τρόικα συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί - εκτός απροόπτου -αύριο, με θετική κατάληξη για την ελληνική πλευρά. Παρά τις διαρρέουσες πληροφορίες που διαρρέουν δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων και ότι διαμορφώνεται συγκρουσιακό κλίμα,  σε όλα τα σημαντικά ζητήματα  έχουν επιτευχθεί συγκλίσεις. Η τελική συμφωνία θα επισφραγισθεί σε συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας  με τον πρωθυπουργό. Θα εμφανισθεί ως αποτέλεσμα σθεναρής στάσης και σκληρής διαπρραγμάτευσης του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος θα "πιστωθεί" έτσι προσωπικά την "επιτυχία".

Η μεθόδευση που ακολουθείται "μυρίζει" επικοινωνιακό παιχνίδι. Μετά από δύο αναβολές, η συνάντηση προγραμματίσθηκε να γίνει αύριο το απόγευμα. Αυτό σημαίνει οι διαπραγματεύσεις έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί και ο κ. Σαμαράς δεν θα χρειασθεί να μπει στην ουσία.
Κατά τις εκτιμήσεις πολιτικών σχολιαστών, απομένει πλέον μια "συμφωνία κυρίων" σε υψηλό επίπεδο, με την οποία ο πρωθυπουργός θα "εγγυάται προσωπικά" ότι θα υλοποιηθούν απαρεγκλίτως και εντός χρονοδιαγραμμάτων όσα συμφωνήθηκαν.

Ανακοινώσεις για το αίσιον τέλος των διαπραγματεύσεων και  για τα συμφωνηθέντα  στα επιμέρους θέματα (απολύσεις-διαθεσιμότητες, ρυθμίσεις ληξιπροθέσμων, διευκολύνσεις σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά κλπ) ενδέχεται να γίνουν την Τετάρτη, πριν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών αναχωρήσουν για την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.

Στη συνάντηση με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την "κινητικότητα" εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, υποσχόμενος ότι θ'αρχίσει να εφαρμόζεται αμέσως και ότι τα πρώτα απτά αποτελέσματα θα φανούν τον Ιούνιο, όταν οι τροϊκανοί θα επανέλθουν για τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο.

Το σχέδιο έχει ετοιμασθεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη και τους επιτελείς του, σε συνεργασία με τα υπουργεί Οικονομικών και Εργασίας.

Το θέμα που πρέπει να έχει κλείσει πριν από την αυριανή συνάντηση Σαμαρά-τρόικας, είναι ο τρόπος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών σε Εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία. Οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας συναντώνται απόψε το βράδυ για να διαμορφώσουν τις τελικές διατάξεις, έχοντας ήδη επιτύχει κατ'α ρχήν συμφωνία με τους τροϊκανούς επί των βασικών κατευθύνσεων. Πριν από αυτή τη σύσκεψη ο κ. Στουρνάρας ενδέχεται να έχει μία ακόμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο μαξίμου.

Πηγή: www.sofokleousin.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India