Κύριε Σαμαρά δεν σώσατε τη χώρα την υπονομεύσατε…Είσαστε πρωθυπουργός γιατί πουλήσατε ψεύτικη ελπίδα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καρχιμάκης και του ζητεί να σταματήσει να προκαλεί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καρχιμάκη έχει ως εξής:
«Ο αρχηγός της ΝΔ μας προκαλεί θεωρώντας ότι έχουμε ξεχάσει Ο αρχηγός της ΝΔ σε μια ομιλία πρόκληση στις προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματος του θεώρησε ότι απευθύνεται σε αμνήμονες ή σε κατοίκους άλλης χώρας .
Μας είπε λίγο πολύ ευτυχώς που υπάρχει η ΝΔ και ο ίδιος και έσωσαν την χώρα .
Κύριε αρχηγέ της ΝΔ
Δεν σώσατε την χώρα την υπονομεύσατε και ως συνένοχος στην κυβέρνηση Καραμανλή και ως λαϊκιστής και δήθεν αντιμνημονιακός στην αντιπολίτευση. Αυτό ήταν η απόλυτη υπονόμευση και της χώρας και των πολιτών.
Τώρα το να κάνετε το τραπέζι με ξένα τρόφιμα αυτό είναι εύκολο μπορούν όλοι να το κάνουν. Όσο δε αφορά τις δικές σας ιδέες ,για το πως θα αλλάξετε την Ελλάδα όπως λέτε. Γιατί δεν την αλλάξατε επί κυβερνήσεως Καραμανλή ,όταν ακόμα δεν υπήρχε τόση κρίση ,πριν από τρία χρόνια περίπου .
Τι σας κάνει να ισχυρίζεστε ότι τώρα με τις ιδέες σας θα την αλλάξετε ;
Δεν την αλλάξατε κ .Σαμαρά με τα κούφια Ζάππεια ,τα ανύπαρκτα ισοδύναμα ,τους απίθανους και τζούφιους κωδικούς .
Θα το κάνετε τώρα;
Μήπως το υλικό της παράταξης σας άλλαξε ;
Μάλλον το ίδιο πρέπει να είναι .
Σταματήστε να προκαλείτε την νοημοσύνη εκατομμυρίων ανθρώπων που δοκιμάζονται.Όσο δε για τα σφάλματα που λέτε ότι κάποιοι είδαν και τα διορθώνουν,ο ελληνικός λαός διερωτάται .
Μετά την πραξικοπηματική ανατροπή με άλλες δυνάμεις της νωπά εκλεγμένης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ,μπορείτε να απαντήσετε αν τα πράγματα έγιναν καλύτερα για τη ζωή των ανθρώπων της ανάγκης και της δημιουργίας ;
Όχι βέβαια ……
Ποια είναι λοιπόν τα σφάλματα που διορθώσατε ;
Ότι πήρατε μέτρα 11,5 δις ευρώ σε βάρος των αδύναμων και των εύκολων στόχων;
Ότι κάθε μέρα οι απολύσεις κρέμονται πάνω από το κεφάλι των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα;
Ότι υπάρχουν 400000 οικογένειες που δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ το μήνα στο σπίτι τους και αντιμετωπίζονται με ευχολόγια;κ.λ.π.  ότι η ανεργία κυρίως των νέων καλπάζει ….
Ότι δεν έχετε καν οδικό χάρτη διάσωσης;
Ότι καθημερινά αδυνατείτε να αποδείξετε ότι η πολιτική βούληση πρέπει να είναι αυτή που είναι ανάγκη να δίνει λύσεις στην κρίση.
Αυστηρός κ.αρχηγέ της ΝΔ έπρεπε να είστε πρώτα με τον εαυτό σας που επί μεγάλο χρονικό διάστημα δεν συστρατευθήκατε αλλά υπονομεύατε μια κυβέρνηση που πλήρωνε τις δικές σας αμαρτίες και γονάτιζε απο τις φαυλότητες σας .
Όσο δε για την μεγαλοσύνη που επιδεικνύεται προς τους εαυτούς σας ότι εάν δεν ήταν η ΝΔ δεν θα είχε σωθεί η χώρα .Πάλι παίζετε με την νοημοσύνη όλων .
Μήπως λοιπόν χωρίς την ΝΔ δεν θα είχαμε φθάσει ως εδώ;
Μου θυμίζετε κάποιον που έπνιγε χωρίς λόγο έναν άλλο ….και κάποια στιγμη του λέει σε αφήνω να ζήσεις …..άρα σε έσωσα.
Τρομερή ,απίστευτη λογική ,πρωτοφανής ,παγκόσμια λογική για βραβείο Νόμπελ .
Αναρωτιόμαστε λοιπόν τι διορθώσατε , πέρα από την ανατροπή για μικροκομματικούς λόγους μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης που συνταγματικά έπρεπε να κυβερνά μέχρι τον Οκτώβριο του 2013;
Τίποτε. Απολύτως κ. Πρωθυπουργέ .
Τα χειροτερέψατε.
Απλά όσοι επικοινωνιακά αλλά και με άλλους τρόπους χτυπούσαν μαζί με εσάς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ,αντιλαμβάνονται τώρα ότι θα βουλιάξουν και αυτοί και προσπαθούν να σας διασώσουν με οποίο μέσο μπορούν.
Οι ουσιαστικές ανάγκες όμως και οι δυσκολίες για τους πολλούς τους αδύναμους και τους εύκολους στόχους παραμένουν .
Μήπως όμως ,θα έπρεπε να σας επαναφέρουν και κάποιοι άλλοι στην πραγματικότητα ,με όλα όσα τολμάτε να ξεστομίζετε προκαλώντας ;
Κύριε αρχηγέ της ΝΔ μη μας προκαλείτε δεν ξεχνάμε ,δεν έχουμε ασθενική μνήμη…….είσαστε πρωθυπουργός γιατί πουλήσατε ψεύτικη ελπίδα μόνο και μόνο για να γίνετε πρωθυπουργός και να ικανοποιήσετε το απωθημένο σας και όχι να υπηρετήσετε αυτούς που τελικά παραπλανήσατε».