Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

"Θέλουμε την συνεργασία των πολιτών" - Συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Νομού Λασιθίου


Τα τελευταία 24ωρα έχουν γραφτεί και ακουστεί διάφορα για τα δύο περιστατικά στα οποία έχουν εμπλακεί αστυνομικοί και πολίτες στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

Το ένα είναι το περιστατικό που έγινε στην πλατεία της πόλης όπου είχε σαν αποτέλεσμα να πάει στο νοσοκομείο ένας αστυνομικός με κατάγματα στο κρανίο, ο οποίος και πήρε εξιτήριο και το άλλο αυτό που έγινε στο δρόμο της Επιμενήδου έξω από το ΙΚΑ με πολίτη που είχε παρκάρει παράνομα λόγω την κατάληψης της θέσης των Αμεα από άλλα οχήματα και την διένεξη που όπως λέγεται ακολούθησε μεταξύ του ιδίου και των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που το έκανα την υπόδειξη για την παράνομη στάθμευση.

Η ΑΝΑΤΟΛΗ μίλησε με τον πρόεδρο της Ένωσης των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού κ. Ηλία Νταραρά ο οποίος και είπε ότι σε καμία περίπτωση οι αστυνομικοί δεν έχουν κανένα προσωπικό πρόβλημα με τους πολίτες ούτε και οι πολίτες μαζί τους ενώ το κλίμα της συνεργασίας και από τις δύο πλευρές στην περιοχή του νομού είναι άριστο και χαρακτηρίζει τα περιστατικά που συνέβησαν σαν μεμονωμένα.

«Στην πρώτη περίπτωση αποδεικνύεται στην πράξη ότι το επάγγελμά μας είναι επικίνδυνο ακόμα και εκεί που δεν το περιμένεις και η έκθεση ενός μονάχα συναδέλφου εγκυμονεί κινδύνους. Η φυσική και πολιτική ηγεσία πρέπει να δουν το θέμα με συμπάθια και να δώσουν λύσεις γιατί δεν μπορεί ένας αστυνομικός να αστυνομεύει μόνος του για διάφορους λόγους, λαμβάνοντας περισσότερα ρίσκα και όταν ο ίδιος δεν είναι ασφαλής πώς να νοιώθει ασφαλής ο πολίτης. Σαν ένωση θα είμαστε δίπλα στον συνάδελφο σε ότι αποφασίσει να κάνει για την συνέχεια στηρίζοντας τον ενώ ταυτόχρονα θα θέσουμε το θέμα και στην ηγεσία του σώματος.»

Σε ότι αφορά το δεύτερο περιστατικό ο πρόεδρος και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών του νομού είπε ότι έχουν δημοσιευθεί σε διαφορές πηγές ενημέρωση πάρα πολλές ασάφειες και γεγονότα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 «Οι συνάδελφοι όπως πολύ καλά είμαι σε θέση να γνωρίζω έδειξαν κατανόηση στο πρόβλημα του συμπολίτη μας και προσπάθησαν να βοηθήσουν και πραγματικά δεν μπορών να καταλάβω ούτε βέβαια και να γνωρίζω πως πήρε τόσο άσχημες διαστάσεις το συγκεκριμένο περιστατικό. Οι συνάδελφοι έκαναν το χρέος τους με περίσσια υπομονή και διάθεση βοήθειας και αυτό δεν το λέω για να υπερασπιστώ τους συναδέλφους. Εμείς σαν συνδικαλιστές έχουμε χρέος να προστατεύουμε τους συναδέλφους όταν χρειάζεται και παράλληλα όμως να καταδικάζουμε την όποια άσχημη συμπεριφορά και στάση τους. Στην περίπτωση αυτή οι συνάδελφοι έπραξαν σωστά και για τον λόγο αυτό δεν έλαβε συνέχεια το όλο θέμα.» είπε ο κ. Νταραράς και τόνισε ότι οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι είναι συνάνθρωποι και όχι ξένοι και μακριά από τις τοπικές κοινωνίες.

Με κόπο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όντας λαβωμένοι από τις μειώσεις σε μισθούς και σε επιδόματα πάντα όμως με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους πολίτες και στην έννομο τάξη, είπε ακόμα.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India