Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Απάντηση σε επιστολή του κ. Ραφαιλάκη


Αγαπητέ κ. Ραφαιλάκη
Είμαστε αναγκασμένοι να σας απαντήσουμε προσωπικά και να σας ξεκαθαρίσουμε ζητήματα τα οποία είτε δεν μπορείτε , είτε δεν θέλετε να ξεκαθαρίσετε και απλά περιπλέκεται καταστάσεις και ζητήματα.
Πιο συγκεκριμένα , την ημέρα που αποστείλαμε το δελτίο τύπου , δεν ήταν μόνο το σχόλιο σας για το οποίο δώσαμε απαντήσεις. Υπήρχε και μια ανάρτηση στο merambello news την οποία και αναδημοσιεύσαμε και στην οποία απαντήσαμε. Μπορούμε να ισχυρισθούμε δε , ότι το δελτίο τύπου απαντούσε κατά ένα πολύ μικρό μέρος του στην δική σας τοποθέτηση. Όμως ας τα πάρουμε με την σειρά που θα θέσατε:
1.       Εμείς στην εισαγωγή της απάντησης μας – μέσω του δελτίου τύπου μας – γράψαμε τα παρακάτω:
«Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι υποχρεωμένη να απαντήσει όσο πιο περιεκτικά γίνεται στην επίθεση που δέχεται . Το από που και γιατί,  είναι προφανές αν διαβάσετε μόνο τις αναρτήσεις που έχουμε κάνει στο δικό μας blog αποδεικνύοντας ότι αν και ερασιτέχνες , προβάλλουμε όλες τις απόψεις ... ευχόμενοι να μην γίνουμε ΠΟΤΕ επαγγελματίες του είδους.»
Αν είχατε κάνει τον κόπο να διαβάσετε όλες μας τις αναρτήσεις θα βλέπατε ότι η εισαγωγή αυτή δεν είχε καμία απολύτως σχέση με εσάς και την τοποθέτηση σας. Συνεπώς δεν υπονοήσαμε τίποτα και δεν έχουμε να δώσουμε περαιτέρω διευκρινήσεις.
2.       Εις ότι αφορά τον κ. Λεμπίδη , ομολογείτε ότι θα μπορούσατε να αποφύγετε την αναφορά στο όνομα του , πλην όμως συνεχίζετε να επιμένετε ότι θα θέλατε από εμάς προτάσεις για δράσεις. Δεν σας αρκεί το γεγονός του ότι συμμετέχουμε στην Επιτροπή και προσυπογράφουμε ακόμα και θέματα με τα οποία – πιθανά – να διαφωνούμε. Δυστυχώς λοιπόν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε περαιτέρω και θα περιμένουμε τις δικές σας προσωπικές προτάσεις.
3.       Έχετε κάνει την παρακάτω αναφορά:
Πήρατε μία ανάρτηση μου στον «τοίχο» σας στο προφίλ στο fb που είναι περιορισμένης (μόνο 322 είναι οι «φίλοι» σας….) αναγνωσιμότητας και επισκεψιμότητας,  και την μετατρέψατε με απόλυτα φασιστική μέθοδο σε αρθρίδιο, ανεβάζοντας το στο blog σας αλλοιώνοντας την αρχική του μορφή και κυρίως το ύφος, καταφέρνοντας έτσι να διογκώσετε ένα θέμα που δεν είχε στόχο να πάρει τέτοια διάσταση. Συνεχίζοντας το, βγάλατε δελτίο τύπου!!!! Για να απαντήσετε σε ένα απλό σχόλιο στο fb!!!!!! Νομίζω ότι αυτό πολύ απλά σας εκθέτει, και ότι ψάχνετε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ξανασκεφτείτε καλά τι κάνατε…..
Αναγνωρίζετε λοιπόν ότι η ανάρτηση έγινε στον «τοίχο μας» , αλλά άσχετα με αυτό κάθε ανάρτηση που γίνεται σε κάθε «τοίχο» σελίδας κοινωνικής δικτύωσης είναι για κοινή χρήση. Λέτε ότι την μετατρέψαμε φασιστικά σε αρθρίδιο. Προφανώς δεν έχετε σχέση με την πραγματικότητα αφού ο τίτλος ήταν «Τοποθέτηση του κ. Ραφαιλάκη σχετικά με τις κινητοποιήσεις». Πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε ανάρτηση σε κοινή θέα , τοποθέτηση είναι κ. Ραφαιλάκη.
 Μας κατηγορείται για αλλοίωση. Για δες τε τα δύο κείμενα και πες τε μας ποια αλλοίωση έχουν υποστεί τα δύο κείμενα ;
ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ «ΤΟΙΧΟ» FACEBOOK.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ DSINERGASIA.BLOGSPOT.GR

Είναι προφανές ότι και οι δύο αναρτήσεις είναι πανομοιότυπες και σας επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς σας. Εις ότι αφορά τις υποτιμητικές αναφορές στα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουμε να σας υπενθυμίσω τα εξής:
·         Για πρώτη φορά στην ιστορία των Δημοτικών ομάδων , υπάρχει Δημοτική Ομάδα με δική της σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα ενεργή εδώ και περίπου 1 1/2  μήνα με περίπου 300 φίλους στο διάστημα αυτό.
·         Για πρώτη φορά στην ιστορία των Δημοτικών ομάδων , υπάρχει Δημοτική Ομάδα με δικό της blog όπου ανεβάζει όλα τα νέα της (ενέργειες – πρωτοβουλίες) και όχι μόνο.
·         Έχουμε ήδη καταθέσει σημαντικές προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και σειρά Επερωτήσεων (17 τον αριθμό) για ζωτικά θέματα καθημερινότητας.
·         Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα διαχείρισης των ηλεκτρονικών μας μέσων,  με άτομα από την νέα γενιά της πόλης μας και η δράση μας σύντομα θα επεκταθεί και με νέες διαδικτυακές ιδέες.
Αν τώρα , για εσάς όλα αυτά είναι ασήμαντα , για μια Δημοτική Ομάδα με μόλις 8 Δημοτικούς Συμβούλους , τότε δεν μπορώ να σχολιάσω περαιτέρω.
4.       Όσο για τους αιρετούς , εξακολουθείτε να μην αντιλαμβάνεστε τον τρόπο λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών και θέλετε ντε και καλά να μπουν όλοι οι αιρετοί στην διαδικασία του να συμμετέχουν όλοι παντού. Σας εξηγήσαμε ότι σε μια Επιτροπή , οι παρατάξεις και οι αιρετοί εκπροσωπούνται και αν ο εκπρόσωπος είναι παρόν είναι σαν να είναι όλοι τους παρόντες. Αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε , δεν θα επανέλθουμε στο θέμα.
5.       Εις ότι αφορά τον κ. Γουναλάκη , δεν γνωρίζουμε με ποιους συζητάτε , αν όμως υπονοείτε όλους αυτούς που διέδιδαν το δημοσίευμα του μέσω φωτοτυπίας στην συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα , είναι απόλυτα κατανοητό το γιατί δεν καταλάβαιναν. Σύντομα όμως θα δούμε πόσο δίκιο έχει ο Δημοτικός μας Σύμβουλος , όταν θα έρθει η ώρα της διαχείρισης των παραιτήσεων αυτών. «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά …».
6.       Η διαφορά του φθαρμένος από διεφθαρμένος είναι φανερή και τεράστια. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γουναλάκης έκανε την ακόλουθη πρόταση:
Να επιμείνουμε όλοι στις παραιτήσεις μας και στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές που θα γίνουν άμεσα , να μην δώσει υποψηφιότητα κανένας από όσους συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια στα κοινά της πόλης μας. Να οδηγηθεί η πόλη μας σε εκλογές ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος στην νέα άφθαρτη γενιά , η οποία μπορεί να μην έχει εμπειρίες , έχει όμως ενθουσιασμό και όνειρα.
Μίλησε για άφθαρτη νέα γενιά , δεν μίλησε για διεφθαρμένη παλαιά γενιά , συνεπώς εξηγήσεις δεν χωρούν αφού οποιοσδήποτε ασχολείται με τα κοινά απλά φθείρεται … εκτός από όλους όσους δεν ακουμπούν τα κοινά και μόνο κριτική γνωρίζουν να κάνουν (… όπως ακριβώς κάνετε εσείς).
7.       Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το γιατί θα πρέπει να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα για κάτι που βασικά αφορά εμάς. Επίσης δεν καταλαβαίνουμε το πώς θα κριθεί σκόπιμο από εσάς να το δημοσιεύσετε. Επειδή λοιπόν εμείς θέλουμε να σας απαλλάξουμε από τον προβληματισμό σας αυτό σας απαντάμε και το δημοσιεύουμε κλείνοντας εδώ το θέμα από την πλευρά μας.
Πριν κλείσουμε θα μας επιτρέψετε να σας πούμε ότι δεν πρέπει να προτρέχει η γλώσσα μας της σκέψεως μας. Αυτό ως ένας γενικός κανόνας για όλους μας !!!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India