Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Νέες ρυθμίσεις για τον Φ.Π.Α.



Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, ο επαγγελματίας ή η εμπορική επιχείρηση με το που θα υποβάλλει χρεωστική δήλωση ΦΠΑ δεν θα υποχρεούται να καταβάλει το 40% του φόρου όπως ισχύει σήμερα αλλά ελάχιστο φόρο 10 ευρώ.
Mε αυτό τον τρόπο θα υποβάλλεται η δήλωση ανεξάρτητα αν θα πληρωθεί ο φόρος και άρα το κράτος θα γνωρίζει τουλάχιστον τι έχει λαμβάνειν.
Στη συνέχεια θα έχει ο επιτηδευματίας 10 ημέρες προθεσμία να εξοφλήσει το σύνολο του ποσού.
Με αυτό τον τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών καταργεί τις 2 επιπλέον δόσεις που αντιστοιχούν στο 60% του χρεωστικού ΦΠΑ που προκύπτει κατά την υποβολή της δήλωσης.
Ο ΦΠΑ που θα παραμένει απλήρωτος μετά τη 10ημερη προθεσμία, θα επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα μη καταβολής,
Μετά τη 10ημερη προθεσμία εξόφλησης ο ΦΠΑ γίνεται ληξιπρόθεσμος και άρα το κράτος θα προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να τον εισπράξει και αν δεν υπάρχουν θα φυλακίζει για χρέη άνω των 5.000 € και αφού έχουν περάσει 4 μήνες από την ημερομηνία που έχει ληξιπρόθεσμη η οφειλή.
Σας υπενθυμίζουμε τι ισχύει σήμερα
- Με βάση τα ισχύοντα σήμερα με την υποβολή της δήλωσης προκαταβάλλεται το 40% της συνολικής οφειλής
- Το υπόλοιπο 60% πληρώνεται σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Οι δύο δόσεις επιβαρύνονται με προσαύξηση 2%
- Για μη υποβολή δήλωσης: προσαύξηση 3,5%
- Δυνατότητα συμβιβασμού και εξόφληση σε 6 μηνιαίες δόσεις
ΥΓ.
Όσο τους αφήνουμε να μας καταστρέφουν τόσο περισσότερο θα αποθρασύνονται …

Πηγή:www.tax-profit.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India