Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου της «Δημοτικής Συνεργασίας» στην Νεάπολη

Η «Δημοτική Συνεργασία» εγκαινίασε με τον καλύτερο τρόπο μία σειρά εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλο το δήμο Αγίου Νικολάου, με αντικείμενο την δυνατότητα των δημοτών να εκφραστούν απ’ευθείας και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αληθεύει αυτή η καταγγελία κε Κουνενάκη;

Και αυτή η πληροφορία – καταγγελία έφτασε στο C.N.A. μέσω των αναγνωστών του που πάντα είναι πληροφορημένοι και μέσα στα πράγματα. Η καταγγελία αυτή μας έκανε εντύπωση και γι’αυτό το λόγο θα την δώσουμε στην δημοσιότητα περιμένοντας απαντήσεις από τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου κο Δημήτρη Κουνενάκη.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η «Δράση» στηρίζει την «Δημοτική Συνεργασία»

Η «Δράση» ανακοίνωσε τη στήριξη της υποψηφιότητας του Πανίκου Καρατσή και του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία» για το Δήμο Αγίου Νικολάου.

Περισσότερες ελιές και λιγότερος δάκος στο μέλλον από την κλιματική αλλαγή

Θετικές επιπτώσεις φαίνεται πως θα έχει στο μέλλον η κλιματική αλλαγή για τους ελαιοπαραγωγούς. Όπως προκύπτει από μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα, τα ελαιόδενδρα στη λεκάνη της Μεσογείου (και στην Ελλάδα) θα είναι από τις λίγες καλλιέργειες που θα ευνοηθούν από την άνοδο της θερμοκρασίας και θα εμφανίσουν αυξημένη απόδοση και κερδοφορία.

Υποψήφιος Δήμαρχος στην Σητεία ο Νίκος Κουρουπάκης

Για μια ακόμα φορά, την υποψηφιότητα του στις προσεχείς εκλογές στο Δήμο Σητείας ανακοίνωσε ο πρώην Δήμαρχος κ Νίκος Κουρουπάκης στην διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Σητείας.

Κοντά στους «ευάλωτους» μαθητές το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ο Τομέας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με διευθυντή τον καθηγητή Ηλία Ε. Κουρκούτα  ξεκίνησε σε συνεργασία με το Παν/μιο του Brighton ένα πρόγραμμα «Υποστήριξης και Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης ευάλωτων ομάδων μαθητών, των οικογενειών και των δασκάλων τους», το οποίο είναι βασισμένο στο Μοντέλο της Ψυχικής Ανθεκτικότητας (Resilience) και της συνεργασίας Πανεπιστημίου-Κοινότητας.

Τον Μάιο τα «ραβασάκια» στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

Μέσα στο Μάιο θα σταλούν τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μετά από συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη θεοχάρη.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Το Δικταίο Άντρο στους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται η τεράστια σημασία του Δικταίου Άντρου ως αρχαιολογικού χώρου αλλά και ως τόπου σύγχρονου «προσκυνήματος» από πλήθη ξένων επισκεπτών που συρρέουν κυριολεκτικά κάθε χρονιά στο Ψυχρό για να δουν το σπήλαιο όπου κατά τη Μυθολογία γεννήθηκε ο Δίας.

Καθόλου ευχάριστα τα «νέα» από την Ρωσική τουριστική αγορά

Η υποτίμηση στο ρούβλι φέρνει «μαύρα σύννεφα» για τον τουρισμό στην Κρήτη, καθώς φαίνεται ότι η καλή πορεία της ρωσικής αγοράς θα ανακοπεί. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανόλης Τσακαλάκης, που ήταν στην έκθεση της Μόσχας τις προηγούμενες ημέρες, δεν έφερε καλά νέα στην Κρήτη και το Ρέθυμνο.

Απελευθερώνεται η αγορά των φορτηγών και των ταξί

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα έρθουν οι συμφωνηθείσες με την Τρόικα ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς, τόσο των επιβατηγών δημοσίας χρήσης (ταξί), όσο και των φορτηγών δημοσίας, αλλά και ιδιωτικής χρήσης.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Επιστημονική εργασία του ΤΕΕ/ΤΑΚ που αποτυπώνει την βιομηχανική-βιοτεχνική εξέλιξη της Ανατολικής Κρήτης

Η καταγραφή-αποτύπωση όλων των βιομηχανικών-βιοτεχνικών κτιρίων στην Ανατολική Κρήτη (Ηράκλειο-Λασίθι) από τα τέλη του 19ου έως τα μέσα περίπου του 20ου αιώνα που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της οικιστικής μας κληρονομιάς, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικής εργασίας που ανέλαβε και  ολοκλήρωσε επιστημονική ομάδα του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Σχέδιο νόμου από τον Μ.Κεφαλογιάννη για την χρηματοδότηση των κομμάτων

Ο Βουλευτης Μανωλης Κ. Κεφαλογιαννης κατεθεσε στη Βουλη το παραπνω νομοσχεδιο με το οποιο: *Καθιερωνεται  η σύσταση και δημιουργία του Μητρώου Πολιτικών κομμάτων για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των πολιτικών δομών , με υποχρεωτική καταχώριση τους και υποχρεωτική λήψη πιστοποιητικού εγγραφής του για να θεμελιώνεται το δικαίωμα τους στην κρατική χρηματοδότηση.

Υπάλληλοι Βουλής: Θα παίρνουν εφάπαξ 63 μισθών

Τη στιγμή που η τρόικα απαιτεί δραστικές περικοπές στα εφάπαξη 17 ταμείων υπουργείων και ΔΕΚΟ, που είχαν μείνει μέχρι τώρα μακριά από περικοπές, οι υπάλληλοι της Βουλής εμφανίζονται για μία ακόμα φορά προνομιούχοι, καθώς θα εξακολουθούν να εισπράττουν χρυσά μπόνους παρά το ψαλίδι στα τελικά ποσά, που έχει ήδη αποφασιστεί.

Ανάλυση της Alpha Bank: Η οικοδομική δραστηριότητα και η αγορά ακινήτων

Η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, με βάση τις άδειες (κατοικήσιμων και μη κτιρίων), παρουσίασε άνοδο κατά 2,2% σε ετήσια βάση στο τέταρτο τρίμηνο το 2013, ανερχόμενη σε 3.172 κυβ. μέτρα, έναντι 3.104 κυβ. μέτρα στο τέταρτο τρίμηνο 2012, όπου είχε σημειωθεί πτώση κατά -44,1%. Συνολικά, στο 2013, ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας μειώθηκε εκ νέου κατά -25,6%, μετά την πολύ μεγάλη πτώση της, κατά -30,6% το 2012 και κατά -37,5% το 2012.

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για το αεροδρόμιο Σητείας

Το ζήτημα της χρηματοδοτησης του έργου «Νέο κτίριο Αεροσταθμού και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στο Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας επισημαίνει στην επιστολή που απέστειλε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Δήλωση του Μ.Πετσαλάκη για την παραπομπή σε δίκη των πρώην διοικητικών συμβουλίων της Επιχειρησιακής Βραχασίου Α.Ε. Ο.Τ.Α

Επειδή τελευταία πολύς ντόρος γίνεται για την εμπλοκή μου στην παραπομπή σε δίκη των πρώην διοικητικών συμβουλίων της Επιχειρησιακής Βραχασίου Α.Ε. Ο.Τ.Α., θεωρώ υποχρέωσή μου για αποκατάσταση της αλήθειας να διασαφηνίσω τα παρακάτω:

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Τα ονόματα για τις περιφερειακές εκλογές που «παίζουν» στο νομό Λασιθίου

Οκτώ είναι μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες για την Κρήτη, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθεί ακόμα άλλη μία υποψηφιότητα. Ο νυν Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δεν έχει επίσημη στήριξη από κόμμα, αλλά προχωρεί κανονικά στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Κι αναμένεται να περιέχει και εκπλήξεις, εξ αιτίας της διείσδυσης και σε άλλα ψηφοδέλτια των προηγούμενων περιφερειακών εκλογών ή προσώπων που τα στήριξαν. Έτσι, ο Περιφερειάρχης φαίνεται να έχει σχηματίσει ένα άτυπο άξονα συνεργασίας με πρόσωπα από τη σημερινή μείζονα μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, που είχε κατέλθει υπό την ηγεσία του κ. Δημήτρη Γιαννουλάκη.

Τα πρώτα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς

Η Κατερίνα Μπατζελή, η Συλβάνα Ράπτη, ο Παντελής Καψής και η Εύα Καϊλή είναι τα πρώτα ονόματα που «έκλεισαν» για το ευρωψηφοδελτιο της Ελιάς - Δημοκρατικής Παράταξης κατά συνάντηση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι επικεφαλής των κομμάτων και των κινήσεων.

Οι εναλλακτικές λύσεις για τα «κόκκινα δάνεια» των ιδιωτών

Το Σχέδιο του Κώδικα δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων απέστειλε στις τράπεζες η Τράπεζα της Ελλάδος. Στο Κώδικα προβλέπεται υποχρέωση κάθε τράπεζας να θεσπίσει λεπτομερώς καταγεγραμμένη Διαδικασία Επίλυσης Καθυστερήσεων, καθώς και κατάλογο «εναλλακτικών λύσεων» που μπορούν να προτείνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Από τις 10 Δεκεμβρίου 2013 η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είχε τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα ρύπανσης στην περιοχή Μαρίνας Αγίου Νικολάου


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών καθώς και τις καταγγελίες συμπολιτών μας σχετικά με την ρύπανση ατμόσφαιρας και θάλασσας στην περιοχή της Μαρίνας Αγίου Νικολάου , έχει να δηλώσει τα εξής:

1.   Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι όλοι όσοι καταγγέλλουν καταστάσεις στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση να δημιουργήσουν πρόβλημα στην λειτουργία της Μαρίνας Αγίου Νικολάου , αντίθετα προσπαθούν να βοηθήσουν στην καλύτερη και ασφαλέστερη οργάνωση εργασιών επισκευών σκαφών που όπως και αν το δούμε είναι ικανές να δημιουργήσουν και δημιουργούν σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.

2.   Είναι γεγονός ότι καταγγελίες και δημοσιεύματα υπάρχουν από τον Ιούνιο τρέχοντος έτους και το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μαρίνας μόλις χθες και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας και πιέσεων των τοπικών Αρχών.Συνεπώς καταγράφεται από την πλευρά της Διοίκησης της Μαρίνας σχετική ολιγωρία για την αντιμετώπιση του θέματος. Επίσης θεωρούμε ότι καταγράφεται στα αρνητικά ότι δεν κλήθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση οι καταγγέλλοντες προκειμένου να είναι και οι ίδιοι παρόντες και να καταγραφούν οι απόψεις τους

3.  Η συζήτηση οποιασδήποτε καταγγελίας σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και κυρίως οι απαντήσεις των αρμοδίων εμπλεκομένων αρχών θεωρείται από την πλευρά μας άκαιρη.

4. Στην περιοχή της Μαρίνας γίνονται εργασίες που δύναται να προκαλέσουν σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα , όμως για εμάς είναι σημαντικό ότι όλες οι εργασίες αυτές εκτελούνται χωρίς την ύπαρξη ενός εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας , συνεπώς εκτελούνται χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο από την πλευρά της Διοίκησης.

Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε στην επίλυση του προβλήματος αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των συμπολιτών μας να διαμαρτύρονται αλλά και το δίκαιο της διαμαρτυρίας τους , αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι η Μαρίνα Αγίου Νικολάου αποτελεί μια σημαντική πηγή εσόδων για τον Δήμο μας , θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες προκειμένου να γίνει μια ουσιαστική συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών , δηλαδή:

1.   Διοικητικό Συμβούλιο Δ.Α.Ε.Α.Ν.
2.   Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου
3.   Διεύθυνση Περιβάλλοντος
4.   Οικολογική Ομάδα
5.   Καταγγέλλοντες πολίτες

Η συνάντηση αυτή θα προκληθεί όταν υπάρχουν οι απαντήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών καθώς και οι προτάσεις τους για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος στο μέτρο του δυνατού. Από δω και μετά τα πάντα θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα χωρίς να βάλουμε σε περαιτέρω κίνδυνο την δημόσια υγεία αλλά και την λειτουργία ενός ζωντανού και σημαντικού οργανισμού της πόλης μας.

Είναι σημαντικό στην πόλη μας να μάθουμε να συνεννοούμαστε , δεδομένου ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά να αντιπαρατιθέμεθα. Όλοι γνωρίζουμε τις δυνατότητες του τόπου μας πλην όμως μέχρι σήμερα κανένας δεν μπήκε στην διαδικασία να τις αξιοποιήσει. Σε αυτό θα κάνουμε ότι μπορούμε και θέτουμε τους εαυτούς μας ως απλούς στρατιώτες στην επίτευξη του στόχου αυτού.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

10 Δεκεμβρίου 2013

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Είναι πολλά τα λεφτά (Ζαχ)άρη!

Ενα απόφθεγμα λέει «πριν μιλήσεις βούτα καλά τη γλώσσα σου στο μυαλό σου». Δυστυχώς και ατυχώς για αυτούς, κάποιοι δεν το κάνουν. Και με στεναχωρεί όταν αυτό συμβαίνει και με πρόσωπα που δεν θα επιθυμούσα να έχω κάποια αντιπαράθεση. Ενα από αυτά είναι και ο κ. Ζερβός Ζαχαρίας και λυπάμαι γιατί είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σκληρά. Λυπάμαι, γιατί ήταν συμμαθητής και όχι μόνο.

Εγκαινιάστηκε στη Βουλή η έκθεση «Κρήτη 1866-1913»

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης "Κρήτη, 1866-1913: πορεία προς την Ένωση" που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" στο χώρο εκδηλώσεων της Βουλής (λεωφόρος Αμαλίας 22).

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει ακόμη ενιαίο κόμμα

Σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσον έχει επιτύχει το εγχείρημα «ενιαιοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώνει το ελληνικό παράρτημα του Ιδρύματος Rosa Luxemburg, το βράδυ της Πέμπτης.

Δημοτική Συνεργασία, παρουσίαση διακήρυξης (από 104fm.gr)

Με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά και με ηχηρές απουσίες κορυφαίων στελεχών που βρέθηκαν στην ίδια σκηνή του REX τον Οκτώβρη του 2010, εμφανίστηκε με τη νέα της σύνθεση η Δημοτική Συνεργασία, στην εκδήλωση της Τετάρτης (19/3), πάντα υπό τον Πανίκο Καρατσή, ως επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Αγίου Νικολάου.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Οι 4 πυλώνες της διακήρυξης της «Δημοτικής Συνεργασίας»

Πυλώνας 1ος 
Α. Τουρισμός.  Το βασικό όραμα που θα καθοδηγεί τη στρατηγική μας για τα επόμενα δέκα τουλάχιστον χρόνια.
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου στο σύνολο του πρέπει να είναι ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός, που να ικανοποιεί τον επισκέπτη με ποικίλα ενδιαφέροντα και αναζητήσεις και να διασφαλίζει τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων του.
Κεντρικό σημείο αναφοράς της στρατηγικής μας η αειφορία η οποία ταυτίζεται με την έννοια της ποιότητας.
Στα πλαίσια της αειφορίας η τουριστική ανάπτυξη θα διασφαλίσει την ποιότητα της τουριστικής εμπειρίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Θα διασφαλίσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους χωρίς να τους καταπονεί ή εξαντλεί, επιτρέποντας έτσι στον τόπο να ανταποκριθεί επιτυχώς στις παρούσες και μελλοντικές ανάγκες τόσο του επισκέπτη όσο και του μόνιμου κάτοικου. 

Η επίσημη εκδήλωση για την ανακοίνωση της διακήρυξης της «Δημοτικής Συνεργασίας» (photos)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Μαρτίου η ανοικτή συγκέντρωση του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Πανίκο Καρατσή, στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ  Αγίου Νικολάου όπου ανακοίνωσε και παρουσίασε τη διακήρυξη και τις αρχές του συνδυασμού.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την ανακοίνωση της διακήρυξης της «Δημοτικής Συνεργασίας»


Φωτογραφικά αποσπάσματα από την εκδήλωση για την ανακοίνωση της διακήρυξης της «Δημοτικής Συνεργασίας» στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ.





Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Η επίσημη ανακοίνωση της διακήρυξης της «Δημοτικής Συνεργασίας»

Η «Δημοτική Συνεργασία» προσκαλεί όλους τους δημότες του δήμου Αγίου Νικολάου, την Τετάρτη 19 Μαρτίου ώρα 18.30 στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Αγιο Νικόλαο, στην επίσημη ανακοίνωση της διακήρυξης του συνδυασμού.

Απάντηση στον επικεφαλή του υποψήφιου συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πόλη» για την Πλατεία Ελούντας

Αναφέρεστε για την πλατεία Ελούντας, χώρος χύμα, χρήσεις ανάκατες, κινήσεις αυτοκινήτων άναρχες, κινήσεις πεζών, χώροι στάθμευσης, εκμετάλλευση κοινοχρήστου χώρου χωρίς πρόγραμμα… εγώ θα συμπλήρωνα, τόνοι σκουπιδιών σε καθημερινή βάση κατά τη θερινή περίοδο, ανεξέλεγκτο και άναρχο πάρκινγκ προς όλες τις κατευθύνσεις, αυθαίρετες κτιριακές εγκαταστάσεις (παράγκες) στη θέση «Καμπαναριό» και πρώην παιδικής χαράς… (τις εκμεταλλευόταν η επιχείρηση ΚΕΠΑΝΕΛ) και ανοιχτό δημόσιο ουρητήριο πλησίον της εκκλησίας, όπως και άλλα.
Αυτή είναι η κληρονομιά που αφήσατε μετά τη θητεία σας ως Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, επί Καποδιστριακού Δήμου , και απευθύνομαι στον τέως Δήμαρχο και όχι στην ομάδα που προσπαθεί να συγκροτήσει τώρα.

Αυτοψία της Περιφέρειας Κρήτης στη περιοχή της Μονής Τοπλού για την σχεδιαζόμενη επένδυση

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην περιοχή της Μονής Τοπλού στη Σητεία, με στόχο την αναλυτική ενημέρωση γύρω από τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του επενδυτικού σχεδίου «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ». Η εν λόγω ΣΜΠΕ έχει υποβληθεί από το ΥΠΕΚΑ για έκφραση γνώμης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Μόνο στην Κρήτη δεν αλλάζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Αλλαγές στον αριθμό περιφερειακών συμβούλων στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας προκύπτουν με βάση τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα τα οποία καταγράφηκαν κατά την απογραφή του 2011.

Πόσους σταυρούς θα πρέπει να βάλουν οι ψηφοφόροι στις δημοτικές εκλογές

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για τις Δημοτικές και τις Περιφερειακές εκλογές 2014 καθορίζεται ο αριθμός των σταυρών προτίμησης που θα πρέπει οι ψηφοφόροι να βάλουν στα ψηφοδέλτια.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Διατηρείται το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή

Θα διατηρήσει τελικά η κυβέρνηση το ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτή και του υποψηφίου ευρωβουλευτή, που νομικά ισχύει από το 1981. Τις προηγούμενες εβδομάδες η κυβέρνηση παρουσιάστηκε έτοιμη να το άρει, ωστόσο τελικά το νομικό πλαίσιο δεν θα αλλάξει.

Άγριο φονικό στην Ιεράπετρα, σκότωσε πατέρα και αδελφή και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Άγριο φονικό είχαμε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της πόλης της Ιεράπετρας στην περιοχή της Ελεούσας.
Υπό άγνωστες συνθήκες ένας 53χρονος άντρας, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, σκότωσε τον 75χρονο πατέρα του και την 42χρονη αδελφή του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Πόλεμος στη Φτώχεια με Εγγυημένο Εισόδημα (άρθρο του Φ.Κοκοτού)

Χρειαζόμαστε ένα επίδομα που να βοηθά όσους έχουν πραγματική ανάγκη, χωρίς σπατάλες και γραφειοκρατία. Αυτό που τώρα συμβαίνει θα σας φανεί απίστευτο: οι πιο φτωχοί παίρνουν τα λιγότερα επιδόματα. Το φτωχότερο 10% των πολιτών παίρνει μόλις το 6% των επιδομάτων, ενώ το πλουσιότερο 10% παίρνει το 7% και το μεσαίο παίρνει 12%. ΓιΆ αυτό και η αποτελεσματικότητα στη μείωση της φτώχειας είναι η χαμηλότερη στην Ευρώπη (13% στην Ελλάδα, έναντι μέσου όρου 38%).

Ανοίγει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ανοίγει αύριο Δευτέρα 17 Μαρτίου. Αφορά την επιδότηση επιχειρήσεων με 54 εκατ. ευρώ για θέσεις εργασίας για άτομα από 30 έως 66 ετών στον ιδιωτικό τομέα.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Απλά για να ξυπνήσουν κάποιοι παράγοντες του τόπου μας απο τον αιώνιο λήθαργό τους !!!

Στη Σητεία το τρίτο Hilton στην Ελλάδα


Ένα ακόμα ξενοδοχείο της Hilton, το τρίτο κατά σειρά στην Ελλάδα μετά από αυτά της Αθήνας και της Κω, ετοιμάζει ο όμιλος Dolfin Capital Investors, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής” η DCI έχει ήδη κλείσει συμφωνία για την κατασκευή στο Λασίθι του ξενοδοχείου Waldorf Astoria, που αποτελεί την υψηλότερου επιπέδου ξενοδοχειακή αλυσίδα του ομίλου Hilton.

H επένδυση θα είναι προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθεί σε μία έκταση 3.000 στρεμμάτων στη Σητεία και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία γκολφ, μαρίνας, τουριστικών κατοικιών και άλλων συμπληρωματικών υποδομών.

Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr/article/sti-siteia-trito-hilton-stin-ellada#ixzz2vwrFvs6p
Follow us: @ekriti_gr on Twitter | ekriti.gr on Facebook

Απο την Κρήτη ξεκινά τις περιοδείες ο Σταύρος Θεοδωράκης


                                                  
Από την Κρήτη ξεκινά το πρόγραμμα περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, θα δώσει την πρώτη του ομιλία στο Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Στο νησί θα παραμείνει τρεις ημέρες και ένας από τους σταθμούς στην περιοδεία του θα είναι η συνάντηση με τους οινοποιούς της Κρήτης οι οποίοι για έκτη συνεχή χρονιά πραγματοποιούν την Έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2014» στον «Κήπο των Αισθήσεων» στις Μαλάδες, λίγο έξω από την πόλη του Ηρακλείου.

Στο Ρέθυμνο θα συναντηθεί με κατοίκους της πόλης που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους σε μία σειρά κρίσιμων τομέων για την περιοχή, ενώ παρεμβαίνουν δυναμικά και σε θέματα Πολιτισμού καθώς και με νέους ανθρώπους από το Λασίθι που δραστηριοποιούνται καινοτόμα στην τοπική οικονομία και στην εκπαίδευση.

flashnews.gr

Κάτω τα χερια απο την ΑΣΤΕΑΝ" δυναμική συγκέντρωση το απόγευμα της Πέμπτης στον Αγιο Νικόλαo, fotos

Δυναμική και αποφασιστική απάντηση έδωσαν οι Αγιονικολιώτες την Πέμπτη το βράδυ ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Τουρισμού για αρπαγή της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου και μεταφορά της στο Ηράκλειο.

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο Άγιος Νικόλαος, ο Νομός Λασιθίου, δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να αποδεχθούν μεθοδεύσεις και αποφάσεις που απογυμνώνουν τον τόπο από κρίσιμες υποδομές, ζωτικές δομές και αναγκαίες υπηρεσίες.




Εκπρόσωπος των σπουδαστών τόνισε: «Φωνάζουμε δυνατά ΟΧΙ στη μετακίνηση της σχολής στου Κοκκίνη το Χάνι. Το Υπουργείο Τουρισμού δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς, αγνοώντας τα ουσιαστικά προβλήματα της ΑΣΤΕΑΝ και των κατοίκων αυτής της πόλης. Στα τρία χρόνια φοίτησής μας στη Σχολή δεν σημειώθηκε καμιά βελτιωτική παρέμβαση από μέρους του υπουργείου και επί της ουσίας, η λειτουργία της στηρίζεται στην καλή θέληση των καθηγητών, των σπουδαστών και της τοπικής κοινωνίας».





Η αντιπεριφερειάρχηςΚαταγγελτική για τη στάση της Πολιτείας ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη: «Εδώ στον Άγιο Νικόλαο η Σχολή ρίζωσε, εδώ αναπτύχθηκε και εδώ καρποφορεί πλουσιοπάροχα, γιατί εδώ υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για μια τέτοια εκπαιδευτική δομή» είπε η κ. Πετράκη και τόνισε: «Από την πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου βροντοφωνάζουμε: Φτάνει πια η αδικία! Φτάνει ο παραγκωνισμός! Φτάνουν τα ύπουλα χτυπήματα! Φτάνουν οι προσβολές!».




Ο Δήμαρχος Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, έκλεισε την εκδήλωση, αναφέροντας:
«Τα τελευταία τρία χρόνια δεχόμαστε τα βάναυσα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές και η τρόικα στη χώρα μας, με θύματα τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αλλά και τις δομές υγείας, Παιδείας, ασφάλισης καθώς και τους Δήμους.


Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ως κοινωνία και ως Δήμος βρισκόμαστε σε συνεχή άμυνα για να διατηρήσουμε τις στοιχειώδεις υποδομές, που έχει ανάγκη η κοινωνία μας, ο τόπος μας, η οικονομία μας.....Όλοι χωρίς διακρίσεις, στρατευόμαστε τον κοινό αγώνα, δίνουμε τη μάχη γιατί ο αγώνας μας έχει αγωνία, έχει θυμό, έχει παλμό, έχει ενότητα, έχει δίκιο.»
Ακολούθησε ανάγνωση ψηφισμάτων και μηνυμάτων και δυναμική πορεία των συγκεντρωμένων στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως.

κειμενο ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
www.anatolh.com


Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη ΑΝΑΤΟΛΗ της Παρασκευής.
φωτογραφίες ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

e-fonien.blogspot.gr

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη στην Ολγα Δρακάκη (01-03-2014)

Ακούστε την ραδιοφωνική συνέντευξη στον Ρ/Σ Λατώ, στην Ολγα Δρακάκη που πραγματοποιήθηκε την 1 Μαρτίου 2014.
Για να ακούσετε την συνέντευξη πατήστε εδώ: http://www.dsinergasia.gr/multimedia/sound/synentefksi-stin-olga-drakaki-01-03-2014

Συνέντευξη στην Αννα Καραγιαννάκη (25-02-2014)

Ακούστε την ραδιοφωνική συνέντευξη στον Ρ/Σ Λατώ, στην Αννα Καραγιαννάκη που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2014.
Για να ακούσετε την συνέντευξη πατήστε εδώ: http://www.dsinergasia.gr/multimedia/sound/synentefksi-stin-anna-karagiannaki-25-02-2014

Λασιθιώτης με οφειλές προς το δημόσιο 263 χιλιάδων ευρώ


                                         
Νέα σύλληψη για χρέη στο Λασίθι. Άνδρες της ασφάλειας Ιεράπετρας συνέλαβαν έναν 37χρονο για οφειλές προς το δημόσιο.

Συγκεκριμένα ο Λασιθιώτης χρωστούσε στην Εφορία ούτε λίγο, ούτε πολύ 263χιλιάδες ευρώ.

Στην ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

"Συνελήφθη, σήμερα (12.03.2014) το πρωί, στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, 37χρονος ημεδαπός, για χρέη προς το Δημόσιο.

Το συνολικό ύψος των οφειλών του, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 263.978,54 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου."

flashnews.gr

Στοιχεία για τα επενδυτικά σχέδια που κατατέθηκαν για υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο


                                         
Νέα εντυπωσιακή άνοδο των αιτήσεων υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο καταγράφουν τα στοιχεία της πρώτης περιόδου του 2014 η οποία ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου λόγω των επικείμενων αλλαγών στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκαν στον Α’ κύκλο του 2014 αυξήθηκε κατά 372% καθώς ανήλθε στα € 4 δις. έναντι € 847 εκ. στον Β’ κύκλο του 2013. Συνολικά κατατέθηκαν πανελλαδικά 732 αιτήσεις υπαγωγής στον Ν.3908/11 στο πλαίσιο του Α’ κύκλου του 2014 με τη συνολική αιτούμενη ενίσχυση να ανέρχεται σε € 1,2 δις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2013 είχαν υποβληθεί 252 αιτήσεις πανελλαδικά με συνολική αιτούμενη ενίσχυση € 303 εκ.

Δείτε εδώ το ύψος των επενδυτικών προτάσεων στη Κρήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στον Α’ κύκλο του 2014

Δείτε εδώ το ύψος των επενδυτικών προτάσεων στη Κρήτη στον Β’ κύκλο του 2013

flashnews.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India