Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Χαλαρή διάθεση , χωρίς θεματολογία και χρόνο !!!


Πρωτόγνωρη για τα Δημοτικά μας δρώμενα η χθεσινοβραδυνή συγκέντρωση της Δημοτικής Συνεργασίας στο Rex.

Με πολλή χαλαρή διάθεση υποψήφιοι και φίλοι του συνδυασμού άνοιξαν τις καρδιές τους , χωρίς θεματολογία , χωρίς χρόνο και με πολλή διάθεση για κουβέντα. Μια εκδήλωση που τελείωσε γύρω στις 11 το βράδυ και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.

Μακάρι η πολιτική παιδεία που απέδειξε ότι κατέχει ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας να αξιοποιηθεί μελλοντικά σε παρόμοιες εκδηλώσεις και γενικά στην Δημοτική σκακιέρα του Δήμου μας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και ειλικρινά παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να σκεφθούν πριν αποφασίσουν. Για εμάς διλλήματα δεν υπάρχουν , υπάρχει η ορθή σκέψη και η σκέψη στο μέλλον του τόπου μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Δικαίωμα στις μηνύσεις ...

Απόσπασμα απο την πρόσφατη ομιλία στο Rex του κ. Αντώνη Ζερβού
"Δυστυχώς η Δημοτική Συνεργασία επανήλθε την Τρίτη με δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο ‘’η σιωπή των αμνών’’, επιμένοντας στα ίδια ανυπόστατα ψέματα. Αντί να παρουσιάζει τα τρανταχτά της στοιχεία που αποδεικνύουν την αλήθεια των ισχυρισμών της μου ζητούν ξανα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα απ’ αυτό το βήμα και δεσμεύομαι απέναντί σας 
ότι αν δεν παρουσιάσουν τα στοιχεία που έχουν περί δήθεν ποσοστού μου 5% σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής ή δεν ζητήσουν δημόσια συγνώμη πριν τελειώσουν οι εκλογές, αμέσως μετά τις εκλογές θα καταθέσω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση . Και η χρηματική αποζημίωση που θα προκύψει, γιατί θα προκύψει, θα διατεθεί ισόποσα στους συλλόγους ΑΜΕΑ του Δήμου. 
Την προηγούμενη φορά φάνηκα μεγαλόψυχος και δημοσιοποίησα τα περιουσιακά μου στοιχεία μήπως και σταματήσει το παραμύθι. Δυστυχώς η μεγαλοψυχία μου παρεξηγήθηκε και εκλήφθηκε ως αδυναμία . Αυτή τη φορά λοιπόν θα κινηθώ δικαστικά εναντίον όλων όσων συμμετέχουν σ’ αυτό το χοντροκομμένο αστείο. 
Και αυτό θα το κάνω, όχι γιατί θεωρώ όνειδος το να είμαι ξενοδόχος ή επιτυχημένος μηχανικός, αλλά γιατί δεν είναι αλήθεια. Και κυρίως γιατί αφήνουν να εννοηθεί ότι μετά την αποχώρησή μου από τα δημοτικά πράγματα πριν 8 χρόνια, προέκυψαν πόροι που δεν δικαιολογούνται από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, άρα … μαύρο χρήμα και τα σχετικά. 
Την ηθική μου υπόσταση δεν την διαπραγματεύομαι. Και δεν επιτρέπω σε κανένα να την τσαλαπατά. Εξ άλλου αυτή είναι η μόνη προίκα μου ως πολιτικού ανδρός. Ούτε το μεγάλο σόι έχω, ούτε υπάρχει πολιτικό τζάκι πίσω μου, ούτε δημιούργησα αυλή και αυλοκόλακες στην τοπική πολιτική μου διαδρομή." 


Αγαπητέ κ. Αντώνη Ζερβέ

Εμείς ως Δημοτική Συνεργασία ποτέ δεν είπαμε κάτι που δεν ισχύει. Εμείς μιλήσαμε για τα έργα και τις ημέρες σου με άρθρο που έφερε τον τίτλο "Δικαίωμα στην πόλη εσείς ... Δικαίωμα στην μνήμη εμείς". Μπορείτε να μας μηνύσετε για αυτό ; Κάντε το αν έχετε το θάρρος. Τι απο όσα γράφουμε εκεί - και είναι πολλά - είναι ψέμματα ;

Εις ότι αφορά το δημοσίευμα "Η σιωπή των αμνών ... προσαρμοσμένη στα Δημοτικά μας δρώμενα" απλά ρωτήσαμε αν αληθεύουν τα όσα ο κ. Πάγκαλος σας καταγγέλει. Μηνύστε μας και για το Δικαίωμα μας στις ερωτήσεις.

Ακόμα λέτε ότι επικοινωνήσατε με κοινούς φίλους. Με ποιούς αγαπητέ κ.Ζερβέ ; Βλέπεις αυτοί (πληθυντικός ευγενείας) οι οποίοι είχαν επαφές και με άλλες πλευρές ανήκουν πλέον στον συνδυασμό σας , άρα μην κρίνεται εξ ιδίων ...

Εμείς θα σας ευχηθούμε τυπικά καλή επιτυχία αν και για το καλό του τόπου επι της ουσίας δεν το εννοούμε.Κλείνοντας να πούμε ότι αν έχετε απαντήσεις σε όλα όσα σας έχουμε καταλογίσει να της δόσετε και να αφήσετε τις δικαστικές διαμάχες για άλλους.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Οσο θέλεις βρόντα στου κουφού την πόρτα ...



Απόσπασμα απο την ομιλία του κ. Κουνενάκη
"Είμαστε μάρτυρες επίσης το τελευταίο διάστημα των παρεμβάσεων ορισμένων παραγόντων  έξω από το Μεραμπέλλο οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλλουν λύσεις αποτυχημένες στον τόπο μας.
Προσβάλλουν και τον εγωισμό μας και την αξιοπρέπειά μας.
Τους καλώ να σταματήσουν  να παρεμβαίνουν στην δημόσια ζωή μας."
Πόσο καιρό λέμε τα ίδια πράγματα , όμως τις τελευταίες ημέρες χτύπησε η "ζημιά" την πόρτα τους και οφείλουν να αμυνθούν. Ομως ισχύει το "όσο θέλεις βρόντα στου κουφού την πόρτα" αγαπητέ Δήμαρχε.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η απάντηση είναι η μεγάλη φυγή προς το μέλλον.




Ζούμε σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όπου γίνεται εύκολα αντιληπτή η έλλειψη ισχυρού κοινωνικού κράτους.


Τούτη την εποχή η ενίσχυση και η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία για την επιβίωση της χώρας μας.


Ο κύριος Καρατσής, έχει συγκροτήσει ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θέλει αλλαγές, θέλει να στηρίξει την καινοτομία και την περιφερειακή ανάπτυξη και να αναδείξει την ταυτότητα και τις αξίες του τόπου μας.  Μπορεί να σταθεί στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, να προβάλει τα προβλήματά τους, ν' αναδείξει τις ανάγκες τους και να προβεί στη λύση τους.


Με τον συνδυασμό μας, αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να υπερβούμε τα στενά κομματικά σύνορα, γιατί το κοινωνικό μέτωπο των αλλαγών που χρειάζεται η χώρα μας πρέπει να αγκαλιάζει πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα.


Τα προβλήματα του δήμου μας είναι πολλά. Μαγικές λύσεις για αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν, διανύουμε περιόδους ύφεσης και το θέμα δεν είναι να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά η ουσιαστική επίλυση τους. 


Βρισκόμαστε σήμερα μέσα στη δίνη μιας βαθιάς συστημικής κρίσης, η οποία όπου κι αν κοιτάξεις, δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο. Στην οικονομία, στην κοινωνία, στην πολιτική, ακόμα και στις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις. 


Στην πόλη μας, ο τουρισμός είναι το οικονομικό καύσιμο και παρά τις αντοχές που επιδεικνύει, επηρεάζεται άμεσα, από το ευρύτερο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και για αυτόν το λόγο, πρέπει να γίνουν κινήσεις για την τουριστική προβολή του τόπου μας, την ενίσχυση και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, και την εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών στον τουριστικό τομέα.


Η θετική ανάπτυξη -η οποία συνήθως περιγράφεται ως οικονομική ανάπτυξη- είναι δυνατή, μόνο μέσω δομικών αλλαγών που επιφέρουν βελτιώσεις.


Το μεγάλο ζητούμενο, είναι να αποτελέσει η κρίση το έναυσμα, για να θέσουμε τη φαντασία μας σε κίνηση, σχεδιάζοντας κυριολεκτικά σε καινούργια βάση, όλα όσα θα μας επιτρέψουν, να ανήκουμε στους κερδισμένους, μιας νέας εποχής. 


Η απάντηση λοιπόν, δεν μπορεί να είναι η επιστροφή, στο παρελθόν, αλλά η μεγάλη φυγή, προς το μέλλον. 


Η απάντηση είναι, καινοτομία παντού!


Βεβαίως, η καινοτομία ως όπλο κατά της κρίσης, μέσα στις συνθήκες της κρίσης, είναι πολύ δύσκολη άσκηση, καθώς, οι άνθρωποι σε στιγμές αβεβαιότητας και ανασφάλειας, στρέφονται προς το γνώριμο και το συνηθισμένο. 


Ζούμε όμως πλέον, σε μια κοινωνία, που πραγματικά έχει εξαντλήσει την αντοχή, και την ανοχή των μελών της, με το συνεχές στριφογύρισμα, στα ίδια και τα ίδια. Οφείλουμε να της δώσουμε μια καινούργια προοπτική, κι ένα καινούργιο σχέδιο πορείας.


Πιστεύω ότι ο κύριος Καρατσής μπορεί να προτείνει πραγματικές, άμεσες και υλοποιήσιμες λύσεις προς αυτή τη κατεύθυνση.

Μας ενώνει, η αγωνία για το σήμερα, η ελπίδα για το αύριο και η αγάπη για τον τόπο μας.

Αλέξης Ελπιδοφόρος
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίου Νικολάου
Με υποψήφιο Δήμαρχο το κ. Πανίκο Καρατσή

Μίλα...


Παρασκευή 16.05.2014 στο κινημ/θέατρο ΡΕΞ.
Στις 20:30

Η Δημοτική συνεργασία καλεί όλους τους δημότες σε έναν ανοικτό διάλογο εφ' όλης της ύλης!
Ανατρέπουμε τα δεδομένα!
Λέμε ΟΧΙ στους μονολόγους και στους ξύλινους λόγους!
ΤΩΡΑ είναι η δική σου σειρά να ακουστείς!
Εγκαινιάζουμε νέα ήθη! Θέλουμε ένα Δήμο που θα αναγνωρίσει το σημαντικό ρόλο των πολιτών, και των τοπικών συμβουλίων.
Ένα Δήμο που θα εφαρμόσει μεθόδους άμεσης δημοκρατίας, ακούγοντας σε όλη τη θητεία του, τις προτάσεις, τις θέσεις αλλά και την κριτική της κάθε περιοχής και του κάθε πολίτη!
ΜΗ μένεις θεατής!

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Το διαδίκτυο ως εργαλείο προώθησης του τουρισμού στο δήμο μας (του Ελπιδοφόρου Αλέξη)

Ο τουρισμός αποτελεί, αναμφίβολα, μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες οικονομικές δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεκινώντας απ’ την “απλή περιήγηση”, σε πρωταρχικό στάδιο, βασιζόμενος στην ανάγκη του ανθρώπου για γνώση και επαφή με το νέο, την ανάγκη του για ψυχαγωγία, ανάπαυση, φυγή από την καθημερινότητα ,συνδέεται με νέες αξίες, αποδεκτές στη σύγχρονη κοινωνία.
Η ταχύτατη ανάπτυξη του τουρισμού, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, οδήγησε στην δημιουργία και εξέλιξη ενός, αντίστοιχου επιστημονικού λόγου, που ερευνά τα χαρακτηριστικά και τη δυναμική του. Αξίζει ιδιαίτερης μνείας, η συμβολή του τουρισμού στην τοπική ανάπτυξη, οι επιδράσεις, θετικές και αρνητικές, στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, στην κοινωνία και στον πολιτισμό.
Η Ελλάδα δύναται να χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός προορισμός διακοπών, κατ’ επέκταση δεν ανήκει στην ομάδα των “Νέων Τουριστικών Κρατών”. Η δυναμικότητα της χώρας σε κλίνες ξεπερνά το ένα εκατομμύριο.
Ο τουρισμός στην Ελλάδα, ώς προς τον τρόπο οργάνωσης και διακίνησης τουριστών, χαρακτηρίζεται ως μαζικός, οργανωμένος και παραθεριστικός τουρισμός.
Υπό την επίδραση διαφόρων παραγόντων, έχουμε τη σταδιακή εξέλιξη του τουριστικού προιόντος σε μια χώρα. Κατ’ αρχήν,η οικονομική ευημερία,το ανεπτυγμένο βιοτικό επίπεδο, η ύπαρξη κοινωνικής ευημερίας και ασφάλειας. Επιπρόσθετα, η ανάγκη ψυχαγωγίας και φυγής απ’ την καθημερινότητα ,η επιθυμία γνωριμίας και επαφής με άλλους λαούς. Καταλυτικό ρόλο ασκεί και η διαφήμιση.
Ο διαδικτυακός τουρισμός αναπτύσσεται ταχύτατα και στη χώρα μας, με χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών e-tourism,”’booking” αεροπορικών ή ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κ.ά. Έτσι, περιορίστηκε ώς ένα βαθμό ο ρόλος των tour operators, οι οποίοι καθόριζαν εν πολλοίς, σε παλαιότερες δεκαετίες, το επίπεδο της επισκεψιμότητας σε μια χώρα ή σε μια περιοχή.
Ταυτόχρονα, ο χρήστης – επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί και για πολιτιστικά θέματα, για το κόστος διαβίωσης στον τόπο προορισμού του, καθώς και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Επομένως δίνεται η δυνατότητα σε μια χώρα, μέσω του διαδικτύου να προβάλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τον πολιτισμό της.
Παραδείγματος χάρη, η πλειονότητα των μουσείων στην Ελλάδα διαθέτει σελίδες στο διαδίκτυο. Εικόνα, ήχος, κείμενο, κίνηση, γραφικά, συνδυάζονται αρμονικά, όλα σε ένα μέσο. Εικονική περιήγηση στο εκάστοτε μουσείο, προβολή των εκθεμάτων του, πέρα απ’ τις καθιερωμένες ώρες επισκεψιμότητας, αποτελούν θέλγητρα, χωρίς να παραθεωρείται η χρήση των πληροφοριακών εντύπων, των χαρτών, υπό άλλο, όμως,πρίσμα.
Πιο συγκεκριμένα:
Ενδιαφέρον και ενίσχυση δράσεων, που εμπλουτίζουν το τοπικό «τουριστικό προϊόν» μιας περιοχής, προς όφελος, όσο γίνεται μεγαλύτερου πληθυσμιακού ποσοστού. Για παράδειγμα:
Πρόκριση και στήριξη δράσεων για την προώθηση τοπικών προϊόντων, με σκοπό και στόχο την αύξηση των πωλήσεών τους.
Τουριστική προβολή των χωριών, βασιζόμενοι στον πλούσιο οικιστικό και πολιτισμικό τους πλούτο.
Εκσυγχρονισμός μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, ένταξή τους σε ευρύτερο δίκτυο επισκεψιμότητας, μέσω και της δημιουργίας συνεργατικών και συνεταιριστικών μορφών.
Στήριξη τοπικών τουριστικών παραγωγών, με γνώμονα το ενδιαφέρον τους για τους εργαζομένους τους, αφού δεν βρήκαν ή βρίσκουν αφορμή από την κρίση, να προχωρήσουν στη μείωση των μισθών τους.
Στη προσπάθεια αυτή της τουριστικής προβολής του δήμου μας μέσω διαδυκτύου, υλοποίησαμε μια ιδέα που είχα απο καιρό.
Κατασκευάσαμε την ιστοσελίδα anDIRECTORY.com η οποία είναι ένας online Τουριστικός οδηγός – Κατάλογος επιχειρήσεων για τον Δήμο του Αγίου Νικολάου (Άγιος Νικόλαος, Βραχάσι, Ελούντα, Κριτσά, Νεάπολη, Σίσι, Καλό Χωριό κ.ά.), όπου ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να καταχωρήσει μόνος του, εντελώς δωρεάν την επιχείρηση του.
Το www.andirectory.com δημιουργήθηκε για την διευκόλυνση των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών, των μόνιμων κατοίκων του Αγίου Νικολάου και των υπόλοιπων περιοχών του Δήμου μας.
Μέσω της σελίδας αυτής μπορεί ο καθένας είτε απο κινητό, είτε από tablet και φορητό υπολογιστή να δεί σε ένα χάρτη που βρίσκονται καταστήματα, καφετέριες, παραδοσιακά καφενεία, πάρκα, περίπτερα, super market, παραλίες, νοσοκομεία, υπηρεσίες κ.ά. συνοδευόμενα από φωτογραφίες και περιγραφή.
Επίσης μπορεί κάποιος να πληκτρολογήσει την διεύθυνση που βρίσκεται και να του εμφανίσει τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει, είτε πεζός είτε οδικώς.
Ο τουρισμός αποτελεί την κινητήριο δύναμη της οικονομίας του τόπου μας και οφείλουν να γίνουν κινήσεις για την Τουριστική προβολή του Δήμου μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Αλέξης Ελπιδοφόρος
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίου Νικολάου
Με υποψήφιο Δήμαρχο το κ. Πανίκο Καρατσή

H γυναικεία ψήφος έχει τη δική της ιστορία

Πολύ προτού τα φορέσουν, όμως, τα διαβόητα παντελόνια οι γυναίκες στην Ελλάδα «φόρεσαν» το εκλογικό τους δικαίωμα.
Στις 23 Απριλίου 1944, εν μέσω Κατοχής, οι Ελληνίδες για πρώτη φορά ψήφισαν και ψηφίστηκαν.Βέβαια, η επίσημη καθιέρωση των πολιτικών δικαιωμάτων των γυναικών στη χώρα μας, συνέβη μερικά χρόνια αργότερα, το 1952 όταν κατοχυρώθηκε το δικαίωμά τους στο Σύνταγμα. Αλλά η πρώτη ψήφοςείχεήδηριφθεί!

Η προσπάθεια, όμως, είχε -και εδώ- ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Το 1920 το Σοσιαλεργατικό Κόμμα κατέβηκε στις εκλογές φωνάζοντας, ανάμεσα στα υπόλοιπα προεκλογικά του συνθήματα, «Σφυρί, δρεπάνι και ψήφο στο φουστάνι». Την ίδια περίοδο είχε ξεκινήσει ο οργανωμένος αγώνας για την πολιτική χειραφέτηση της Ελληνίδας και είχε ιδρυθεί ο «Σύνδεσμος για τα δικαιώματα της γυναικός» με πρόεδρο τη Μαρία Νεγρεπόντη και αντιπρόεδρο την Αύρα Θεοδωροπούλου, πρωτοπόρο του γυναικείου κινήματος.

Οι συζητήσεις που έγιναν στη Βουλή από το 1920 δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα διότι οι γυναίκες θεωρούνταν ...ανισόρροπες και άρα αναξιόπιστες για να αποφασίσουν για το μέλλον του έθνους.

«...Ορισμένα τινά Ελληνικά θήλεα ζητούν να δοθή ψήφος εις τας γυναίκας. Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιστήμων είχεν άλλοτε αναπτύξει από του βήματος της Βουλής το επιστημονικώς πασίγνωστον, άλλως τε, γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπον και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένας ημέρας εκάστου μηνός... Νεώτεραι και ακριβέστεραι έρευναι καταδείκνυσιν ότι ου μόνον ωρισμένας ημέρας, αλλά δι' όλου του μηνός τελούσιν άπαντα τα θήλεα εις πνευματικήν και συναισθηματικήν ανισορροπίαν... Επειδή εν τούτοις αι ημέραι αύται, δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα, είναι αδύνατον να ευρεθή ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης όλων των θηλέων, ώστε την ευτυχή εκείνην ημέραν να ορίζονται αι εκάστοτε εκλογαί. Η γυναικεία συνεπώς ψήφος είναι πράγμα επικίνδυνον, άρα αποκρουστέον» έγραφε η Εφημερίδα «Νέα Ημέρα» στις 20 Μαρτίου του 1928.

To 1934 οι Ελληνίδες ψήφισαν για πρώτη φορά, σε δημοτικές εκλογές. Το δικαίωμα εκχωρήθηκε μόνο σε εγγράμματες Ελληνίδες άνω των 30 ετών και σε όλη τη χώρα ψήφισαν 240 (...) γυναίκες.

Το 1979 τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν ένα συνέδριο στο οποίο συζητήθηκε η απάλειψη κάθε είδους διάκρισης όσον αφορά στο γυναικείο φύλο και οι αποφάσεις τους τέθηκαν σε ισχύ από τις χώρες-μέλη στις3 Σεπτεμβρίου του 1981. Αλλά η ιστορία της γυναικείας ψήφου είχε ξεκινήσει πολύ πολύ νωρίτερα, από τις σουφραζέτες και δεν ήταν τόσο εύκολο και απλό να την κερδίσουν.

Σουφραζέτες* ενωμένες, ποτέ ηττημένες

Στη Γαλλία, στα 1780 και στα 1790, ο Antoine Condorcet, φιλόσοφος και πολιτικός επιστήμονας, και ηOlympe de Gouges, συγγραφέας, φεμινίστρια και μια από τις πρώτες ακτιβίστριες διεκδίκησαν το δικαίωμα των γυναικών να συμμετάσχουν στο εκλέγειν. Η Γαλλία ήταν μια χώρα στην οποία οι γυναίκες, από το μεσαίωνα ακόμα, συμμετείχαν στα κοινά εκφέροντας επισήμως γνώμη σε θέματα που αφορούσαν στο δήμο και στην πόλη. Το ίδιο και η Σουηδία. Στην Κορσική οι γυναίκες ψήφιζαν από το 1755 για την κυβέρνησή τους που αποτελείτο από κατοίκους άνω των 25 ετών, ανάμεσα στους οποίους και γυναίκες (ανύπανδρες ή χήρες), -αν και αυτή η ελευθερία καταρρίφθηκε το 1769 που η Γαλλία κατέλαβε το νησί.

Το 1756 το πάλλευκο χέρι της Lydia Chaplin Taft έριξε την πρώτη γυναικεία ψήφο στην Αμερική και, συγκεκριμένα, στη Μασσαχουσέτη. Οι γυναίκες του Νιου Τζέρσι, επίσης, είχαν το δικαίωμα να ψηφίζουν, τουλάχιστον ώσπου να παντρευτούν και αφού χηρέψουν, μέχρι το 1807 που το έχασαν μαζί με τους έγχρωμους και το ψηφίζειν έγινε αποκλειστικό προνόμιο των λευκών ανδρών.

Πρωτοπόρες στο θέμα της ψήφου είχαν σταθεί, περισσότερο από μισό αιώνα πριν, οι γυναίκες της βρετανικής αποικίας της Νέας Ζηλανδίας που έγινε η πρώτη χώρα που έδωσε επισήμως το δικαίωμα ψήφου σε όλες τις ενήλικες γυναίκες τo 1893. Στη γειτονική της βρετανική αποικία, τη Νότια Αυστραλία, τα κατάφεραν δύο, μόλις, χρόνια αργότερα και το 1895 βρέθηκαν και εκείνες στα εκλογικά κέντρα της εποχής -αν και χρειάστηκε να περιμένουν ως το 1919 ώσπου να μπορούν να θέσουν και υποψηφιότητα για να κυβερνήσουν το κράτος τους.

Στην -πολιτισμένη κατά τα άλλα- Ευρώπη μέχρι το 1907 καμία χώρα δεν είχε παραχωρήσει εκλογικό δικαίωμα στο ασθενές φύλο και την εκκίνηση έδωσε η Φινλανδία που απέκτησε, επίσης, και 19 γυναίκες στη Βουλή της την ίδια χρονιά. Τα χρόνια που προηγήθηκαν του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ακολούθησαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες: η Νορβηγία το 1913 και η Δανία το 1915 και, κοντά στο τέλος του πολέμου, οι κυρίες του Καναδά, της Σοβιετικής Ρωσίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας συνωστίστηκαν στις κάλπες. Οι Βρετανίδες άνω των 30 ετών απέκτησαν δικαίωμα ψήφου το 1918, οι Ολλανδές το 1919 και οιΑμερικανίδες, μετά από 80 χρόνια προσπάθειας, το 1920. Ακολούθησαν οι γυναίκες στην Τουρκία που βρέθηκαν στις εκλογικές επάλξεις το 1926 ενώ στη Βρετανία, μέχρι το 1928, κατάφερε το ασθενές φύλο να έχει ισάξια δικαιώματα όσον αφορά στο θέμα των εκλογών, με το ισχυρό -δηλαδή δικαίωμα ψήφου για τους ενήλικες άνω των 21 ετών.

Τα Ηνωμένα Έθνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Το 1948 τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν την πρώτη τους επίσημη κίνηση προς την κατοχύρωση ίσων δικαιωμάτων για όλους τους ανθρώπους και, σύμφωνα με το άρθρο 21 της Διακήρυξης, «όλοι έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση της χώρας τους απ' ευθείας ή μέσω ελεύθερα εκλεγμένων εκπροσώπων. Η θέληση του λαού πρέπει να είναι η βάση της εξουσίας και της κυβέρνησης και αυτή θα εκφράζεται με περιοδικές και αυθεντικές εκλογικές διαδικασίες στις οποίες θα έχουν ισάξιο δικαίωμα μυστικής ή αντίστοιχης ψήφου όλοι οι πολίτες».

Η πιο πρόσφατη χώρα που παραχώρησε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες είναι το Μπουτάν, το 2008.

*σουφραζέτα: από τη γαλλική λέξη suffrage= δικαίωμα ψήφου
ΙΩΑΝΝΑ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗ –ΔΡΑΚΩΝΑΚΗ, θεολόγος
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ Κ. ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΡΑΤΣΗ

Αμετανόητος εραστής των απαντήσεων ο κ. Πρόεδρος !!!


Αγαπητέ κ. Πρόεδρε , εμείς δεν θα κουραστούμε να σας απαντάμε όσο και να το επιδιώκεται. Δεχόμαστε ότι λύσεις υπάρχουν και άλλες εκτός απο αυτές που ενδεχόμενα προέκρινε ο κ. Καρατσής. Αλλωστε για αυτό υπάρχουν και τα αρμόδια όργανα τα οποία βρίσκουν πάντα τις λύσεις αυτές και τις οποίες εμείς σεβόμαστε.

Ομιλείτε για πολιτική δίωξη. Μα τι λέτε ; Σε ποιό πολιτικό χώρο ανήκετε προκειμένου να σας εκδιώξει κάποιος ; Δόξα τω θεώ τα πολιτικά σας ταξίδια είναι συχνά και πάντα φανατικά. Για διαβάστε λίγο τι είχατε γράψει τότε για τον κ. Καρατσή - τα οποία σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης οφείλετε να αποδείξετε - και θα είμαστε στην διάθεση για περαιτέρω συζητήσεις.

Εις ότι αφορά την επίσκεψη μας , εμείς δεν πιστεύουμε στα κλεισμένα ραντεβού για χάρη της φωτογραφίας. Την στιγμή που επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο εργάσιμη ώρα , όλοι όφειλαν να ήταν στην θέση τους πολύ δε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων , σε περίπτωση που είχε Υπηρεσία , όπως και είχε την ώρα της συνάντησης. Αν τώρα για σας προυπόθεση ήταν να σας δούμε με ραντεβού , τότε όλα αλλάζουν.

Κλείνοντας ελπίζουμε να μην είστε Υπηρεσία σήμερα , ώστε να αναλώνετε το χρόνο στις απαντήσεις σε εμάς !!!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας



Ανταπάντηση στη Δημοτική Συνεργασία



Δεν θέλω να κουράσω τους αναγνώστες με ένα πιγκ πογκ ανταπαντήσεων μεταξύ εμένα και της παράταξης Δημοτική Συνεργασία, όμως κάποια πράγματα δεν πρέπει να μένουν χωρίς απάντηση.

Γράφει στο νέο κείμενο της η Δημοτική Συνεργασία (δείτε το πατώντας ΕΔΩ) ότι  η απομάκρυνση μου από το εργασιακό μου χώρο κρίθηκε επιβεβλημένη από τον Π. Καρατσή "μιας που δεν μπορείς να βρίζεις το βράδυ και να συνεργάζεσαι το πρωί.
Αν και προσωπικά διαφωνώ στο ότι στις επαγγελματικές συνεργασίες στο χώρο της υγείας πρέπει να υπάρχει περιθώριο προτίμησης συνεργάτη,  στη δική μας περίπτωση υπήρχε λύση να μην συνεργάζομαι με τον Π. Καρατσή παραμένοντας στο τμήμα μου, στο χειρουργείο, όπως και έγινε τελικά.
 Ομως ο Π. Καρατσής επέμενε να αλλάξω τμήμα, παρότι δεν συνεργαζόμασταν, αίτημα που δεν έγινε δεκτό ούτε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ούτε από τη διοίκηση της ΔΥΠΕ, όπου προσέφυγε. 
Κατά τη γνώμη μου η απαίτηση του δεν είχε αντικειμενικά κίνητρα, αλλά χαρακτήρα πολιτικής δίωξης απέναντι σε ένα νοσηλευτή και εκπρόσωπο εργαζομένων που αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του ενάντια στα μνημόνια και στην κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας. 
Γι΄αυτό και η αντιπαράθεση μας δεν έχει προσωπικά χαρακτηριστικά, αλλά αμιγώς πολιτικά, αφού ο Π. Καρατσής υπήρξε κυβερνητικό στέλεχος (διοικητής ΥΠΕ Κρήτης) και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές, ενώ έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές στον τοπικό τύπο υπέρ της μνημονιακής πολιτικής και των κυβερνητικών μέτρων.


Τέλος, όσον αφορά στην άποψη της Δημοτικής Συνεργασίας ότι είχα "υποχρέωση" να χαιρετίσω τον επικεφαλής της μοναδικής δημοτικής παράταξης που αγνόησε το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και δεν ζήτησε να ενημερωθεί θεσμικά από το ΔΣ για τα προβλήματα του χώρου, την αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.

Γιώργος Μανουσάκης
Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Καταγγελία για ... περίεργες συμπεριφορές !!!


Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει αποδέκτες καταγγελιών περίεργων τηλεφωνημάτων που γίνονται απο τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κοκκίνη Γιάννη (Μέλισσα) σε συμπολίτες μας και κατά τύχη ψηφοφόρους μας , καλώντας τους να ψηφίσουν τον συνδυασμό ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ μιας που - όπως ισχυρίζεται - ο συνδυασμός μας δεν έχει ελπίδες εκλογής.

Αγαπητέ φίλε Γιάννη , δεν νομίζουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να περάσουν σήμερα. Εμείς κρατήσαμε παθητική στάση απέναντι σου ακόμα και όταν δημοσιεύματα - κατευθυνόμενα απο εσένα - έλεγαν ότι έφυγες απο τον συνδυασμό μας γιατί διαφωνούσες με τον τρόπο λειτουργίας του συνδυασμού μας.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και εμείς.Ακουσε μας λοιπόν προσεκτικά. Κατά την διάρκεια της παραμονής σου στον συνδυασμό μας δεν είχες πρόσβαση σε δεδομένα που θα ήθελες να μεταφέρεις στον πολιτικό σου προστάτη. Αν αυτό ήταν κακή μας λειτουργία , ναι θα το αποδεχθούμε. Η συνέχεια όμως μας δικαίωσε , γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι επανηλλειμένα είχατε (ο πληθυντικός δεν είναι τυχαίος ...) δηλώσει στον επικεφαλής μας ότι δεν θα κατεβείτε στις εκλογές και αν κατεβείτε θα ήταν με την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ξαφνικά βρεθήκατε αλλού. Αραγε ποια συμφέροντα σας έστειλαν εκεί ; Η μήπως ο πολιτικός σου προστάτης έδωσε εντολή σε σένα καθώς και σε άλλους να απομακρυνθείτε άμεσα απο τον συνδυασμό μας ; Εδώ τα ψέμματα τελειώνουν φίλε Γιάννη.

Εμείς θα περιμένουμε και απο εσένα απαντήσεις , όπως καρτερικά αναμένουμε απο τον επικεφαλής σου !!!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Ξεκάθαρα λόγια ... απλή απάντηση.


Αγαπητέ κ. Πρόεδρε , χαιρόμαστε που επιτέλους μπαίνετε στην διαδικασία να αναφερθείτε στην προσωπική σας κόντρα με τον επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Καρατσή Πανίκο. Εμείς δεν θα μείνουμε σε αυτό. Θα πούμε απλά ότι ζητήθηκε η απομάκρυνση απο τον χώρο όταν δημόσια (μέσω του blog του οποίου διαχειριζόσαστε) διαπομπεύσατε τον κ. Καρατσή με κατηγορίες που οφείλετε να αποδείξετε στην Ελληνική Δικαιοσύνη και μόνο δεδομένου ότι η χειροδικία δεν αποτελεί μέσο επίλυσης διαφορών. Η απομάκυνση σας απο τον τον χώρο , μετά τις ενέργειες σας αυτές , κρίθηκε επιβεβλημένη μιας που δεν μπορείς να βρίζεις το βράδυ και να συνεργάζεσαι το πρωί. Αυτό βέβαια γίνεται αντιληπτό απο τον οποιονδήποτε διαθέτει κοινή λογική.

Είναι αλήθεια ότι δεν είχε κλεισθεί κανένα ραντεβού με τον Σύλλογο Εργαζομένων , όταν όμως ο Πρόεδρος συναντά τον επικεφαλής μιας Δημοτικής παράταξης είναι υποχρέωση του να τον χαιρετίσει δεδομένου ότι ο κ. Καρατσής διαθέτει ήθος που δεν του επιτρέπει να αγνοήσει κανέναν και αυτό το έχει αποδείξει κατά την διάρκεια της καριέρας του στην Ιατρική αλλά και στην πολιτική.

Εις ότι αφορά την σχέση σας με το συγγενικό σας πρόσωπο δεν μας αφορά και είναι τιμή σας που στην σχέση αυτή η πολιτική δεν έχει καμία σχέση , όμως εμείς για άλλα πράγματα σας εγκαλέσαμε. Διαβάστε τι γράψαμε και τα ξαναλέμε.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Υ.Γ. Οπως βλέπετε εμείς δημοσιεύουμε τα πάντα. Εσείς ;

Απάντηση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ Γ. Μανουσάκη σε ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας


Η δημοτική παράταξη του κ. Π. Καρατσή εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο "Οταν οι ΘΕΣΜΟΙ εξευτελίζονται απο τα πρόσωπα" (δείτε τη πατώντας ΕΔΩ) στην οποία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συνδυασμού τους στο Νοσοκομείο προκλητικά απέφυγα να συναντήσω και να χαιρετίσω τον επικεφαλής του συνδυασμού  κ. Καρατσή Πανίκο και ότι η νοοτροπία αυτή εξευτελίζει τον θεσμό του Προέδρου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Επί αυτών θα ήθελα να απαντήσω τα παρακάτω:

  • Οι άλλοι 3 συνδυασμοί που κατεβαίνουν στις εκλογές στο Δήμο Αγίου Νικολάου κατά την επίσκεψη τους στο Νοσοκομείο ζήτησαν να συναντηθούν με εκπροσώπους του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου για να λάβουν ενημέρωση για τα προβλήματα των εργαζομένων και  του Νοσοκομείου και να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων. Αντίθετα ο συνδυασμός "Δημοτική Συνεργασία" αγνόησε το Σύλλογο,  δεν ζήτησε ούτε συνάντηση, ούτε συζήτηση με το ΔΣ του Συλλόγου και γι΄αυτό και δεν υπήρξε, χωρίς ευθύνη εμένα ως  προέδρου ή των μελών του ΔΣ, αλλά με ευθύνη της Δημοτικής Συνεργασίας που οφείλει να εξηγήσει γιατί αγνόησε το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
  • Την ώρα της επίσκεψης της Δημοτικής Συνεργασίας στο Νοσοκομείο απεργιακό κλιμάκιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο οποίο συμμετείχα και εγώ περνάγαμε από όλα τα τμήματα και γραφεία του Νοσοκομείου  για ενημέρωση σχετικά με το θέμα της επικείμενης "αξιολόγησης" των δημοσίων υπαλλήλων και για συλλογή υπογραφών στο σχετικό κείμενο της ΑΔΕΔΥ.  Συναντηθήκαμε αρχικά σε γραφείο των διοικητικών υπηρεσιών και ο Π. Καρατσής απέφυγε  να μπει στο γραφείο που βρισκόμουν εγώ. Στη συνέχεια συναντηθήκαμε ξανά στον  4ο όροφο και ο Π. Καρατσής απέφυγε να μου απευθύνει το λόγο και να με χαιρετίσει, και το ίδιο έκανα και εγώ, χωρίς βέβαια να σκεφτώ ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε στη συνέχεια να απολογηθώ δημόσια.
  • Είναι γνωστό ότι  πριν από περίπου 10 μήνες ο Π. Καρατσής,  όταν ακόμα εργαζόταν στο Νοσοκομείο ως διευθυντής της χειρουργικής κλινικής, ζήτησε την απομάκρυνση μου από το τμήμα στο οποίο εργαζόμουν (χειρουργείο) επειδή για λόγους εξωυπηρεσιακούς η παρουσία μου του δημιουργούσε αναστάτωση, ενώ  κινήθηκε εναντίον μου και νομικά για δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, κάτι που έκανα στη συνεχεια και εγώ. Όμως παρά τα παραπάνω ως πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων συνέχισα σε θεσμικό επίπεδο να έχω επαφές μαζί του ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και συμμετείχα μαζί του σε πολλές συνεδριάσεις της επιτροπής αγώνα για τη στήριξη του Νοσοκομείου.  Ποτέ δεν έβαλα τη μεταξύ μας αντιπαράθεση ως εμπόδιο για τη θεσμική μας επαφή και ανταλλαγή απόψεων για το καλό του Νοσοκομείου και των εργαζομένων και θα έκανα το ίδιο και εχθές αν η Δημοτική Συνεργασία ζητούσε συνάντηση και συζήτηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ. 
Η Δημοτική Συνεργασία στο κείμενο της αναφέρει ακόμα ότι έχω   πρεμούρα  να υποστηρίξω τον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχω  αγωνία του να κρατήσω ισορροπίες αφού συγγενικό μου πρόσωπο υποστηρίζει λυσαλλέα τον συνδυασμό του κ. Ζερβού , ο οποίος δεν υποστηρίζεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ.  Επί αυτών έχω να απαντήσω τα παρακάτω:

  • Καλό θα ήταν η Δημοτική Συνεργασία να είναι περισσότερο προσεκτική όταν αναφέρεται σε οικογένειες και συγγένειες τρίτων προσώπων. Με τον πεθερό που ιατρό Μαν. Ανδρεαδάκη (με τον οποίο ο Π. Καρατσής συνυπηρέτησε στο ΓΝΑΝ για περισσότερο από 20 χρόνια) έχουμε μια πολύ καλή οικογενειακή σχέση η οποία δεν επηρεάζεται ούτε στο ελάχιστο από τις πολιτικές μας απόψεις. Μακάρι να ήταν όλοι έτσι...
  • Στα 3 χρόνια που είμαι πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, ποτέ το ΔΣ δεν ακολούθησε κομματική τακτική, αλλά κατά 99% ακολουθούμε και υλοποιούμε τις θέσεις και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, όπου η σύνθεση της διοίκησης είναι υπερκομματική. Ως ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ έχουμε καταφέρει να διαχωρίσουμε την ατομική κομματική ένταξη του προέδρου, του γραμματέα ή των μελών, από τη λειτουργία του Συλλόγου, και αυτό είναι κάτι που οι συνάδελφοι μας το βλέπουν καθημερινά και το εκτιμούν, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όποιο κόμμα και αν είναι κυβέρνηση.

Γιώργος Μανουσάκης
πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Πάρε το παιχνίδι στα χέρια σου ... Αποφάσισε να ΜΙΛΗΣΕΙΣ χωρίς όρους , χωρίς θέμα , χωρίς χρόνο !!!


Η Δημοτική συνεργασία καλεί όλους τους δημότες σε έναν ανοικτό διάλογο εφ' όλης της ύλης!
Ανατρέπουμε τα δεδομένα!


Πέμπτη 15.05.2014 στο Εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού στη Νεάπολη.
Παρασκευή 16.05.2014 στο κινημ/θέατρο ΡΕΞ.
Στις 20:30



Η Δημοτική συνεργασία καλεί όλους τους δημότες σε έναν ανοικτό διάλογο εφ' όλης της ύλης!

Ανατρέπουμε τα δεδομένα!


Λέμε ΟΧΙ στους μονολόγους και στους ξύλινους λόγους!


ΤΩΡΑ είναι η δική σου σειρά να ακουστείς!


Εγκαινιάζουμε νέα ήθη! Θέλουμε ένα Δήμο που θα αναγνωρίσει το σημαντικό ρόλο των πολιτών, και των τοπικών συμβουλίων.

Ένα Δήμο που θα εφαρμόσει μεθόδους άμεσης δημοκρατίας, ακούγοντας σε όλη τη θητεία του, τις προτάσεις, τις θέσεις αλλά και την κριτική της κάθε περιοχής και του κάθε πολίτη!

ΜΗ μένεις θεατής!

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Συνεργασίας

Ανοικτή επιστολή κ. Καρατσή Πανίκου προς τους πολίτες του Δήμου Αγίου Νικολάου



Φίλες και φίλοι, συγκάτοικοι σε αυτόν το δήμο.
Μας χωρίζουν λίγες μέρες από τις εκλογές της Κυριακής 18 Μαίου για την ανάδειξη της δημοτικής αρχής, της νέας διοίκησης του δήμου, για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είναι,ίσως, για τις τελευταίες δεκαετίες οι πιο κρίσιμες δημοτικές εκλογές. Το πολιτικό, το οικονομικό, το πολιτισμικό και το κοινωνικό περιβάλλον το οποίο διαμορφώθηκε την τελευταία πενταετία και οι νέες συνθήκες ,ίσως είναι ο καθοριστικός παράγοντας για το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών.
Στην νέα εποχή που έχουμε μπροστά μας χρειάζονται άνθρωποι με γνώση, με εμπειρία, με θάρρος και τόλμη, που να έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να οδηγήσουν τον τόπο στο αύριο.
Σας ζητώ, προσωπικά, από την κάθε γυναίκα και τον κάθε άνδρα, ξεχωριστά, την εμπιστοσύνη και τη ψήφο σας.Δεσμεύομαι προσωπικά ότι αυτήν την εμπιστοσύνη θα την τιμήσω στο ακέραιο.
Σας ζητώ να μας δοκιμάσετε.Έχετε ήδη εμπιστευθεί στο παρελθόν τη ψήφο σας στους δύο άλλους συνυποψηφίους μου, τον κ. Κουνενάκη και τον κ. Ζερβό.
Τους γνωρίζετε και έχετε και για τους δύο προσωπική άποψη.
Οι συνεργάτες μου και εγώ εγγυούμαστε ότι μπορούμε, με βήματα σταθερά και σίγουρα, να φέρουμε το καινούργιο και την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας.
Εγγυούμαστε ότι θα κάνουμε καθετί που είναι απαραίτητο, ώστε ο δήμος Αγίου Νικολάου να είναι ο πρώτος δήμος στη χώρα που θα βγεί απο την κρίση.
Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις αναγκαίες ρίξεις και αναγκαίες τομές και να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον μας, για να φτάσουμε στο στόχο μας.
Πιστεύουμε στην πραγματική και ουσιαστική Τοπική Αυτοδιοίκηση και δε θα δεχθούμε την ακύρωση του ρόλου μας, ούτε από την κεντρική κυβέρνηση, ούτε από προσωπικά και ιδιωτικά συμφέροντα.
Θα λογοδοτούμε μόνο σε σας και στους νόμους.
Όλα τα παραπάνω μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη στις 18 του Μάη.
Γιατί στις 18 του Μάη, φίλες και φίλοι, έχουμε δημοτικές και όχι βουλευτικές εκλογές και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς.
Να πορευτούμε μαζί με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο, με ανοχή στη διαφορετική άποψη.
Με τη θέληση να μπορούμε να συνθέσουμε απόψεις, με μοναδικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και το αύριο αυτού του τόπου και των ανθρώπων του.
Να αφήσουμε τις προσωπικές μας διαφορές που μας χωρίζουν και να σμίξουμε για την αγάπη μας γι’ αυτό τον τόπο που μας ενώνει.Μία αγάπη που είναι και δική μου τριάντα πέντε χρόνια τώρα!, που με το θάρρος της γνώμης μου και τη δύναμη μου να την εκφράζω, σας ζητώ να μου επιτρέψετε να αναφερθώ και σε κάτι προσωπικό. Ζούμε μαζί τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια.Δεν είμαι ξένος, όπως αρέσκονται μερικοί να ισχυρίζονται, και στην προκειμένη περίπτωση συνυποψήφιοι μου, κάτι που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.. Είμαι ένας απο ‘σας, ένας σαν κι’ εσάς. Πολλοί από εσάς μου εμπιστευτήκατε ως γιατρό ,πολλές φορές, την ίδια την ζωή σας. Σήμερα, είμαι ο ίδιος άνθρωπος, όπως και τότε, που σας ζητώ να μου εμπιστευτείτε τη ψήφο σας.
Η απόφαση, όπως και η ευθύνη της επιλογής είναι δική σας.
Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα σεβαστό.
Σας ευχαριστώ.
Με βαθιά εκτίμηση προς όλους.
Πανίκος Καρατσής
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αγίου Νικολάου

ΔΙΚΑΙΩΜΑ και στον παλαιοκομματισμό !!!



Εμαθα , ότι ετοιμάζουν απάντηση στα γραφόμενα μας απο την παράταξη ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ και μάλιστα θα την αποστείλουν στην ΑΝΑΤΟΛΗ την Παρασκευή ώστε να μην προλάβουμε να απαντήσουμε.

Τους ενημερώνουμε ότι αυτές οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις δεν περνάνε πλέον. Οπως γνωρίζουν πολύ καλά θα υπάρξει άμεση απάντηση και αυτήν την φορά με πολύ περισσότερα στοιχεία στο blog μας καθώς και σε πολλά άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης τοπικά και όχι μόνο.

Περιμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις , ώστε να σπάσει επιτέλους η σιωπή των αμνών και να μπούμε στην ουσία του θέματος. Επιτέλους !!!

Το πουλάκι ΤΣΙΟΥ

Οταν οι ΘΕΣΜΟΙ εξευτελίζονται απο τα πρόσωπα.


Χθες η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Δεν θα σταθούμε στην επίσκεψη αυτή καθαυτή , αλλά θα σταθούμε στην στάση του Προέδρου των Εργαζομένων κ. Μανουσάκη , ο οποίος προκλητικά απέφυγε να συναντήσει και να χαιρετίσει τον επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Καρατσή Πανίκο.

Δυστυχώς η νοοτροπία αυτή εξευτελίζει τον θεσμό του Προέδρου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου , θεσμό τον οποίο υπηρετεί ο συγκεκριμένος κύριος και οι όποιες προσωπικές διαφορές οφείλουν να μένουν μακριά. Είναι γεγονός ότι τους θεσμούς εξυψώνουν αλλά και εξευτελίζουν τα πρόσωπα. Πρόσωπα τα οποία σε πολλές των περιπτώσεων είναι κατώτερα των περιστάσεων.

Εμείς καταλαβαίνουμε την πρεμούρα του συγκεκριμένου κυρίου να υποστηρίξει τον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ , καταλαβαίνουμε επίσης την αγωνία του να κρατήσει ισορροπίες αφού συγγενικό του πρόσωπο υποστηρίζει λυσαλλέα τον συνδυασμό του κ. Ζερβού , ο οποίος δεν υποστηρίζεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε την στάση του απέναντι μας. Εμείς βέβαια δεν πατάμε σε δύο βάρκες και δεν ζαλιζόμαστε εύκολα !!!


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Υδροφοβέας ή Υδρονομέας ;



Αγαπητέ κ. Δήμαρχε , αγαπητέ κ. Αφορδακέ. Αληθεύει ότι στην περιοχή του Βρουχά πιέσατε αφόρητα άτομο να συμμετάσχει στον συνδυασμό σας με αντάλλαγμα τον διορισμό του ως υδρονομέας της περιοχής ;

Εσείς τουλάχιστον , ελπίζουμε να μην έχετε καταπιεί το αμίλητο νερό και να έχετε το στοιχειώδες Δικαίωμα στην ... απάντηση (!!!) την οποία και θα περιμένουμε.

Το πουλάκι ΤΣΙΟΥ

Ο "τύπος" με τα κίτρινα ...

Σήμερα δημοσιεύθηκε το παρακάτω άρθρο που αφορούσε ξανά την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ , στο γνωστό blog για τα φιλικά αισθήματα προς τον επικεφαλής της Δημοτικής μας παράταξης !!!

Επεισόδιο με λογομαχία για το θέμα του παραλιακού δρόμου κατά τη διάρκεια της περιοδείας της Δημοτικής Συνεργασίας στη Μίλατο


Αν και κατά γενική ομολογία οι φετινές εκλογές διεξάγονται σε πολύ ήρεμο κλίμα, δεν έλειψε ένα  επεισόδιο μικρής έκτασης κατά τη διάρκεια της περιοδείας της Δημοτικής Σνεργασίας στη Μίλατο.

Κάτοικος του χωριού έκανε κριτική στη στάση που κρατά ο συνδυασμός για το θέμα ευνοώντας τις απόψεις τοπικού ξενοδόχου, από την πλευρά της Δημοτικής Συνεργασίας υπήρξε απάντηση ότι θα κάνουν το δρόμο πεζόδρομο (όπως θέλει ο ξενοδόχος) και σιγά σιγά τα πνεύματα άναψαν.

 Ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερη διάσταση.

Ως Δημοτική Συνεργασία διαψεύδουμε κατηγορηματικά το επεισόδιο ως ψευδές και αναληθές. Αυτό είναι η επιτομή του κίτρινου τύπου στην περιοχή μας.

Απο την άλλη, για άλλη μια φορά θα επισημάνουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με κανένα ξενοδόχο , ή τουλάχιστον σχέση όπως εσείς αφήνετε να εννοηθεί , γιατί αλλίμονο αν χάσουμε και την ανθρώπινη υπόσταση μας.

Επίσης σε εκδήλωση που είχε γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού καταστήματος Βραχασίου εδώ και περίπου δύο χρόνια,  είχαμε ξεκάθαρα τοποθετηθεί λέγοντας ότι ο δρόμος αυτός έχει διανοιχθεί χωρίς τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι απίθανο να ολοκληρωθεί άσχετα αν προβλέπεται απο το ΣΧΟΟΑΠ. 

Δυστυχώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για κάποιους τύπους με παρωπίδες , τις οποίες αφαιρούν όταν πρόκειται να υπηρετήσουν (;) τον τόπο τους , κάθε φορά και απο άλλο πολιτικό μετερίζι (= πολιτικός γυρολόγος στην καθομιλουμένη).

Δημοτική Συνεργασία
Γρ. Τύπου και Επικοινωνίας

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η σιωπή των αμνών ... προσαρμοσμένη στα Δημοτικά μας δρώμενα !!!


Σε πρόσφατη κοινή συνέντευξη των τεσσάρων διεκδικητών της Δημαρχίας του Αγίου Νικολάου , καταγγέλθη ο κ. Ζερβός απο τον επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ότι είναι μέτοχος σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και ο κ. Ζερβός όχι μόνο αρνήθηκε το γεγονός αλλά απείλησε και με μήνυση τον κ. Πάγκαλο.

Εμείς απο την πλευρά μας θα περιμένουμε την μήνυση , γιατί σε διαφορετική περίπτωση μάλλον ο κ. Πάγκαλος γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε.
Αν λοιπόν αυτό είναι αλήθεια , εμείς απλά θέλουμε να το γνωρίζουμε γιατί πολύ απλά για μας ότι είναι νόμιμο δεν είναι κατ ανάγκη και ηθικό.
Να υπενθυμίσουμε ακόμα στον κ. Ζερβό ότι μόλις έχασε τις εκλογές πριν απο μερικά χρόνια απο τον κ. Λουκαράκη και λόγω του ότι τότε τον κατηγορούσαν για διάφορα και κυρίως για την ύπαρξη ενός ξενοδοχείου στην Σαντορίνη , ο ίδιος έδωσε στην δημοσιότητα άρθρο που διέψευδε την ύπαρξη της ξενοδοχεικής μονάδος στην Σαντορίνη και παράλληλα έδιδε στην δημοσιότητα τα ποσά των τραπεζικών του λογαριασμών , έχοντας ευτελή ποσά ως κατάθεση σε δραχμές σε αυτούς.

Τώρα , λίγα χρόνια μετά καταγγέλεται ως μέτοχος ξενοδοχειακής μονάδος και μάλιστα με ποσοστό περίπου 5% , ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο σε σχέση με το μέγεθος της επένδυσης ύψους περίπου 100 εκ. ευρώ , ενώ εμφανίζεται και ως κάτοχος βιλλών στην περιοχή της Ελούντας.

Ολα αυτά ζητούν απαντήσεις άμεσα. Η σιωπή των αμνών ... σίγουρα επέτυχε ως κινηματογραφική ταινία , δεν πρόκειται όμως να ακολουθήσει την ίδια επιτυχία στα Δημοτικά μας δρώμενα.

Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε ότι εμείς θα περιμένουμε για τις περαιτέρω ενέργειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Δικαίωμα στην πόλη ... του Ηρακλείου !!!

Κάποιοι επικαλούνται ως τίτλο του συνδυασμού τους το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. Οφείλουν βέβαια να ξεκαθαρίσουν αν ως πόλη εννοούν το Ηράκλειο.

Οπως φαίνεται και απο την φωτογραφία όλα τα φυλλάδια του προεκλογικού τους αγώνα τυπώθηκαν σε τυπογραφείο του Ηρακλείου. Αραγε τόσο μικρή είναι η αγορά μας που ούτε ένα φυλλάδιο δεν μπορούσε να τυπώσει ; Ακόμα και όταν ζητάμε την ψήφο της τοπικής κοινωνίας , κλείνουμε το μάτι σε γείτονες ;

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ



Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Επίσκεψη του συνδυασμού της “Δημοτικής Συνεργασίας” στα χωριά του Επάνω Μεραμβέλλου - Καταγραφή προβλημάτων τοπικών κοινοτήτων και συνομιλία με κατοίκους



Ο επικεφαλής του συνδυασμού της “Δημοτικής Συνεργασίας”, κ. Πανίκος Καρατσής, συνοδευόμενος από Υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους επισκέφθηκαν τα χωριά του Επάνω Μεραμβέλλου (Νικηθιανός, Δωριές, Καρύδι, Φουρνή, Καστέλλι). Συνομίλησαν με τους κατοίκους  και κατέγραψαν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Απάντηση για το θέμα των αδέσποτων σε post συμπολίτη μας







«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Δελτίο Τύπου


Αγιος Νικόλαος 6 Μαίου 2014

 

«Απάντηση για το θέμα των αδέσποτων σε post συμπολίτη μας»

 


Σήμερα έπεσε στην αντίληψη μας ένα ενδιαφέρων post από συμπολίτη μας για το μείζων πρόβλημα των μη δεσποζόμενων ζώων στον Δήμο Αγίου Νικολάου και πολλές φορές και την κακοποίηση τους..΄

…«Περίμενα περίμενα, δεν αντέχω, θα ρωτήσω δημοσίως: Δηλαδή, Δικαίωμα στην πόλη, σε αυτόν τον Σύγχρονο δήμο που μετά την εκλογή σας θα φτιάξετε, θα έχει ο Λαός Συσπειρωμένος που με τη Δημοτική συνεργασία θα συνεχίσει να συναινεί στα εγκλήματα που συντελούνται απέναντι στους τετράποδους συμπολίτες μας; Δεν έχω δει καμία τοποθέτηση, καμία δέσμευση, καμία έννοια...δεν ψηφίζουν αυτά όμως...σωστά; Ναι αλλά ψηφίζουμε εμείς που ζούμε στην πραγματική ζωή....»

Και επειδή ακριβώς ρωτάει δημοσίως - και πολύ καλά κάνει - παίρνουμε το θάρρος να απαντήσουμε και εμείς δημοσίως, φέρνοντας για άλλη μια φορά το πρόβλημα στην επιφάνεια.

Αγαπητέ/ή συμπολίτη/σα, αν βρείτε λίγο χρόνο θα σας παρακαλούσαμε να ανατρέξτε στο πρόγραμμα της Δημοτικής Συνεργασίας, το 2010!... για να δείτε ότι ήμασταν οι πρώτοι που ασχοληθήκαμε με το θέμα και μάλιστα χλευαστήκαμε από κειμενογράφο της Ανατολής γι’ αυτό, γιατί «τολμήσαμε» να το εντάξουμε στις προγραμματικές δηλώσεις μας κατά την παρουσίαση του Συνδυασμού μας μαζί με τα περιβαλλοντολογικά και τα κοινωνικά προβλήματα!..

Κατά την διάρκεια του 2010 έως σήμερα δυστυχώς όλες οι πιέσεις μας προς την τωρινή Αρχή έπεσαν στο κενό τόσο για δημιουργία καταφυγίου, όσο για ενημέρωση & περίθαλψη αδέσποτων ζώων, γιατί δυστυχώς σαν αντιπολίτευση - άρα μειοψηφία - δεν καταφέραμε να ακουστούμε.  Βέβαια όπως και εσείς λέτε, ο σημαντικότερος λόγος ήταν αυτός που αναφέρατε και εσείς: επικρατούσε η λογική του «αφού τα ζώα δεν ψηφίζουν γιατί να ασχοληθούμε και να σπαταλήσουμε πόρους γι’ αυτά»...
Στο σήμερα λοιπόν, που η ζωοφιλία δεν είναι «ταμπού» και οι ζωόφιλοι δεν αντιμετωπίζονται ως «γραφικοί» και το πρόβλημα δεν κρύβεται πλέον κάτω από το χαλί, με τους τουρίστες να μας κάνουν ρεζίλι στις χώρες τους με αναρτήσεις σε όλο το διαδίκτυο από κακοποιημένα και πατημένα ζώα, έχουν εντάξει και άλλοι Συνδυασμοί μια γραμμούλα στο πρόγραμμα τους μόνο και μόνο για ψηφοθηρία.

Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια και δεν βοηθούσαν στην προσπάθεια μας; Δεν ήξεραν, δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν; Και τώρα εκ θαύματος ανακάλυψαν το πρόβλημα;

Αγαπητέ/ή συμπολίτη/σα, εμείς εξακολουθούμε να το έχουμε στην πρώτη γραμμή και σε αυτές τις εκλογές, (προγραμματικές εξαγγελίες 2014 και με «κίνδυνο» να χλευαστούμε ξανά και να γίνουμε «γραφικοί») με ίσα βαρύτητα με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που ταλανίζουν αυτόν το Δήμο.

Απόσπασμα από την Διακήρυξη μας: «…να προάγει και να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος συνύπαρξης με τα οικόσιτα ζώα, όχι για να γίνουμε αρεστοί στους τουρίστες, αλλά γιατί είναι απαίτηση του πολιτισμού μας και της παιδείας μας, δημιουργώντας δημοτικούς χώρους φύλαξης και προστασίας των αδέσποτων ζώων, κτηνιατρικές υπηρεσίες, προγράμματα στείρωσης, εμβολιασμού και ενημέρωσης σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς. Να γίνεται αυστηρός κριτής και δίκαιος τιμωρός χωρίς καμία ανοχή στην όποια κακοποίηση με την άμεση εφαρμογή των νόμων»...

Αν θέλετε περισσότερη ενημέρωση κάντε το κόπο και διαβάστε όλη την Διακήρυξη μας στο dsinergasia.gr, είμαστε και θα ήμαστε, στη διάθεση του κάθε συμπολίτη/σας μας  για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει να το συζητήσουμε και να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας



Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

 



 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India