Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Κίνηση, ζυμώσεις και αμφισβητήσεις προσώπων στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης εν όψει δημοτικών εκλογών.





Ο σημερινός Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης αφού αποφάσισε να θέσει ξανά υποψηφιότητα έρχεται αντιμέτωπος με τον κομματικό μηχανισμό και τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να συνεχίσει και είχαν εκδηλώσει την αντίθεσή τους εδώ και καιρό. Χθες 5/2/2014 "Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών Αγίου Νικολάου" αντιμνημονιακού χαρακτήρα συναντήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου αποτελούμενη αποκλειστικά από στελέχη ή συνεργαζόμενους του ΣΥΡΙΖΑ και με την παρουσία προβεβλημένων του κομματικού χώρου όπως του Μανόλη Θραψανιώτη και του Μανόλη Αικατερινάκη. Η Ομάδα αυτή κάλεσε τους δημότες που δέχονται τη διακήρυξη των αρχών τους να συσπειρωθούν για να σχηματίσουν ένα νέο δημοτικό συνδυασμό προφανώς αποκλείοντας τον συνδυασμό του Δημήτρη Κουνενάκη "Σύγχρονος Δήμος". Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει ότι αν δεν τα καταφέρουν, δεν θα κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και δεν θα υποστηρίξουν τελικά τον δήμαρχο. Θα δείξει αν αυτό το δυναμικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσει βραχνά για την πλευρά Δ. Κουνενάκη ή όχι.


Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον Πανίκο Καρατσή που έχει προτείνει τον εαυτό του πριν από όλους. Κακές γλώσσες λένε ότι δυσκολεύεται πολύ να φτιάξει ψηφοδέλτιο. Μετά την απόφαση παραγόντων της ΝΔ να αναζητήσουν υποψηφιότητα κοινής αποδοχής και άρα να μην τον υποστηρίξουν, αλλά και μετά την υποψηφιότητα Κωστή Κουνενάκη, χάνονται οι ελπίδες να ξεκινήσει από μια καλή αφετηρία. Η εξέλιξη δημιουργεί αποσυσπείρωση για τον ίδιο. Λογικά γι' αυτό έχει δηλώσει ότι το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο (δηλαδή μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας που προβλέπεται).


Για τον έτερο υποψήφιο που προτείνει στους δημότες να τον επιλέξουν, τον Αντώνη Ζερβό ακούγεται ότι έχει μιλήσει με αρκετούς στους οποίους έχει προτείνει να είναι υποψήφιοι σύμβουλοί του. Απομένει να δούμε αν το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, που - όπως έχει ήδη δηλώσει - θα ανακοινώσει τους υποψηφίους του, θα έχει πράγματι έτοιμο ένα ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο. Πάντως, και εδώ είναι αμφίβολο κατά πόσο θα καταφέρει να συσπειρώσει έναν ευρύτερο αριθμό υποστηρικτών ώστε να έχει πιθανότητες. Οι άνθρωποι που ακούγεται ότι συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια του Αντ. Ζερβού είναι κυρίως του παλαιο-πασοκικού χώρου με λίγες εξαιρέσεις κάποιων συνεργατών του από τον ίδιο επαγγελματικό χώρο που δεν αλλάζουν δραστικά το μείγμα.

 Κωστής Κουνενάκης αυτή τη στιγμή βρίσκεται προς αναζήτηση … γενικώς. Απ' ότι έδειξαν οι εξελίξεις μέχρι σήμερα λίγοι παράγοντες προερχόμενοι από τον χώρο της ΝΔ και κυρίως κάποιοι νοσοκομειακοί γιατροί είναι αυτοί που τον παρότρυναν να προχωρήσει. Ο σκοπός τους ήταν να ακυρώσουν τη διαφαινόμενη "ανίερη" υποστήριξη κομματικών της ΝΔ προς τον Καρατσή πράγμα που με την υποψηφιότητα Κωστή Κουνενάκη το κατάφεραν. Το θέμα είναι ότι η ηγεσία του κόμματος αυτού έχει δηλώσει ότι εκτός από τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας στα υπόλοιπα μέρη η ΝΔ θα υποστηρίξει υποψηφίους κοινής αποδοχής ακόμα κι αν δεν προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Ο Κωστής Κουνενάκης κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο ορίστηκε υποψήφιος δεν μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερα στρώματα υποστηρικτών πέρα ίσως από κάποιους στενά κομματικούς ανθρώπους της ΝΔ. Έτσι, είναι πολύ πιθανό γρήγορα να διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να φτιαχτεί ένα ψηφοδέλτιο με ικανό αριθμό ανθρώπων και να αποχωρήσει από την κούρσα για να μην εκτεθεί περισσότερο ή να αναζητήσει την κατάλληλη συνεργασία με άλλο συνδυασμό.

Την απόφαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για κάθοδο με δικό της συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αγίου Νικολάου, επιβεβαίωσε στις 20/1/2014 το κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ της περιοχής και επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Πάγκαλος, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μεραμβέλλου του ΚΚΕ. Σε αυτή την κομματική υποψηφιότητα υπάρχει ένα ενδιαφέρον με τον Βασίλη Χατζηδάκη ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε ηγηθεί του συνδυασμού και είχε εκλέξει τρεις δημοτικούς συμβούλους αλλά για λόγους εσωκομματικής πειθαρχίας το κόμμα είχε διαφωνήσει με διάφορες κινήσεις του όταν βρισκόταν στη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου (π.χ. παραίτηση για την κατάργηση του ΤΕΙ). Ανακοινώθηκε πάντως ότι ο Βασίλης Χατζηδάκης πάντοτε διακατέχεται από κομματικό «πατριωτισμό» και θα συμμετέχει αυτή τη φορά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο.

Η Κίνηση Πολιτών Αγίου Νικολάου «Μπροστά» που εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα έχει δημιουργήσει ένα «μούδιασμα» στους υπολοίπους. Όσον αφορά στους δημότες προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής. Τα πρόσωπα που αποτελούν την Κίνηση αυτή είναι κατά κοινή ομολογία αξιοπρόσεκτα είτε έχουν ασχοληθεί ξανά με τα δημοτικά πράγματα, είτε όχι. Αν κάποιος επικεντρώσει στο μείγμα των προσώπων που έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα και τις διαφορετικές πολιτικές τους αφετηρίες, η Κίνηση αυτή αποπνέει τουλάχιστον μια πρόθεση πολυσυλλεκτικότητας. Βέβαια, μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να υπάρξει όταν ανακοινωθούν οι προγραμματικές προτάσεις της και όταν αναδειχθεί ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος που απ’ ό,τι έχει ανακοινωθεί θα εκλεγεί με συλλογικές διαδικασίες από τη βάση των δημοτών.



Το αίτημα της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού με πρόσωπα άφθαρτα και αδοκίμαστα αλλά ικανά στον επαγγελματικό τους χώρο είναι ένα ζητούμενο, ειδικά αυτή την περίοδο της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που διανύει η χώρα. Αυτό δεν μπορεί να μην αγγίζει και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ένας λόγος παραπάνω για το Δήμο Αγίου Νικολάου όπου ο σημερινός δήμαρχος διανύει το τελευταίο έτος της δεύτερης θητείας του και πριν από αυτές είχε πολλές θητείες ως δημοτικός σύμβουλος. Ομοίως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, είτε έχουν θητεύσει στην θέση του Δημάρχου αφήνοντας αμφιλεγόμενες εντυπώσεις για το πρόσωπό τους είτε βρίσκονται στα δημοτικά πράγματα από διάφορες θέσεις ευθύνης για δύο δεκαετίες σχεδόν.

Εν αναμονή εξελίξεων, λοιπόν.

http://allienimerosi.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India