Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Επαφές του Δημάρχου Αγίου Νικολάου στην Αθήνα


Επαφές για το πολυιατρείο ΙΚΑ

Με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Κώστα Παπαθανασίου συναντήθηκαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 ο Βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτρης Κουνενάκης, για την ανέγερση του Πολυιατρείου ΙΚΑ στον Άγιο Νικόλαο, το οποίο προβλέπει τη στέγαση τόσο των υπηρεσιών Υγείας αλλά και των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει ήδη παραχωρήσει το οικόπεδο, έχει πραγματοποιηθεί η δημοπρασία, έχει επιλεγεί ο εργολάβος αλλά δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν το ΙΚΑ και ο ΕΟΠΥΥ.

Αυτό που ζήτησε η αντιπροσωπεία ήταν να εξεταστεί διαδικασία υπογραφής της σύμβασης με τη διάθεση αρχικής πίστωσης για το έτος 2013. Ο κ. Παπαθανασίου δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα και να απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης

Με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Σεραφείμ Τσόκα, συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, στον οποίο εξέθεσε τα εξής θέματα:

1) Την εκταμίευση ποσού από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ώστε να πληρωθεί ο 14ος λογαριασμός που αφορά τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Τσόκας ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι περιμένει τον τελικό έλεγχο του Υπουργείου Υγείας και εφόσον η εισήγηση είναι θετική θα φροντίσει για την εκταμίευση του ποσού. Σημειωτέον ότι υπάρχει προγραμματισμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας αύριο Πέμπτη 24 Απριλίου με θέμα την προώθηση και την έγκριση του 14ου λογαριασμού.

2) Να προχωρήσει μελέτη στον παλαιό Εθνικό δρόμο που διατρέχει το Καλό Χωριό μέχρι τη γέφυρα Φρουζή, δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας για τους πεζούς, επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τη διέλευση τροχοφόρων.

Επίσης ο Δήμαρχος ζήτησε να χρηματοδοτηθούν επαρκώς οι μελέτες που αφορούν το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης στα τμήμα που υπάρχουν στο Δήμο Αγίου Νικολάου αλλά και στον υπόλοιπο Νομό.


Επαφές για το ΤΕΙ

Συνάντηση με το στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας και Υπεύθυνο της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Άγγελο Λάσκαρη είχαν την Τρίτη 23 Απριλίου 2013, ο Βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτρης Κουνενάκης.

Ο κ. Λάσκαρης ενημέρωσε για το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο βρίσκεται ήδη για έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με το υπο έκδοση Προεδρικό Διάταγμα, στον Άγιο Νικόλαο θα λειτουργήσει Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατευθύνσεις στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στα Πληροφοριακά Συστημάτα Διοίκησης καθώς και στο Μαρκετινγκ.

Όσον αφορά στο αντίστοιχο τμήμα του Ηρακλείου, περιλαμβάνεται Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Επίσης ιδρύεται τμήμα τεχονογίας τροφήμων με έδρα την Ιεράπετρα, το οποίο θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, ενώ θα υπάρξει μεταβατικότητα του υπάρχοντος.
 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για το Πολυϊατρείο ΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο. Συζητήθηκε το θέμα της ανέγερσης και λειτουργίας Πολυϊατρείου του ΙΚΑ για το οποίο έχει ήδη γίνει μελέτη, έχει βρεθεί εργολάβος και εκκρεμεί η υπογραφή της σχετικής σύμβαση, ώστε σε συνεργασία με το ΙΚΑ να προχωρήσει η διαδικασία ανέγερσης .

Άγιος Νικόλαος , 23-04-2013
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India