Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Σαββατοκύριακο αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο

ath1.jpg
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κινηματοθέατρου REX πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, η έκτη  ‘’Γιορτή του Αθλητή, στην οποία η κοινωνία του Αγίου Νικολάου, τίμησε τους αθλητές που διακρίθηκαν  σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο αλλά και στο εξωτερικό. Τιμήθηκαν επίσης άνθρωποι της περιοχής μας που προσέφεραν τα προηγούμενα  χρόνια στον αθλητισμό, είτε ως αθλητές είτε ως παράγοντες του αθλητισμού, ενώ υπήρξαν και  ειδικές βραβεύσεις για ομάδες, αθλητικά σωματεία και κατηγορίες αθλημάτων που είναι πολύ δύσκολο να διακριθούν σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι, με θέμα την διαχείριση των δημοτικών αθλητικών υποδομών,  με εκπρόσωπους από το Δήμο Ηρακλείου και τους Δήμους του Νομού Λασιθίου.
ath2.jpg

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γυμναστών κ. Λευτέρης Ραφαϊλάκης και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Ελένη Πρατσινάκη. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι φορέων, των  τοπικών αρχών,  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο κ. Δροσίτης, Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αθλητισμού Ηρακλείου, ο κ. Τσιράκος Δ/νων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αθλητισμού Ηρακλείου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σητείας κ. Τερζής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Φανουριάκης και ο πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης κ. Σωτήρης Λαβούτας. 

ath3.jpg

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, μεταξύ άλλων,  ανέφερε: «Απόψε θα τιμήσουμε εκλεκτά μέλη της κοινωνίας μας, συμπολίτες οι οποίοι διακρίθηκαν στα αγωνίσματα τους  σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και διεθνώς. Είμαστε υπερήφανοι γι αυτούς και εντυπωσιάζει  ο αριθμός των ανθρώπων που θα τιμήσουμε απόψε που σημαίνει ότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, οι άνθρωποι του αθλητισμού καθώς και οι  παράγοντες, παράγουν σημαντική, ποιοτική και αποτελεσματική δουλειά με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο Δήμος μας  μέσα στο πλαίσιο της κρίσης και της απαξίωσης που ζούμε αλλά και της μείωσης των πόρων που έχουν υποστεί προσπαθεί να διατηρήσει, να συντηρήσει και  να βελτιώσει τις υποδομές μας που θα βοηθήσουν τους νέους να έχουν αξιόπιστους χώρους για την άθλησή τους. Παρά το ότι οι κοινωνικές ανάγκες είναι μεγάλες και οι  πόροι όλο και λιγοστεύουν, έχουμε κάνει παρεμβάσεις σε όλα  τα γήπεδα, στο Κολυμβητήριο ,σε κλειστούς αθλητικούς χώρους και είμαστε σε μια διαδικασία να βελτιώνουμε συνεχώς τις υποδομές μας αλλά και να δημιουργούμε νέες. Θεωρούμε ότι στην κρίση που ζούμε ο Αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην κατάρρευση του κοινωνικού μας  ιστού  και να ενισχύσει την συλλογικότητα, την άμιλλα, τον έντιμο αγώνα. Είναι σημαντικό ότι πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι και όχι μόνο, αθλούνται, συμμετέχουν, δραστηριοποιούνται και οργανώνονται σε ομάδες και συλλογικότητες που αποτελούν κύτταρα  του κοινωνικού μας ιστού. Αυτό που ζητούμε από όλους είναι η συνεργασία, η φροντίδα των χώρων, ο διάλογος ώστε, φορείς ,αθλητικοί παράγοντες, αθλητές ,γυμναστές  να διαχειριζόμαστε με φροντίδα  και προσοχή τις αθλητικές υποδομές αλλά και από κοινού να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για μας, η παρουσία εκπροσώπων ομοσπονδιών  καθώς και παραγόντων και υπευθύνων του αθλητισμού από  Ηράκλειο, Σητεία, Ιεράπετρα και Οροπέδιο Λασιθίου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην Ένωση Γυμναστών τόσο για τη γενικότερη προσφορά τους και τη συμβολή τους στα επιτεύγματα των αθλητών μας, όσο και για την  διοργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσής μας».

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αθλητισμού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Δροσίτης έκανε μια σύντομη παρουσίαση για την διαχείριση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ηρακλείου. 

Παρόλο που η στην εκδήλωση δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί η Χρυσή Ολυμπιονίκης του 1992 Βούλα Πατουλίδου, οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει αρκετές εκπλήξεις. Μηνύματα για την ‘’Γιορτή του Αθλητή’’ έστειλαν ο Αρχηγός της Ομάδας του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ Δημήτρης Διαμαντίδης, ο αρχηγός της Ομάδας του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης και ο Προπονητής της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο Τραϊανός Δέλλας. 
__134.jpg

__155.jpg

Ιδιαίτερες στιγμές αποτέλεσαν η βράβευση της ομάδας ποδοσφαίρου του ΑΟΑΝ, η ομάδα νέων ΕΠΣ Λασιθίου και η βράβευση του 3ου Παγκόσμιου Πρωταθλητή ΑμΕΑ στο άλμα εις μήκος και 5ου στο τριπλούν, Γιώργου Κωστάκη.
__163.jpg


Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου η καρδιά του κρητικού στίβου χτύπησε  στον Άγιο Νικόλαο. Για πρώτη φορά η πόλη μας φιλοξένησε το ‘’1ο Φεστιβάλ Κρητικού Στίβου’’ που περιελάμβανε το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου, αγώνες επίδειξης σφαιροβολίας και kids athletics. 
1609627_742683672423382_1508541803_n.jpg
Της εκδηλώσεις διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, η Ένωση Αθλητικών Σωματείων  ΣΕΓΑΣ Κρήτης, η Ένωση Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και ο Αθλητικός Όμιλος Λασιθίου ενώ ήταν υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. 
1526333_742683322423417_1248373916_n.jpg
Το βάρος του συντονισμού της άρτιας διοργάνωσης των εκδηλώσεων ανέλαβαν ο κ. Γιώργος Ξένος, Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Νικολάου, εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού, ο κ. Λευτέρης Ραφαϊλάκης, πρόεδρος της Ένωσης καθηγητών Φυσικής Αγωγής  και ο κ. Γιώργος Τζώρζης, μέλος του ΠΑΟΔΑΝ.

Άγιος Νικόλαος, 20-01-2014
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India