Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η Χιονάτη και επτά νάνοι της ... !!!



Οι 7 για τους ...7




Επτά συνολικά κινήσεις έχουν έως σήμερα παρουσιαστεί στην τοπική κοινωνία του Δήμου Αγίου Νικολάου και δείχνουν το ενδιαφέρον τους συμμετέχοντας στην προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης.

Οι πέντε εξ αυτών έχουν ήδη επικεφαλή στην προσπάθεια τους ενώ οι 2 κινήσεις πολιτών που την εβδομάδα αυτή παρουσιάστηκαν στο τοπικό αυτοδιοικητικό στερέωμα δεν έχουν ακόμα μπει στην κουβέντα για τα πρόσωπα, όπως δηλώνουν.

Η ΑΝΑΤΟΛΗ θέλοντας να ξεκινήσει ένα διάλογο απόψεων και θέσεων μέσα από τις σελίδες της ρώτησε και τις επτά πρωτοβουλίες σχετικά με τον πλουραλισμό των επτά κινήσεων που έχουν έως τώρα παρουσιάσει επίσημα το ενδιαφέρον τους.

Ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» είπε πως «Είναι καλές οι διαδικασίες συμμετοχής από τους πολίτες, να καταθέτουν απόψεις και να υπάρχει ενδιαφέρον. Δεν το βλέπω ανταγωνιστικά αλλά πραγματικά το κρίνω θετικά, η κρίση και η άσχημη ψυχολογία έχει οδηγήσει την κοινωνία να μας βλέπει από απόσταση ενώ πολλές φορές εκφράζεται με εμπάθεια για όσους ασχολούνται. Ανεξάρτητα από τα κίνητρα της γέννησης τους είναι καλό του ότι παρουσιάζονται και κάπου θα καταλήξουν σίγουρα σε μια διαμόρφωση σχημάτων ενώ έως τις εκλογές σίγουρα θα έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός.» είπε.

Ο επικεφαλής της παράταξης της Δημοτικής Συνεργασίας Πανίκος Καρατσήςείπε «Είναι πραγματικά ευχάριστο το ενδιαφέρον που εδράζεται από κινήσεις συμπολιτών και αυτό δείχνει το ενδιαφέρον τους για τον τόπο μας. Από την άλλη η κοινωνία μας είναι μικρή δεν ξέρω αν θα ωφελήσει αυτή η πολυδιάσπαση από την στιγμή που από όσο αντιλαμβάνομαι οι διαφορές μας δεν είναι μεγάλες. Είμαι υπέρ της πολυφωνίας όμως εκτιμώ ότι μέσα από μια συνάντηση - συζήτηση όλων μας ίσως καταφέρναμε να καταλήξουμε σε συνεργασίες που θα έκαναν καλό στον Δήμο Αγίου Νικολάου.»

Ο Γιώργος Πάγκαλος επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε «Δεν έχουμε να σχολιάσουμε το συγκεκριμένο γεγονός. Πραγαμτικά δεν ξέρω πόσοι θα φτάσουν έως το τέλος γιατί αν δεν υπάρχει κάποιο κόμμα από πίσω είναι δύσκολα τα πράγματα. Αυτούς που βλέπω σίγουρους να συμμετέχουν τελικά είμαστε εμείς και ο συνδυασμός του Δημήτρη Κουνενάκη.».

Από τον συνδυασμό του Αντώνη Ζερβού ο ίδιος είπε «Είναι καταρχήν θετικό που σε καιρούς δύσκολους με τους πολίτες να δείχνουν μια άρνηση στα κοινά ότι έχουμε στην περιοχή μας ήδη επτά κινήσεις που δείχνουν το ενδιαφέρον τους. Πραγματικά εύχομαι να μην μείνουν στις εντυπώσεις και οι κινήσεις αυτές να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα και η κοινωνία μας να είναι αυτή που θα αποφασίσει. Ασφαλώς η άποψη του Αντώνη Ζερβού είναι προσωπική μιας και στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει η ομάδα και το σύνολο είναι αυτά που εκφράζουν τις απόψεις μας.»

Ο Κωστής Κουνενάκης απάντησε πως «7 συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, δύσκολα να φτάσουν όλοι έως το τέλος και βλέπω τις συνεργασίες πολύ πιθανές. Από την δική μας την μεριά θα μιλήσουμε με όλους ώστε αν προσπαθήσουμε να βρούμε κοινές συνιστώσες.» είπε.

Από την μεριά της κίνησης των πολιτών που έχουν την επόμενη ανοιχτή συνάντηση τους την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ ο υπεύθυνος επικοινωνίας Θοδωρής Σπυριδάκης είπε «Οι πολλές συμμετοχές είναι υγεία, ο πλουραλισμός είναι δημοκρατία, το χαιρόμαστε, το αποδεχόμαστε και το χειροκροτάμε.»

Η 7η κίνηση «Πρωτοβουλία Δημοτών» μας απάντησε μέσα απ μήνυμα στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται. «Ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων είναι κατ’ αρχάς ενδιαφέρον. Δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη συμμετοχής των κατοίκων στις τοπικές υποθέσεις που δεν έχει καλυφθεί μέχρι σήμερα. Αρνητικό όμως είναι ότι πολλές υποψηφιότητες έχουν σαν αναφορά ένα πρόσωπο και απλά καλές πλην όμως γενικές διακηρύξεις. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε ανάποδα. Να βάλουμε πρώτα τις αρχές, τα προβλήματα και τις προτάσεις, να κουβεντιάσουμε με τους κατοίκους που τα αντιλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο και να δημιουργήσουμε μια Δημοτική Παράταξη με πρόγραμμα, άμεση συμμετοχή και διάρκεια. Σήμερα που ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαλύεται εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και των ρυθμίσεων του «Καλλικράτη», συμπαρασύροντας μαζί και την καθημερινότητά μας δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα. Δεν μπορούμε να μην αναφερόμαστε στην ανεργία, στην υπερχρέωση ή στο ξεπούλημα του τόπου μας. Δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μόνο για λίγους αφήνοντας τους υπόλοιπους στη φτώχεια, χωρίς νοσοκομεία, χωρίς σχολεία, χωρίς ρεύμα. Με αυτούς τους πολλούς, που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση και τη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλουμε να κουβεντιάσουμε και να σχεδιάσουμε το κοινό μας μέλλον.»

Σίγουρα αποκτά ενδιαφέρον η επόμενη περίοδος από την στιγμή που θα υπάρχουν πολλές απόψεις, πολλές θέσεις για θέματα κοινά που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία. Η προεκλογική περίοδος μπορούμε να πούμε σε επίπεδο Δήμου Αγίου Νικολάου ότι ξεκίνησε για τα καλά.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ / e-fonien.blogspot.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India