Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ανοίγουν το Πάσχα τα μισά ξενοδοχεία της Κρήτης

Τον Απρίλιο η τουριστική κίνηση δεν αναμένεται να είναι μεγάλη, παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν στο candianews, οι επιχειρηματίες του τουρισμού, ένα 40 έως 50% των ξενοδοχείων του νησιού θα είναι ανοιχτά τις ημέρες του Πάσχα.
Οι κρατήσεις από το εξωτερικό είναι περιορισμένες, καθώς το σύνολο σχεδόν των γραφείων του εξωτερικού ξεκινούν τις πτήσεις τσάρτερ στις 10 Μαΐου. Ούτε οι Έλληνες τουρίστες έχουν κάνει πολλές προκρατήσεις, κάτι, όμως, που συνηθίζεται, και αναμένεται να αλλάξει, καθώς συνήθως τις τελευταίες ημέρες αποφασίζουν για τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα.
Γενικά, οι ξενοδόχοι είναι αισιόδοξοι για την φετινή τουριστική χρονιά, παρά το «αγκάθι» της κρίσης στην Κριμαία. Φέτος, η τουριστική σεζόν θα επιμηκυνθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν λάβει συνολικά οι επαγγελματίες στον τουριστικό χώρο, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών θα ξεπεράσει ακόμη και τα περυσινά επίπεδα ρεκόρ των 17 εκατομμυρίων και θα φτάσει στα 18,5 εκατομμύρια. Το τελευταίο διάστημα η ροή κρατήσεων από τη Ρωσία έχει μειωθεί κατά 50%, και συνολικά οι απώλειες από τη χώρα αυτή θα κυμανθούν στο 20%, σύμφωνα με εκτιμήσεις.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χανίων , Μ. Γιαννούλης, εκτιμά ότι οι απώλειες θα καλυφτούν από τις παραδοσιακές αγορές των Σκανδιναβικών χωρών και από τις ανερχόμενες για τα Χανιά αγορές της Αγγλίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας. «Ευελπιστούμε, ωστόσο, ότι και από τη Ρωσία οι απώλειες θα είναι πολύ μικρότερες τελικά. Είναι νωρίς, ακόμη, και αυτή η ψαλίδα στην ισοτιμία μεταξύ ευρώ και ρωσικού νομίσματος θα κλείσει τελικά.» Σημαίνει, ακόμη, ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία στα Χανιά θα ανοίξουν μετά το Πάσχα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Ηρακλείου, Ν. Χαλκιαδάκης, εκτιμά, ότι παρ’ ότι τα μισά ξενοδοχεία ανοίγουν για το Πάσχα, ουσιαστικά δεν είναι ένας κερδοφόρος μήνας και ότι τα πλήρη προγράμματα ξεκινούν το Μάιο.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India