Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Καθόλου ευχάριστα τα «νέα» από την Ρωσική τουριστική αγορά

Η υποτίμηση στο ρούβλι φέρνει «μαύρα σύννεφα» για τον τουρισμό στην Κρήτη, καθώς φαίνεται ότι η καλή πορεία της ρωσικής αγοράς θα ανακοπεί. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανόλης Τσακαλάκης, που ήταν στην έκθεση της Μόσχας τις προηγούμενες ημέρες, δεν έφερε καλά νέα στην Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Όπως τόνισε μιλώντας στον Team FM, από εκεί που οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, φαίνεται τελικά ότι η σεζόν θα κλείσει με μείωση στη συγκεκριμένη αγορά και ο κυριότερος λόγος είναι η υποτίμηση στο ρούβλι, το οποίο έχει χάσει περίπου το 30% της αξίας του.
«Ο κάθε Ρώσος λοιπόν που πρέπει να πληρώσει 30% επιπλέον ρούβλι για να κάνει το ταξίδι του, δυσκολεύεται. Δεν είναι όλοι οι Ρώσοι πάμπλουτοι, ούτε πηγαίνουν όλοι σε πολυτελείας ξενοδοχεία.
Ελπίζουμε πάντως να μειωθεί η διαφορά αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα και στα επόμενα χρόνια».
Η ροή των κρατήσεων, σημειώνει ο ίδιος, είχε φρενάρει κατά 50-60% και πλέον εκτιμάται ότι ο ρώσος που θα θελήσει να κάνει διακοπές, θα ψάξει να βρει προορισμό και κατάλυμα σε σχέση με τα χρήματα που διαθέτει, «Εκεί εμείς δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε γιατί υπάρχουν άλλες χώρε φθηνότερες», υπογραμμίζει.
Όσο για το αν έπαιξε ρόλο στο κακό κλίμα η έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία, ο κ. Τσακαλάκης σημειώνει ότι προφανώς και είναι ένας παράγοντας και αυτός καθώς «ο τουρισμός θέλει ηρεμία και καλή διάθεση, όταν δεν υπάρχει αυτό το περιβάλλον δεν θα κάνει κάποιος εύκολα διακοπές».
ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΗ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΣΑΡΤΕΡ
Νωρίτερα θα ανοίξουν φέτος τα ξενοδοχεία, καθώς αναμένεται ότι η τουριστική κίνηση θα ξεκινήσει από τα μέσα Απριλίου. Τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν γύρω στο Πάσχα- 20 Απριλίου – και όσα δεν ανοίξουν τότε θα το κάνουν αρχές Μαΐου.
Στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου θα έρθουν  τα πρώτα τσάρτερ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με τουρίστες από Αγγλία και Γερμανία.
Η σεζόν αναμένεται πολύ καλή, τονίζει ο κ. Τσακαλάκης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν θα δημιουργηθεί σχέση «ντόμινο» και αρχίσουν να επηρεάζονται και άλλες αγορές που δεν έχουν λόγο.
«Έχουμε πολύ καλή αύξηση από την πλευρά της Γερμανίας η οποία πιστεύω ότι θα ισοφαρίσει τα όποια κενά της Ρωσίας.
Αν αυτό που συμβαίνει φέτος στη Ρωσία συνέβαινε πέρυσι, τα αποτελέσματα θα ήταν ολέθρια. Φέτος που είναι μια καλή χρονιά θα μας πειράξει λιγότερο η οποιαδήποτε υστέρηση των ρώσων τουριστών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη ξεκινάει η τουριστική έκθεση της Ουκρανίας η οποία είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση βέβαια και προφανώς το τουριστικό ρεύμα από τη χώρα θα είναι μειωμένο.
«Αυτοί είναι τώρα στο σημείο που ήμασταν εμείς το 2009 ετοιμάζονται να μπουν στο ΔΝΤ, η ψυχολογία τους δεν είναι τέτοια που να τους επιτρέπει να κάνουν διακοπές. Η υστέρηση εκεί είναι περίπου στο 70%. Ελπίζω να ανακάμψουν πιο γρήγορα από εμάς», τονίζει ο κ. Τσακαλάκης.
goodnet.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India