Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Το Δικταίο Άντρο στους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται η τεράστια σημασία του Δικταίου Άντρου ως αρχαιολογικού χώρου αλλά και ως τόπου σύγχρονου «προσκυνήματος» από πλήθη ξένων επισκεπτών που συρρέουν κυριολεκτικά κάθε χρονιά στο Ψυχρό για να δουν το σπήλαιο όπου κατά τη Μυθολογία γεννήθηκε ο Δίας.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΚΔ” Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Δικταίο Άντρο την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2013, επισκέφθηκαν 152.000 άτομα – πληρώνοντας το ανάλογο εισιτήριο στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.
Ο αριθμός των επισκεπτών που δέχεται κάθε χρόνο το Δικταίο, αποτελεί από μόνος του την άριστη επιβεβαίωση της αξίας του, επισφραγίζοντας διαχρονικά την αναγνώρισή του ως ένας από τους κορυφαίους αρχαιολογικούς τόπους όχι μόνο της Κρήτης αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Αποτελεί δε και την αποστομωτική απάντηση στους όψιμους αμφισβητίες για το ρόλο που διαδραμάτισε από την πρώιμη αρχαιότητα, την ιστορική αξία του αλλά και τη σημασία που συνεχίζει ώς σήμερα να διαδραματίζει ως σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και την ταυτότητα της Κρήτης.
Έτσι, το Υπουργείο Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας τη σημασία του Δικταίου Άντρου για τον ελληνικό τουρισμό και την εθνική οικονομία, με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού Π. Παναγιωτόπουλου, το συμπεριέλαβε στα τριάντα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, για τα οποία παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας από 8 π.μ. έως 8 μ.μ., επί επτά ημέρες της εβδομάδας, από 1 Απριλίου έως τέλος Οκτωβρίου.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India