Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Μόνο στην Κρήτη δεν αλλάζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Αλλαγές στον αριθμό περιφερειακών συμβούλων στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας προκύπτουν με βάση τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα τα οποία καταγράφηκαν κατά την απογραφή του 2011.
Κατά τις εκλογές του Μαΐου για την ανάδειξη αιρετών στις Περιφέρειες υπάρχουν διαφοροποιήσεις κυρίως στην κατανομή των περιφερειακών συμβούλων που θα εκλεγούν, σε σχέση με τις τοπικές εκλογές του 2010, οι οποίες είχαν διεξαχθεί βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων της απογραφής του 2001.
Με εξαίρεση την Κρήτη, στις υπόλοιπες 12 περιφέρειες λόγω αύξησης ή μείωσης του πληθυσμού ανατρέπονται τοπικά, πολιτικές ισορροπίες, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Έτσι, ήδη τα επιτελεία των κομμάτων έχουν πάρει... χαρτί και μολύβι, κάνοντας υπολογισμούς με δεδομένο ότι αλλού «χάνονται» περιφερειακοί σύμβουλοι και αλλού ενισχύονται σε αριθμό.
Η μόνη Περιφέρεια εκ των 13 της χώρας στην οποία δεν επέρχονται αλλαγές είναι της Κρήτης, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μόνη εξ όσων έχουν τροποποιήσεις στην οποία παρατηρείται μείωση στο σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της - από 51 που ήταν πριν, ορίζονται σε 41 λόγω μείωσης πληθυσμού.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India