Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Περιβαλλοντικά προγράμματα για την Ελλάδα και η χρηματοδότησή τους



Tη χορήγηση 282,6 εκατ. ευρώ για 225 νέα περιβαλλοντικά και κλιματικά προγράμματα στα 28 κράτη- μέλη της ΕΕ αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+. Στην Ελλάδα θα χρηματοδοτηθούν πέντε προγράμματα με 7,1 εκατ. ευρώ.


Ειδικότερα για τη χώρα στο πλαίσιο του LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση, πρόκειται να χρηματοδοτηθούν δύο έργα με 4,1 εκατ. ευρώ. Πρώτον, θα ενισχυθεί το LIFE BIODELEAR (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ»). Όπως αναφέρει η Επιτροπή, το έργο αυτό έχει σκοπό τη χάραξη στρατηγικής για μια ορθολογική, ολοκληρωμένη και, περιβαλλοντικά, αειφόρο διαχείριση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μύγας της Μεσογείου στις χώρες της μεσογειακής λεκάνης και έχει ως παράδειγμα την καλλιέργεια οπωροφόρων.


Το δεύτερο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί είναι το LIFE FOODPRINT (Γιώτης ΑΕ). Κύριος στόχος του έργου αυτού είναι η αξιολόγηση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα του κλάδου της ζαχαροπλαστικής και των προϊόντων αλευροποιίας σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ανάπτυξης ενός καινοτόμου λογισμικού. Το έργο θα υλοποιηθεί με μια επίδειξη μεγάλης κλίμακας, σε έξι εταιρείες ζαχαροπλαστικής και προϊόντων αλευροποιίας στην Ελλάδα και την Ιταλία, ώστε να αξιολογηθεί το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα ορισμένων προϊόντων στην αλυσίδα εφοδιασμού, να εντοπιστούν οι παράγοντες στην αλυσίδα εφοδιασμού που αυξάνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να αναπτυχθούν προγράμματα μετριασμού για καθεμία από τις εταιρείες τροφίμων και τα προϊόντα τους με κατάλληλα αντισταθμιστικά μέτρα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India