Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησαν και προχωρούν ταχύτατα τα έργα ανάπλασης στο Σταυρό


foto1.jpg
Επιτόπου επίσκεψη στα έργα που ξεκίνησαν πριν μερικές μέρες στο Σταυρό πραγματοποίησε κλιμάκιο του Δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Πάγκαλο, τους Αντιδημάρχους κ. Μιχάλη Σγουρό και κ. Νίκο Αφορδακό, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΝ κ. Μιχάλη Κερούλη και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και τους επιβλέποντες του έργου κα. Μαρία Πρατσινάκη και κ. Κωστή Κλώντζα.

Το έργο αφορά την ανάπλαση στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής του Σταυρού, σε έκταση 23 περίπου στρεμμάτων. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει την επίστρωση των δρόμων με κυβόλιθους, την κατασκευή πεζοδρομίων, την δημιουργία πλατείας, ποδηλατοδρόμων, φωτισμό, φυτεύσεις πρασίνου κ.α.
foto2.jpg

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις με την πρώτη να περιλαμβάνει την κατασκευή τοιχίου στην νότια όχθη του ποταμού με βαρύ θεμέλιο και οπλισμένο σκυρόδεμα που οριοθετεί την κοίτη του Ξηροπόταμου από την πλευρά του Σταυρου, τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων, ενώ το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τις εργασίες ανάπλασης. Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται σε 420 ημέρες.
Τη μελέτη του έργου έχει εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 5,3 εκατομμύρια περίπου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ ανάδοχος εταιρία είναι η ΜΑΡΜΙΤΕΛ μετά από έκπτωση 50%.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Μαραγκάκης ενημέρωσε για την εξέλιξη των εργασιών και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήδη διανύουμε την τρίτη εβδομάδα των εργασιών αφού ξεπεράστηκε το θέμα της πρόσληψης του αρχαιολόγου. Τα συνεργία προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και έχει ήδη εκτελεστεί το 80% των εργασιών που απορούν τα υπόγεια δίκτυα. Παράλληλα προχωρούν οι διαμορφώσεις για την κατασκευή των πεζοδρομίων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων. Το τοιχίο του ποταμού έχει κατασκευαστεί κατά το 50% και ελπίζουμε οι αστάθμιστοι παράγοντες και οι καιρικές συνθήκες να μας επιτρέψουν να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος».

foto3.jpg

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης συνεχάρη τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ιδιαιτέρως την αρχιτέκτων κα Μαρία Πρατσινάκη για το σχέδιο και τις ιδέες της. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με τη μεγάλη αυτή παρέμβαση στο Σταυρό, που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν δεν εντασσόταν στο ΕΣΠΑ, μαζί με την άλλη μεγάλη παρέμβαση στις Κοπράνες και στη Δεξαμενή, που επίσης εντάχθηκε και χρηματοδοτείται, ουσιαστικά καλύπτεται το μεγαλύτερο τμήμα της επέκτασης του νέου σχεδίου πόλεως. Είχαμε παραλάβει 19 χλμ. δρόμων του σχεδίου πόλεως άφτιαχτα και απομένουν 5 χλμ. Αυτό φάνταζε απίθανο πριν από 4 χρόνια, αξιοποιώντας όμως τα ευρωπαϊκά προγράμματα έχουμε αυτή την πολύ καλή εξέλιξη για την πόλη του Αγίου Νικολάου συνολικά».

Επίσης τόνισε: «Με την ολοκλήρωση των έργων στο Σταυρό θα σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων που επί χρόνια ζούσαν στη σκόνη, στη λάσπη, χωρίς δρόμους και χωρίς φωτισμό. Εκτός όμως από την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση επιλύεται η εξασφάλιση των κατοίκων από την απειλή πρόκλησης πλημμύρας στην περιοχή με το δίκτυο ομβρίων που κατασκευάζεται. Φιλοδοξούμε ο Σταυρός να αποτελέσει μια γειτονιά πρότυπο για την πόλη μας».
agnik_a01.jpg
agnik_a04.jpg
agnik_a08.jpg





Άγιος Νικόλαος, 21-11-2013
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India