Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Φόρουμ μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στην Κρήτη


Το γεγονός της αύξησης των επισκεπτών την επόμενη τουριστική περίοδο από την Ρωσία επιβεβαίωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και ο βουλευτής του νομού Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος είχε στενή συνεργασία στην έκθεση Philoxenia με εκπροσώπους του Ρώσικου περιπτέρου.
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης είχε στενή συνεργασία με τον υφυπουργό τουρισμού της Ρωσίας στον οποίο μάλιστα έκανε την πρόταση για την δημιουργία ενός διακρατικού φόρουμ επαφών που θα λειτουργεί σε όλη την διάρκεια του έτους με σκοπό την καλύτερη οργάνωση τόσο των προσφερόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες της χώρας όσο και στην διαρκεί ανταλλαγή πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων.

«Έχουμε σαν τόπος, η Κρήτη, σαν συγκριτικά πλεονεκτήματα τόσο την γνώση όσο και την εμπειρία αλλά και τον επαγγελματικό σε αυτό που λέγεται τουριστικό προϊόν. Είναι τώρα η εποχή λοιπόν να το εκμεταλλευτούμε ώστε να πάμε πιο μπροστά σαν χώρα και σαν προορισμός επενδύοντας στον καλό και ποιοτικό επισκέπτη διατηρώντας πάντα στο καλύτερο βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την φιλοξενία μας.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τόνισε ότι η σταθερή πολιτική κατάσταση στην χώρα, το ήρεμο κλίμα της κοινωνίας, οι διεθνής δείκτες και η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας βοηθούν σαν συστατικά στην ακόμα καλύτερη νέα τουριστική περίοδο για την χρονιά που θα έρθει. Στην εκτίμηση του για την θετική πορεία της φετινής έκθεσης Philoxenia με βάση και τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ενοποιημένης πλεόν ΔΕΘ – ELEXPO Αναστάσιος Τζίκας για την αύξηση τόσο των εκθετών όσο και του κύκλου των εργασιών, ο κ. Πλακιωτάκης συμπλήρωσε και τις παράλληλες πολλές συναντήσεις που έγιναν.

Ο ίδιος είχε πολύωρη συνάντηση παρόντος και του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης Θόδωρου Καράογλου με τον Υφυπουργό τουρισμού της Ρωσίας Εβγκένι Πισαρέβσκι ο οποίος τόνισε ότι μέχρι και 3,6 εκατ. Ρώσους τουρίστες ετησίως θα μπορούσε να προσελκύει η Ελλάδα σε μια πενταετία από σήμερα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, και σχολίασε σαν πολύ θετική εξέλιξη την δημιουργία ενός φόρουμ συνεργασίας με έδρα την Κρήτη.

«Έχουμε πολλά κοινά με τους Ρώσους και ένα από τα σημαντικότερα είναι και η θρησκεία μας όπου με τα σύμφωνα συνεργασίας που έχουν πρόσφατα υπογραφεί από την Υπουργό τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τόσο με την εκκλησία της Κρήτης όσο και με άλλες της χώρας ανοίγει πραγματικά ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο.

Μάλιστα ο κ. Πισαρεβσκι είπε πως η γειτονική μας Τουρκία υποδέχεται κάθε χρόνο περίπου 3,6 εκατ. τουρίστες, οι οποίοι -σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ρωσίας- αποφέρουν στη χώρα περίπου 4,6 δισ. δολάρια. Δεν νομίζει είπε ότι αυτοί οι αριθμοί είναι κάτι αδύνατο για την Ελλάδα.

Οι δυνατότητες υπάρχουν και πρέπει να τις κάνουμε πράξη. Μπορεί η Ελλάδα να έχει την καλύτερη καλοκαιρινή περίοδο στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να καταργήσουμε την υψηλή σεζόν και να υπάρχει τουρισμός 12 μηνών.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να αποτελούν τον προσανατολισμό μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όλα αυτά σαφώς και σημαίνουν για εμάς πολλά που όλοι μαζί πρέπει να εργαστούμε για να τα πετύχουμε.» είπε ο Λασιθιώτης βουλευτής.

e-fonien.blogspot.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India