Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Γιώργος Φθενάκης: Η στρατηγική στην σκακιέρα των επερχόμενων εκλογών

Η στρατηγική στην σκακιέρα των επερχόμενων εκλογών από τους γνωστούς υποψήφιους που καίγονται να κάτσουν στην καρέκλα του Δημάρχου, κάνει ΜΠΑΜ!!! Δεν κρύβεται πίσω από τα παραμύθια που εξιστορούν φιλόδοξα στελέχη από τα γραφεία Τύπου υποψηφίων δημάρχων που υπόσχονται ότι θα τα αλλάξουν όλα και ότι θα χτυπήσουν το χταπόδι της γραφειοκρατίας του δημοσίου που έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε αρκετές υπηρεσίες, για να δώσουν…τάχα νόημα στη λέξη υπηρεσία.

Κάποια πράγματα στο δημόσιο σύστημα δεν αλλάζουν όπως άλλωστε διαπιστώνει και η πλειοψηφία των πολιτών, τους οποίους μάλιστα προσπαθούν να πείσουν οι ...υποψήφιοι με τη στρατηγική τους που έχει κεντρικό άξονα την εξασφάλιση ψήφων.

Το ηλεκτρονικό φτυάρι ξεκίνησε τη δουλειά του και όπως φαίνεται σκάβει για τα καλά ακόμα και τον λάκκο δημοσιογράφων που ενημερώνουν τους πολίτες για τις υποψηφιότητες στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Όσοι ενοχλούνται από την αντικειμενικότητα της δημοσιογραφικής πένας, προσπαθούν να κάνουν …δωρεάν μαθήματα …δημοσιογραφίας και… δεοντολογίας, γράφοντας όμως αερολογίες με το …τυφλό πολιτικό τους σύστημα που μόνο ανεξάρτητο και άχρωμο τελικά δεν είναι.

Μάτια έχουμε, βλέπουμε και τις … μαγκούρες, διαβάζουμε τις υπόγειες διαδρομές μηχανισμών που ακολουθούν τις κακές νοοτροπίες του παρελθόντος.

Αφτιά έχουμε , ακούμε και τα μίζερα λόγια, τα ανύπαρκτα προγράμματα και τις δηλώσεις – πυροτέχνημα για λόγους βεβαίως εντυπωσιασμού.

Μνήμη έχουμε, θυμόμαστε ημερομηνίες που σημάδεψαν την αποτυχία ορισμένων αλλά και τις αποτυχημένες τους προσπάθειες για διάφορα ζητήματα για τα οποία δήθεν … «μάχονται» !

Μνήμη έχουμε και γελάμε με ορισμένα πράγματα.

Υπάρχει υποψήφιος Δήμαρχος που δεν κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα στις 7 Νοεμβρίου του 2010, με συνέπεια να κάνει την ίδια ευχή, 3 μέρες μετά τα αρνητικά αποτελέσματα για τον ίδιο στις Δημοτικές εκλογές του 2010.

« Θα είμαι υποψήφιος και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση» , είπε τον Νοέμβριο του 2010, προαναγγέλλοντας την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες εκλογές του 2014!

Όποιος λοιπόν δεν θυμάται την επίμαχη δήλωση υποψηφιότητας - έκπληξη τρία χρόνια αργότερα, τότε μπαίνει στο στόχαστρο της οργής του εκ νέου υποψηφίου και κατ’ επέκταση στελεχών γραφείων τύπου, των οποίων η καρδιά ακούει ένα πολιτικό βιολί και όχι τις χορδές και τους χρωματισμούς της μουσικής, η οποία μιλάει από μόνη της, όπως και η κοινωνία. Δυστυχώς, δεν μπόρεσαν, δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν ούτε στο μέλλον να ακούσουν αυτή τη φωνή της κοινωνίας.

Είναι σε άλλη …διάσταση χρόνου, αντικρίζοντας άλλες εικόνες, εξωπραγματικά γεγονότα και μιζέρια παντού.

Αλήθεια, πίσω από τη μιζέρια που εκπέμπουν για άλλους σκοπούς μπορεί να υπάρχει μέσα τους η αισιοδοξία, η ελπίδα;;; Ας ψάξουν βαθιά μέσα τους, ίσως να βρουν κάποια στιγμή την σωστή απάντηση.

Μνήμη έχουμε για τους … απόντες στην επίλυση τοπικών προβλημάτων, οι οποίοι εμφανίζουν τον εαυτό τους ως …αφανείς ήρωες που …επιλύουν καταστάσεις, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τα …κακώς κείμενα για το …κοινό καλό.

Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη μας για το τι συμβαίνει την προεκλογική περίοδο.

Υποψήφιοι γίνονται επικοινωνιακοί, με τα γραφεία τύπου να ανατρέχουν σε δημοσιεύματα για να διαμορφώσουν την επικοινωνιακή ατζέντα, η οποία γίνεται αντικείμενο συζήτησης στα καφενεία, στα ρακοκάζανα, στους Ιερούς Ναούς ακόμη στα μνημόσυνα .

Ζωή σε λόγου μας. Δυστυχώς, έχουν να δουν …πολλά τα μάτια μας μέχρι τις εκλογές.

Στο καζάνι των εκλογών, δεν έχει σημασία ποια πρόσωπα θα ανακοινώσουν πρώτα την υποψηφιότητά τους, όπως άλλωστε έκανε υποψήφιος Δήμαρχος πριν 3 χρόνια, αλλά ποιος τελικά θα γελάσει τελευταίος με τους άξιους συνεργάτες του, δηλαδή άτομα νέα, άφθαρτα και με όρεξη για προσφορά στα κοινά.

Η …βιασύνη για την κατάληψη της καρέκλας, τελικά προκαλεί φαντασια …και μανία για την εξουσία σε ορισμένους, όπως διαπιστώνω με θλίψη.

Κύριοι, ηρεμίστε!!! Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Μην εξαντλείται από τώρα τη φαντασία σας.

Γιώργος Φθενάκης
Πρ. Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου

merambellonews.blogspot.gr


Σχόλιο Ιστολογίου:
Εμείς - όπως ήδη έχουμε πει - δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά με τον "κύριο" που το μόνο που γνωρίζει είναι να διαβάζει τα κείμενα που του γράφουν.Ομως , το βήμα μας θα είναι πάντα ανοικτό για ότι και αν του γράφουν !!!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India