Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Τοποθέτηση του επικεφαλή της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με τους κυκλικούς κόμβους στον "Μαρινόπουλο" και στο "Αμμούδι".


Κύριε Δήμαρχε, σίγουρα θα θυμάστε, ότι στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου ασχοληθήκαμε με το θέμα της κατασκευής του κυκλοφοριακού κόμβου «Μαρινόπουλου» και κύρια για δύο από τις βασικές παραμέτρους του όλου έργου.

Η πρώτη, σε σχέση με τη μη τήρηση των όρων κατασκευής του κόμβου, όπως αυτοί ψηφίστηκαν σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που σας καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο.

Η δεύτερη για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η μη τήρηση των όρων, δηλαδή η καλή και απρόσκοπτη λειτουργία του κόμβου για εξασφάλιση συνεχούς και ασφαλούς ροής της κυκλοφορίας, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο από την πόλη.

Να θυμίσω, ότι αυτό που εμείς ως «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ζητήσαμε, ήταν η σμίκρυνση της διαμέτρου του κύκλου και η εξασφάλιση διπλής λωρίδας κυκλοφορίας κατά την έξοδο από την πόλη. Με αυτές μας τις παρατηρήσεις ψηφίστηκε ομόφωνα η κατασκευή του κυκλοφοριακού κόμβου στη συγκεκριμένη θέση.

Τίποτε από αυτά δεν έγινε και το ερώτημα είναι ποιος πήρε την απόφαση και αγνοήθηκε πλήρως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σήμερα όμως επανερχόμαστε για το ίδιο θέμα και με αφορμή την κατασκευή του κόμβου στο Αμμούδι.

Είχαμε προτείνει να είναι όσο το δυνατό μικρότερη η διάμετρος του κύκλου και να γίνει χρήση όλης της απαλλοτριωμένης έκτασης εκτός πεζοδρομίων, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη κυκλοφορία οχημάτων και η ασφαλής διάβαση πεζών κύρια από τη μεριά της θάλασσας. Τίποτε από αυτά δεν έγινε.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου κόμβου, έτσι όπως κατασκευάζεται δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα κυκλοφορίας και είναι ανασφαλής για τους πεζούς.

Κύριε Δήμαρχε, είναι εμφανές ότι ο σχεδιασμός επί χάρτου, απέχει πολύ από την πραγματικότητα, πολύ δε περισσότερο, όταν πρόκειται για την καλή και ασφαλή λειτουργία της όποιας κατασκευής.

Είμαστε σίγουροι ότι μια επίσκεψή σας στο τόπο κατασκευής του κόμβου και κάνοντας το ίδιο πείραμα, όπως έγινε και στο κόμβο «Μαρινόπουλου», δηλαδή της χρήσης τουριστικού λεωφορείου ερχόμενου από Ελούντα προς Αγιο Νικόλαο, θα διαπιστώσετε την απαράδεκτη, αλλά και επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται τόσο για τα οχήματα, όσο και για τους πεζούς.

Είχαμε τονίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, και θα το επαναλάβουμε για άλλη μια φορά, ότι οι κυκλικοί κυκλοφοριακοί κόμβοι και μάλιστα σε μικρών διαστάσεων δρόμους, έχουν τη μοναδική έννοια του καθορισμού της προτεραιότητας του κάθε δρόμου και της συνεχούς και απρόσκοπτης ροής της κυκλοφορίας.

Τα φαραωνικού τύπου έργα, μπορεί κατά την άποψη κάποιων να είναι εντυπωσιακά και πολυέξοδα, δεν είναι όμως πάντα λειτουργικά και χρηστικά, σκοπός για τον οποίο υποτίθεται ότι κατασκευάζονται.

Ελπίζουμε, αν και με λιγοστές ελπίδες, στη δική σας παρέμβαση για την άμεση διόρθωση της κατασκευής και των δύο κόμβων, έστω και τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.


29 Νοεμβρίου 2013                                             ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
                                                                                      Ο Επικεφαλής
                                                                                      Π. Καρατσής



 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India