Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Εκεί που μας χρωστάγανε..


Με προκλητικές πρακτικές και υποκριτικές ανακοινώσεις οι κυβερνητικοί παράγοντες του νομού (με τις διάφορες συνιστώσες τους), προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Βουλευτή Λασιθίου Κωστή Δερμιτζάκη στο θέμα της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Νεάπολης.
Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε υποστηρίξει με σαφήνεια, τόσο με δηλώσεις και με ερωτήσεις στη Βουλή όσο και με την συμπαράσταση μας στους αγώνες του λαού της Νεάπολης, την ανάγκη διατήρησης της νομικής και διοικητικής αυτοτέλειας του «Διαλυνάκειου» Νοσοκομείου Νεάπολης και για να μην κινδυνέψουν τα κληροδοτήματά του αλλά και για να μπορέσει να υλοποιήσει το μεγάλης σημασίας αναπτυξιακό πρόγραμμα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης της Νεάπολης.

Το πρόβλημα το δημιούργησαν οι ίδιες οι κυβερνήσεις των μνημονίων και το διατηρούν για δύο χρόνια σε εκκρεμότητα ενώ μπορούσε να λυθεί με μια απλή τροπολογία.

Δεν νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Υγείας γατί εδέησε μετά από δύο χρόνια να πράξει το αυτονόητο.

Με την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας ζητούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν μαζί με τις αυτονόητες ρυθμίσεις της αυτοτέλειας των Νοσοκομείων και την πολιτική φαρμάκου του μνημονίου που ενισχύει τα κέρδη των πολυεθνικών, μεταφέρει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους πολίτες και ενισχύει την κυκλοφορία ανεξέλεγκτων γενοσήμων από το Μπαγκλαντές στην Ελλάδα προς όφελος συγκεκριμένων εταιρειών.

Ο εκβιασμός και η υποκρισία είναι σαφής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να έρθουν με ξεχωριστές τροπολογίες στη Βουλή αυτά τα ανόμοια θέματα ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους Βουλευτές που συμφωνούν με την αυτονομία του Διαλυνάκειου και των άλλων Νοσοκομείων να ψηφίσουν θετικά.

Σε διαφορετική περίπτωση καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας ότι προσπαθεί με εκβιασμούς να υφαρπάξει την ψήφο των βουλευτών για να νομιμοποιήσει την καταστροφική του πολιτική στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εμπλακεί στα μικροκομματικά παιχνιδάκια των διάφορων παραγόντων που φωτογραφίζονται δεξιά και αριστερά και περηφανεύονται για όσα αυτονόητα γίνονται «κατόπιν ενεργειών τους».

Κωστής Δερμιτζάκης Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

e-fonien.blogspot.gr 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India