Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Απάντηση σπο τον "γνωστό" συντάκτη στον Σύγχρονο Δήμο


Το Δελτίο Τύπου του «Σύγχρονου Δήμου», που απευθύνεται σε «γνωστό συντάκτη», υποπίπτει στο σύνηθες «λάθος». Ασχολείται με την δημοσιοποίηση και όχι με την ύπαρξη του προβλήματος. Λες και αν δεν αναδειχθεί, δεν θα το δουν οι επισκέπτες ή οι συμπολίτες.
Οι αρμόδιοι του δήμου παραβλέπουν την ουσία των αναρτήσεων που είναι το πολύ σημαντικό πρόβλημα με τα σκουπίδια, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι.
Τι γράφτηκε λοιπόν; Ότι ο Δήμαρχος έκανε μπάνιο σε μια βρώμικη παραλία, στην οποία λίγο μετά λουόμενοι, ντόπιοι και ξένοι, αναγκάστηκαν να καθαρίσουν την θάλασσα και την ακτή. Ο ίδιος ο Δήμαρχος, αντί να κάνει το μπάνιο του και να φύγει, έπρεπε άμεσα να επέμβει ή ακόμα και με το παράδειγμα του να συμβάλει στον καθαρισμό της παραλίας. Μιας παραλίας με γαλάζια σημαία. Το βίντεο που αναρτήθηκε ήταν σοκαριστικό.
Να επισημάνω εδώ αντίφαση σε ΔΤ του Δήμου με αφορμή αντίστοιχη κατάσταση στο λιμάνι, όπου ο Δήμαρχος ευχαριστούσε και έδινε συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο που πληρώνει από την τσέπη του για να καθαρίζεται το λιμάνι και ο Αντιδήμαρχος (στο ίδιο ΔΤ) να δηλώνει ότι βρήκε εθελοντή. Ας συνεννοούνται πρώτα, τουλάχιστον να λένε τα ίδια…

Πάμε στο θέμα με τις τουαλέτες. Υπάρχει πόρτα. Είναι ψευδές ότι δεν υπάρχει. Φαίνεται και στις φωτογραφίες. Προτίμησαν όμως να βάλουν εμπόδια. Ακόμα και μετά την ανάρτηση, τίποτα δεν έγινε και οι τουαλέτες ήταν ανοικτές, ενώ το πρόβλημα(;) δεν είχε αποκατασταθεί μέχρι αργά.
Όπως παρανόμως και χωρίς απόδειξη ζητείται από τους Ελληνες υποχρεωτικά αντίτιμο και από τους αλλοδαπούς προαιρετικά, για την χρήση των τουαλετών.
Όπως δεν έγινε με την καταγγελία ότι το οίκημα του Λιμεναρχείου στο λιμάνι, αποχετεύει στην θάλασσα.

Όπως καμιά ενημέρωση δεν λάβαμε γιατί ενώ ήδη το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου είχε καταθέσει φάκελο για το υδατοδρόμιο, ο Δήμαρχος έκανε άλλες επαφές για ανάθεση εκπόνησης φακέλου.
Όπως τίποτα δεν έγινε με την καταγγελία ότι εξαφανίστηκαν τα φωτιστικά που είχε αγοράσει το Λιμενικό Ταμείου Λασιθίου προκειμένου να τοποθετηθούν στον χώρο αρμοδιότητας του. Παρόλα αυτά, με ανακοινώσεις ο Δήμος επισημαίνει το πρόβλημα του φωτισμού. Και ερωτάται ευθέως ο Δήμος. Γνωρίζει μήπως τι έγιναν τα φωτιστικά; Αν όχι, προτίθεται να καταγγείλει το γεγονός στις αρμόδιες αρχές ώστε να βρεθούν οι ένοχοι; Γιατί σιωπά στις παραπάνω καταγγελίες;

Υπάρχουν σοβαρά θέματα και σίγουρα η ανάδειξη τους δεν αποτελεί δυσφήμιση, ειδικά όταν αντιμετωπίζονται με αδιαφορία. Δεν φταίει ο τύπος ή ο κάθε πολίτης που τα αναδεικνύουν. Φταίνε όσοι αδιαφορούν και δεν κάνουν τίποτα για να λυθούν, ούτε δίνουν σημασία σε υποδείξεις. Και από την άλλη διαψεύδουν γεγονότα (!). Τα βαπτίζουν δυσφήμιση (που είναι άραγε το ψευδές;) και εκδίδουν ΔΤ, εναντίον ενός διωχθέντα και διασυρθέντα από τον Δήμο πολίτη, ο οποίος αθωώθηκε χωρίς την κατάθεση έστω και ενός μάρτυρα. Γεγονός για το οποίο δεν ζήτησαν ούτε μία συγνώμη, ούτε βέβαια διερεύνησαν τις καταγγελίες.
Θα κλείσω όπως και στην ανάρτηση: Αποδείξτε ότι αξίζετε την θέση που σας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Και αν δεν μπορείτε, σπίτι σας. Ολοι. Να έρθουν άλλοι που νοιάζονται, θέλουν, μπορούν.

Μιχάλης Βασιλάκης
Δημότης Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India