Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Σε βούρκο με σκουπίδια μετατράπηκε το λιμάνι του Αγίου Νικολάου





Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/08/2013, 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2013, 00:26
Πόσο μελάνι να χυθεί και τι να γραφτεί για την εικόνα που παρουσιάζει κατά καιρούς η Κρήτη και έχει να κάνει με την καθαριότητα των περιοχών της. Όταν μάλιστα σχετίζεται με θαλάσσια ρύπανση, το στοίχημα για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος κινδυνεύει πλέον να χαθεί.


Όπως αποκαλύπτει το neakrti.gr τρανταχτό παράδειγμα η κατάσταση με τα σκουπίδια στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Εικόνα που αν αποθηκευτεί στη μνήμη των εκατοντάδων επισκεπτών Ελλήνων ή και ντόπιων που πέρασαν μόνο χθες από το συγκεκριμένο σημείο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό μας, αφού, αν και δεν είναι η πρώτη, σίγουρα θα είναι η τελευταία εικόνα που θα πάρουν μαζί τους επιστρέφοντας στην πατρίδα τους οι τουρίστες.


Ένας τεράστιος βούρκος στο λιμάνι της πόλης, με σκουπίδια που επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας και προήλθαν είτε από επιτήδειους και χωρίς συνείδηση ανθρώπους, κυρίως νεαρής ηλικίας, που διασκεδάζουν τις βραδινές ώρες στο λιμάνι ακόμη και σε πλοιάρια που είναι δεμένα, πετώντας ασυναίσθητα τα σκουπίδια τους στη θάλασσα, είτε εμφανίστηκαν, όπως λένε οι ντόπιοι, ακόμα και λόγω του καιρού.


Η συγκεκριμένη φωτογραφία, που δεν είναι η μοναδική καθώς παρόμοιες εικόνες υπήρξαν και στο παρελθόν, τραβήχτηκε μπροστά από τις καφετέριες, προκαλώντας μάλιστα την αγανάκτηση των διερχόμενων τουριστών, ο αριθμός των οποίων ήταν ιδιαίτερα αυξημένος, αν αναλογιστεί κάνεις ότι μόνο χθες έδεσαν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου τρία κρουαζιερόπλοια, ενώ υπήρχαν και περίπου 15-20 λεωφορεία με τουρίστες που θέλησαν να επισκεφτούν το γραφικό λιμάνι του Αγίου Νικολάου από τα υπόλοιπα μέρη της Κρήτης και βλέποντας αυτήν την εικόνα έστρεφαν αλλού το βλέμμα τους.


Το θέαμα με τη ρύπναση της θαλάσσιας περιοχής του λιμανιού έχει προκαλέσει την οργή και την απογοήτευση των καταστηματαρχών, οι οποίοι συχνά-πυκνά γίνονται αυτόπτες μάρτυρες παραπόνων και δυσαρέσκειας από τους επισκέπτες που βλέπουν αυτές τις εικόνες.


Αναγνώστης, κάτοικος του Αγίου Νικολάου, τονίζει ότι το θέμα θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί ήδη από το Λιμενικό Ταμείο του Αγίου Νικολάου, την αρμόδια κρατική Αρχή. Μάλιστα, πριν από τρεις εβδομάδες, είχε υπάρξει ήδη ενημέρωση για την πρόσληψη ενός ατόμου το οποίο με βαρκάκι θα αναλάμβανε την καθαριότητα του λιμανιού, ωστόσο μέχρι και σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό.




Το σίγουρο είναι ότι παρά τις προσπάθειες για αύξηση του τουριστικού πακέτου στη χώρα μας, και δη στο νησί μας, τέτοιες εικόνες αν μη τι άλλο προκαλούν το κοινό αίσθημα, μας ντροπιάζουν σαν λαό και κυρίως πλήττουν τη δημόσια εικόνα της χώρας προς τα έξω που εναποθέτει τις περισσότερες ελπίδες της στο βασικό πυλώνα του τουρισμού.

Της Βάλιας Μπούη



Σχόλιο Ιστολογίου:
Για τα χάλια αυτά είχαμε γράψει πριν απο μερικές ημέρες. Δυστυχώς βλέπουμε πλέον το θέμα να παίρνει διαστάσεις. Γιατί να δίνουμε όλα αυτά τα δικαιώματα ; Εχεις κανένας ευθύνες για όλα όσα συμβαίνουν στο κέντρο της πόλης μας ; 
Θα επανέλθουμε σύντομα για το θέμα αυτό.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India