Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Καρχιμάκης: Η Κεντροαριστερά δεν είναι συγκολλήσεις κορυφής


«Το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στην ιστορία του και στις αξίες του», ζητά ο Μιχάλης Καρχιμάκης, με συνέντευξή του στο ʽΠʼ, καλώντας το κόμμα του σε συγκρούσεις με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Να κλείσει ο κύκλος της κρίσης με συγκρούσεις και πολιτικές, απέναντι σε όλους εκείνους που παρεμποδίζουν τον πλούτο», λέει, προσθέτοντας ότι και το ΠΑΣΟΚ εάν επιλέξει αυτόν τον δρόμο, «θα ανταποκριθεί στην ιστορία του, στη διαδρομή του, στις αξίες του και στα οράματα του» και αυτό θα δώσει μια ευκαιρία σε εκείνους που «η ψυχή τους είναι ακόμα εδώ αλλά η ψήφος τους πήγε αλλού», να επιστρέψουν και να πιστέψουν αυτό που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.
Ερωτηθείς για το αν η κυβερνητική πλειοψηφία κινδυνεύει, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία κινδυνεύει από την έλλειψη πολιτικών και συγκρούσεων», προκειμένου να επιτελέσει τον στόχο για τον οποίο αναγκάστηκε το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στην κυβέρνηση, παρότι δεν το εκφράζει, όπως υποστήριξε, αφού τα ʽανομήματαʼ της δεξιάς δεν μπορεί να παραγράφονται ούτε να λησμονούνται, όπως είπε.
Αναφερόμενος δε, στην πρόταση Τσίπρα προς τα κυβερνητικά στελέχη να φύγουν από την κυβέρνηση με αντάλλαγμα μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι οι ανάγκες των ανθρώπων σήμερα δεν λύνονται με τέτοιες διευθετήσεις κορυφής. «Η ελπίδα θα αναπαραχθεί μόνο μέσα από πράξεις», είπε, επιμένοντας στην ανάγκη συγκρούσεων. «Η ελληνική κοινωνία ζητάει λύσεις, ζητάει όραμα, ζητάει ελπίδα», τόνισε ο κ. Καρχιμάκης. «Ό, τι κι αν συζητάμε σε επίπεδο κορυφής, αυτά πολύ λίγο ενδιαφέρουν την ελληνική κοινωνία που βασανίζεται», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν οι βουλευτές θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Καρχιμάκης απάντησε ότι οι βουλευτές θα τοποθετηθούν σε μια λογική αλλαγής πολιτικής, η οποία θα ταυτίζεται με την ιστορική φυσιογνωμία και πορεία του ΠΑΣΟΚ και την αντιστοίχηση του με τις κοινωνικές ομάδες και τις συμμαχίες που συμπορεύτηκαν διαχρονικά μαζί του και του έδωσαν πολλές νίκες. Όσο για το αν θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να συμπορευτεί με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, υποστήριξε ότι «η Κεντροαριστερά δεν είναι συγκολλήσεις διοικητικές κορυφής. Είναι θέμα κοινωνικών συμμαχιών και πίστης και ελπίδας των πολλών»…

matrix24.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India