Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Απαράδεκτη και ύπουλη κοινοβουλευτική τακτική από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης για το θέμα της τροπολογίας του υπουργείου υγείας



Για το θέμα της γνωστής τροπολογιας στην οποία περιλαμβάνεται η επανασύσταση του Νοσοκομείου Νεάπολης "Διαλυνάκειο" ως ξεχωριστό ΝΠΔΔ αλλά διασυνδεόμενο με τα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που ζήτησε να υπάρξει ονομαστική τροπολογία.

Διάφοροι κυβερνητικοί κύκλοι προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εδώ και 2 χρόνια έχει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε όλες τις συγχωνεύσεις και διασυνδέσεις όλων των Νοσοκομείων θεωρώντας ότι αυτές οι μεθοδεύσεις μόνο προβλήματα δημιουργούν στα Νοσοκομεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφωνίες με άλλα σημεία της συγκεκριμένης τροπολογίας του υπουργείου υγείας, σχετικά με την πολιτική φαρμάκου (άρθρο 5) και με τις αναγκαστικές μετακινήσεις προσωπικού ανάμεσα στα Νοσοκομεία (άρθρο1). Ως γνωστόν, οι τροπολογίες ψηφίζονται ως ένα εναιίο άρθρο, και συνεπώς ένα κόμμα ή ένας βουλευτής δεν μπορεί να ψηφίσει μόνο συγκεκριμένα σημεία- άρθρα της τροπολογίας.
Την ίδια αρνητική στάση με το ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της συγκεκριμένης τροπολογίας έχουν και το ΚΚΕ και οι Αν. Έλληνες.

Ο υπουργός υγείας επίτηδες περιέλαβε την εξαίρεση του Νοσοκομείου Νεάπολης και άλλων Νοσοκομείων (για τα οποία ήξερε ότι ενδεχομένως να υπάρχει συμφωνία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης) στην ίδια τροπολογία με ακραίες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις οποίες ήξερε ότι υπάρχει βέβαιη διαφωνία της αντιπολίτευσης.

Ακόμη το ΠΑΣΟΚ επίτηδες ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για να δώσει τη δυνατότητα στα διάφορα παπαγαλάκια να αναμασούν πχ "ο βουλευτής Δερμιτζάκης δεν ψήφισε την τροπολογία για το Νοσοκομείο Νεάπολης"

Πρόκειται για απαράδεκτη και ύπουλη κοινοβουλευτική τακτική από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης που νομίζουν ότι μπορούν να αποκομίσουν πολιτικά ωφέλη από τα αποκαϊδια της πολιτικής τους.

Όμως μεγάλες ευθύνες έχουν και τοπικοί παράγοντες που δεν λένε όλη την αλήθεια για το θέμα της τροπολογίας, αλλά προσπαθούν να στοχοποιήσουν την αντιπολίτευση παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης.

merambellonews.blogspot.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India