Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μανώλης Κονταρός στο Β΄ Δημοτικό της Νεάπολης.



Όταν τα ματιά των παιδιών λάμπουν ακούγοντας τους μεγαλύτερους να τους μιλάνε τότε σημαίνει ότι το περιεχόμενο των λέξεων που φτάνουν στα αυτά τους, αγγίζει και την ψυχή τους μαζί.
Αυτό συνέβη και στην μεγάλη αίθουσα του 2ου Δημοτικού σχολείου Νεάπολης όπου παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου αλλά και συμμετείχαν κάποιοι από αυτούς στην εκδήλωση με θέμα «Η Δύναμη της Ψυχής», που έγινε και ήταν αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους παρουσίασαν μια εκδήλωση με επίσημο προσκεκλημένο τους τον Μανώλη Κονταρό, ο οποίος μίλησε για το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή. Το λόγο πήραν ο διευθυντής του σχολείου Εμμανουήλ Μαρνέλλος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Αγίου Νικολάου για θέματα Νεάπολης Δημοσθένης Μεθυμάκης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεάπολης Κίμων Χουρδάκης, ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λασιθίου Γιώργος Μαμάκης, ο Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Κατσαγκόλης Αθανάσιος, η Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας Πουλλά Ελένη και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης Τζώρτζης Σταύρος.



Όλοι τους είχαν κάτι σημαντικό και ζεστό να πουν για αυτή την πρωτοβουλία του σχολείου και βέβαια τίμησαν με την υποδοχή τους και την ζεστή τους φιλοξενία ένα ακόμα μαχητή της ζωής, όπου στα μάτια πολλών παιδιών μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ζωής. Αφού έγινε προβολή ενός δεκάλεπτου βίντεο, αφιερωμένο στον αγώνα του Μανώλη Κονταρού για τη ζωή, οι μαθητές και των δύο δημοτικών σχολείων της πόλης είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στον προσκεκλημένο. Μαθητές και δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου αφιέρωσαν μαντινάδες και τραγούδια στο Μανώλη Κονταρό, ενώ και ο ίδιος δεν αρνήθηκε να τραγουδήσει.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράδοση τιμητικής πλακέτας στο Μανώλη Κονταρό, από τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, εκ μέρους όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Ο εμπορικός Σύλλογος Νεάπολης δώρισε στον προσκεκλημένο ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, ενώ και οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης πρόσφεραν τις δικές τους δημιουργίες.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης ευχαριστούν θερμά όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, αλλά και αυτούς που τους βοήθησαν με τις χορηγίες τους.

Συγκεκριμένα, ευχαριστούν τα Σ/Μ ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ – ΜΗΝΑΔΑΚΗΣ, το κατάστημα γενικού εμπορίου της κυρίας ΓΙΑΝΝΑΡΗ στη Νεάπολη και τον κύριο ΦΑΪΤΑΚΗ για την ηχητική κάλυψη. Ακόμα μια εκδήλωση με ουσία και περιεχόμενο που έδωσε στα παιδιά ρεαλιστικά μαθήματα από την ίδια την ζωή και τους πέρασε το μήνυμα της ανθρώπινης δύναμης που όλοι μας κρύβουμε μέσα μας.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
www.anatolh.com / e-fonien.blogspot.gr  

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India