Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

«ΚillerJoe» στο ΡΕΞ


Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου παρουσιάζει την Πέμπτη στις 21.30, στο Κινηματοθέατρο REX, το εξαιρετικό θρίλερ «ΚillerJoe», παραγωγής ΗΠΑ 2011. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών (όπως «Ο άνθρωπος από τη Γαλλία» & «Ο εξορκιστής») αμερικανός Γουίλιαμ Φρίντκιν και πρωταγωνιστούν οι Μάθιου Μακόναχι, Εμίλ Χιρς, Τόμας Χέιντεν Τσερτς, Τζίνα Γκέρσον.
Υπόθεση:

Όταν ο 22χρονος έμπορος ναρκωτικών Κρίς ανακαλύπτει ότι η μητέρα του έκλεψε το απόθεμα των ναρκωτικών που είχε αναλάβει να πουλήσει για λογαριασμό μιας συμμορίας, πρέπει να σκεφτεί ένα τρόπο να μαζέψει άμεσα 6.000 δολάρια για να σώσει τη ζωή του από τους προμηθευτές που τον κυνηγούν. Μέσα στην απελπισία του ζητάει τη βοήθεια του πληρωμένου δολοφόνου «Κίλερ Τζο» προκειμένου να δολοφονήσει τη μητέρα του και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της, ύψους 50.000 δολαρίων.

Ωστόσο, ο Τζο ζητάει προκαταβολή για τη… «δουλειά» και αφού ο Κρις δεν έχει να του δώσει, παίρνει ως εγγύηση την ελκυστική αδερφή του Κρις, την Ντότι. Και μέχρι να πληρωθεί ο Τζο, η Ντότι… δεν επιστρέφεται…

Ο πάντα αειθαλής, 77χρονος Φρίντκιν χρησιμοποιεί σαν όχημα μια έξυπνη και απλή, αστυνομικής πλοκής ιστορία, για να επιχειρήσει, με εξαιρετική επιτυχία, να ρίξει μια διεισδυτική και συνάμα σαρκαστική ματιά στην τόσο διαφορετική αμερικάνικη κοινωνία του νότου και της ενδοχώρας.

Με αριστοτεχνικό σκηνοθετικά τρόπο, αξιοποιώντας μοναδικά τους ερμηνευτές, δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα ταινία, καταγγελία αλλά και σπουδή πάνω στα βαθύτερα κοινωνικά αίτια της βίας. Ο Φρίντκιν με μοναδική δεξιοτεχνία οδηγεί τους χαρακτήρες σε ένα στρόβιλο ακραίων καταστάσεων, εκμεταλλευόμενος κάθε αδυναμία τους και σπίθα διαστροφής.

Ταυτόχρονα καταφέρνει να παραπλανά τον θεατή, ξεκινώντας με ένα ρεαλιστικό υπόβαθρο, που στην πορεία μεταμορφώνεται σε ψευδαισθησιακή φαντασία. Το «KillerJoe» είναι ένα ξεχωριστό φιλμ νουάρ, μια σαδιστική φάρσα που δικαιολογείται από την ιλαροτραγωδία της πλήρους αμορφωσιάς των ηρώων- που ενδεχομένως τιμωρούνται ακριβώς λόγω αυτής της χυδαίας και επικίνδυνης άγνοιας τους.

Με αξιοθαύμαστο τρόπο καταφέρνει να μετατρέψει μια κυνική ιστορία με κατεστραμμένους ανθρώπους του περιθωρίου, σε σάτιρα, χωρίς να χάνει τον έλεγχο. Δυνατές, βίαιες, σιωπηλές και φλύαρες σκηνές, εναλλάσσονται ταυτόχρονα, με πολλές ανατροπές και σασπένς, κι ένα ομιχλώδες μαύρο χιούμορ.

Το ψυχολογικό προφίλ και το κοινωνικό στάτους των ηρώων προβάλλονται ικανοποιητικά και σταδιακά μέχρι την τελική κορύφωση. Όντας το δημιούργημα ενός ταλαντούχου και με προϋπάρχουσες περγαμηνές σκηνοθέτη, η ταινία αποδεικνύεται μια κινηματογραφική παραγωγή που έχει να πει, σε πολλές αναγνώσεις, πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Και μάλιστα με έναν αριστοτεχνικό σκηνοθετικά τρόπο , με την χαρακτηριστική αισθητική των B Movies , αξιοποιώντας καταπληκτικά τους ερμηνευτές και δίνοντας την ευκαιρία στον πρωταγωνιστή Μάθιου Μακόναχι να κάνει μια ερμηνεία που δικαιολογημένα βραβεύτηκε.

Με βραβεύσεις και υποψηφιότητες στις σημαντικότερες κινηματογραφικές διοργανώσεις, το «Killer Joe» είναι μια ταινία-γροθιά στο στομάχι, από έναν γηραλέο σκηνοθέτη με αντανακλαστικά νέου!!!

e-fonien.blogspot.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India