Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Μη Παρακαλώ σας Μη ... !!!



Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες τις εκλογικές εξελίξεις στον Αγιο Νικόλαο. Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι χαρούμενος για τις εξελίξεις ή αν για ακόμα μια φορά πρέπει να απογοητευθώ. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι στον Αγιο εδώ και χρόνια δεν υπάρχει ηγεσία με την πλήρη έννοια της λέξης «ηγεσία». Αν δούμε λοιπόν την εξέλιξη των πραγμάτων τις τελευταίες ημέρες θα δούμε να συμβαίνουν τα εξής στον Δήμο Αγίου Νικολάου:
1.    Επίσημες πλέον υποψηφιότητες είναι: Κουνενάκης Δημήτρης , Κουνενάκης Κωσταντίνος , Καρατσής Πανίκος , Ζερβός Αντώνης , Σγουρός Οδυσσέας και Πάγκαλος Γιώργος (συνολικά λοιπόν 6 υποψήφιοι Δήμαρχοι)
2.    Εκλογικό μέτρο για την εισαγωγή συμβούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο 5% (εκτιμώ ότι θα το λάβουν όλοι αν και η προσέγγιση αυτή εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο , πλην όμως το χρησιμοποιώ ως ρεαλιστική εκτίμηση.)
3.    Ο πρώτος συνδυασμός θα λάβει 16 συμβούλους και όλοι οι υπόλοιποι 11 , όπου από τους 11 την μερίδα του λέοντος θα λάβει αυτός που θα καταλάβει την δεύτερη θέση άρα πιθανά 4 συμβούλους και οι υπόλοιποι 4 συνδυασμοί θα μοιραστούν 7 θέσεις , δηλαδή 4 οι επικεφαλείς οι οποίοι θα μπουν σίγουρα και 3 «πολίτες».

Πρώτο συμπέρασμα δικό μου είναι ότι αρχίζω να διαβλέπω ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να είσαι επικεφαλής και ένα ισχυρό αντικίνητρο για να είσαι απλός υποψήφιος. Σκεφτείτε λίγο αυτό που γράφω. Φανταστείτε ότι οι 5 συνδυασμοί θεωρητικά χρειάζονται 700 άτομα για να παρουσιάσουν πλήρη ψηφοδέλτια , περίπου 400 άτομα για να έχουν απλά αξιοπρεπή ψηφοδέλτια και εξ αυτών των επτακοσίων ή τετρακοσίων θα εκλεγούν μόνο 6 «πολίτες».

Έχω αφήσει εντελώς έξω από τους υπολογισμούς μου την πλειοψηφούσα παράταξη η οποία εκτός από νικητής το βράδυ των εκλογών θα είναι και απόλυτος κυρίαρχος για την επόμενη πενταετία. Άφησα λοιπόν σκόπιμα τελευταία την πλειοψηφούσα παράταξη αφού γνωρίζοντας το τι δύναμη θα μπορεί να έχει στο Δημοτικό Συμβούλιο , έπρεπε όλοι οι υπόλοιποι να δούνε και το θέμα της Αντιπολίτευσης. Αυτό που πιθανά θα προκύψει πλέον στον Δήμο θα είναι μια πανίσχυρη πλειοψηφία και μια κατακερματισμένη Αντιπολίτευση , η οποία με πρόσχημα την συμμετοχή των Δημοτών στα κοινά (… αλήθεια για ποια συμμετοχή μιλάμε ;) θα αδρανοποιήσει την όλη λειτουργία της κάτω από την πίκρα της ήττας.

Αν αυτός ήταν ο στόχος μας να είμαστε όλοι υπερήφανοι. Αν ο στόχος μας ήταν διαφορετικός , ας προσπαθήσουμε να τον επαναπροσδιορίσουμε πριν είναι πραγματικά πολύ αργά. Καιρός υπάρχει , ηγεσίες υπάρχουν ; κ. Κουνενάκη Δημήτρη , κ. Κουνενάκη Κωτσή , κ. Καρατσή Πανίκο , κ. Ζερβέ Αντώνη , κ. Σγουρέ Οδυσσέα και κ. Πάγκαλε Γιώργη … ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ , ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ , ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ (με μια μικρή παραλλαγή από το «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ»). Έχει κανείς την δύναμη και την τόλμη να τραγουδήσει μαζί μας ; Ακούει κανείς ;


Ελεύθερος Σκοπευτής ΠΟΛΗΣ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India