Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης για την αναβάθμιση του βιολογικού Αγίου Νικολάου

deyaan_007.jpg
Εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 4.715.000€ για το έργο «Αναβάθμιση – Επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίου Νικολάου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘’Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου 2007-2013’’.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μιας νέας μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού με τεχνολογία Μεμβρανών δυναμικότητας 14.000 Ι.Κ., η οποία αποτελείται από α) Νέα δεξαμενή αερισμού νιτροποίησης-απονιτροποίησης, β)Μονάδες μεμβρανών, δεξαμενές με τα συστήματα μεμβρανών, τα δίκτυα εισόδου, εξόδου, δίκτυα αέρα, στήριξη μονάδων, όργανα, αντλίες, σύστημα καθαρισμού μεμβρανών, πληρωτικά υλικά κ.λπ.,γ) Αντλιοστάσιο ανακυκλοφορίας ανάμικτου υγρού-συμπυκνωμένης, δ)Μονάδα παροχής αέρα (κτίριο με φυσητήρες δίκτυα, όργανα, βελτιώσεις υφιστάμενης εγκατάστασης, κλπ), ε)Σύστημα απολύμανσης της εκροής με υπεριώδη ακτινοβολία (UV) και μικρή χλωρίωση για παραμένουσα απολυμαντική δράση στην εκροή,στ) Έργα εισόδου και προεπεξεργασίας,ζ)Μονάδα αφυδάτωσης

Η σημασία του για τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό του Δήμου Αγ. Νικολάου είναι μεγάλη και οφείλεται κυρίως στους παρακάτω λόγους:

1. Ο ΒΙΟ.ΚΑ. Αγ. Νικολάου εξυπηρετεί περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Νικολάου και επεξεργάζεται κατά μέσο όρο 1.100.000 μ3 λυμάτων κατ’ έτος.
2. Προστατεύει την παραλιακή ζώνη του κόλπου του Μιραμπέλλου για ένα μήκος ακτογραμμής μεγαλύτερο από 15χλμ. (Χαβάνια, Αγ. Νικόλαος, Αμμουδάρα, Καλό Χωριό) 
3. Μετά από είκοσι και πλέον χρόνια συνεχούς επιτυχούς λειτουργίας, το τμήμα κυρίως των Η/Μ εγκαταστάσεων απαιτεί υψηλού κόστους επισκευές, ενώ σε περιόδους αιχμής οριακά καλύπτονται οι ανάγκες για επεξεργασία του υψηλού βιολογικού φορτίου που δέχεται η εγκατάσταση. Τα πιθανά προβλήματα από την ανεπαρκή λειτουργία της μονάδας θα έχουν άμεσες δυσμενείς επιπτώσεις στην περιοχή εκροής των επεξεργασμένων λυμάτων δηλαδή τόσο στην παραλία του Αλμυρού όσο και στον υδροβιότοπο δίπλα σε αυτήν.
4. Τέλος το εν λόγω έργο αποτελεί στην πραγματικότητα αναπόσπαστο τμήμα μιας σειράς συγχρηματοδοτούμενων νέων έργων δικτύων αποχέτευσης, τα πιο πρόσφατα των οποίων είναι:
- Η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης, η προεπεξεργασία και η μεταφορά των λυμάτων Δ.Δ. Καλού Χωριού στον ΒΙΟ.ΚΑ. Αγ. Νικολάου 
- Η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμού Κριτσάς 
- Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή Ελληνικά

Ως προϊστάμενη αρχή του έργου ορίζεται η Δ.Ε.Υ.Α. Αγίου Νικολάου
.



Άγιος Νικόλαος , 05-02-2014
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολά

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India