Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Εγκαίνια στο γήπεδο των Λακωνίων


Τα εγκαίνια του γηπέδου των Λακωνίων πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, με επίτιμους καλεσμένους την ποδοσφαιρική ομάδα Παλιανή 2008. Οι εκδηλώσεις εκτός από τα εγκαίνια και τον αγιασμό του γηπέδου περιελάμβαναν βραβεύσεις σε όσους βοήθησαν κατά καιρούς στην ανακατασκευή του γηπέδου, την αδελφοποίηση της Α.Ε. Λακωνίων με τον Α.Σ. Παλιανή 2008, ενώ πραγματοποιήθηκε και φιλικό παιχνίδι μεταξύ των ομάδων.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της τοπικής ομάδας κ. Στερεός Ατσαλάκης ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε: «Υπήρξαν πολλές δυσκολίες μέχρι να ανακατασκευαστεί το γήπεδο και νοιώθουμε υπερήφανοι που με την βοήθεια πολλών ανθρώπων, με πολύ δουλειά και μεράκι όλων μας βρισκόμαστε σήμερα εδώ και εγκαινιάζουμε το γήπεδο των Λακωνίων.

Ευχαριστούμε τον πρώην βουλευτή Λασιθίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη για τη συμβολή του και τον Δήμο Αγίου Νικολάου ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα μέχρι το γήπεδο να πάρει τη σημερινή του μορφή. Η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του γηπέδου έγινε από τον ΟΠΑΠ. Τοποθετήθηκε φυσικός χλοοτάπητας και έγιναν εργασίες βελτίωσης τόσο των αποδυτηρίων, όσο και του γύρω χώρου».

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης τόνισε ότι: « Το τόλμημα ήταν μεγάλο εν μέσω μνημονίου να ξεκινήσει η ανακατασκευή του γηπέδου και να τοποθετηθεί ο φυσικός χλοοτάπητας. Ένα αναβαθμισμένο γήπεδο αποτελεί τόπο συνάντησης των νέων και της κοινωνίας και αποτελεί διέξοδο και παρηγοριά στα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου βοήθησαν με κάθε τρόπο στην προσπάθεια του σωματείου και σήμερα εγκαινιάζουμε το όγδοο γήπεδο στο Δήμο μας, τα οποία ‘’ματώνουμε’’ για να συντηρήσουμε, προσπαθούμε όμως για το καλύτερο. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ομάδας και τα μέλη του Δ.Σ. και όλους όσους με ανιδιοτέλεια συνέδραμαν ώστε ο χώρος να πάρει τη σημερινή του μορφή».

Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών σε ανθρώπους που συνέβαλαν στην ανακατασκευή του γηπέδου αλλά και σε άτομα που φροντίζουν για την καθημερινή συντήρηση του. Βραβεύτηκαν οι: Η οικογένεια του Στυλιανού Χρηστούλη, ο οποίος ξεκίνησε τις πρώτες εργασίες για τη δημιουργία του γηπέδου, οι διατελέσαντες πρόεδροι της Α.Ε. Λακωνίων κ. Νίκος Πάγκαλος, κ. Μιχάλης Καστανός, κ. Μανόλης Πάγκαλος, κ. Μύρων Πολυχρονάκης και κ. Γρηγόρης Μπροκαλάκης. Επίσης οι κ. Φραγκίσκος Χριστουλάκης, κ. Βασίλης Αράπης, κ. Αλέκος Στεφανάκης, κ. Νίκος Σιγανός, κ. Μιχάλης Παντερμαράκης, η οικογένιεα του κ. Γεωργίου Πρατσινάκη, ο κ. Νίκος Κερούλης και ο κ. Δημήτρης Ντιγκάκης. Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν επίσης στους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις Ενορίες Μέσα και Έξω Λακωνίων καθώς και στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Λασιθίου κ. Μανόλη Σταυρακάκη για την προσφορά του στο χώρο του αθλητισμού.


Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου προσέφερε επίσης τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Α.Ε. Λακωνίων για τη ν προσφορά της ομάδας στον αθλητισμό και τη σημαντική συμβολή τους στην ανακατασκευή και τη συντήρηση του γηπέδου.

Άλλο ένα σημαντικό γεγονός της ημέρας ήταν η αδελφοποίηση της Α.Ε. Λακωνίων με τον Α.Σ. Παλιανής 2008. Τα μέλη της ομάδας είχαν επισκεφθεί λίγο νωρίτερα το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου, ήρθαν σε επαφή και μοίρασαν δώρα στους περιθαλπόμενους, ενέργεια που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης το οποίο υπέγραψαν οι πρόεδροι των δυο ομάδων διάβασε ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος για τα αθλητικά θέματα κ. Γιώργος Ξένος, οι δύο ομάδες αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες και δώρα και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου προσέφερε στην φιλοξενούμενη ομάδα το βιβλίο και το μετάλλιο της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Α.Σ. Παλιανής 2008 κ. Δημήτρης Τυράκης ευχαρίστησε για την φιλοξενία το Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Α.Ε. Λακωνίων και προσκάλεσε την ομάδα να επισκεφθεί και τις δικές τους εγκαταστάσεις και να ανταποδώσουν την φιλοξενία, ενώ ευχήθηκε να συνεχιστεί η σχέση μεταξύ τω ομάδων.

Πλούσιο κέρασμα προσφέρθηκε μετά το τέλος της τελετής και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον φιλικό αγώνα μεταξύ των αδελφοποιημένων ομάδων.


Άγιος Νικόλαος, 25-02-2014
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India