Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Δες τον τόπο σου ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.


Σε μια εποχή όπου όλα δείχνουν θαμπά σε ότι έχει να κάνει με τις επαγγελματικές πρωτοβουλίες και σε μια εποχή όπου τα ίδια τα όργανα της πολιτείας αδυνατούν πολλές φορές να προσφέρουν το αυτονόητο για μια τουριστική περιοχή, τότε έρχεται η απάντηση που χρειάζεται ένας τόπος.
Η προβολή του με τρόπο σύγχρονο, πρωτοπόρο και ουσιαστικά χωρίς κόστος για τον τόπο και τους φορείς του, χάρη στο μεράκι, τον επαγγελματισμό και την ανιδιοτέλεια των ανθρώπων του.

Αυτό ακριβώς έχει γίνει σχεδόν στα δύο προηγούμενα χρόνια της προεργασίας του ισότοπου http://www.cretepanoramas.grπου δεν είναι ένα απλό site αλλά μια περιήγηση σε όλες τις γωνιές της Κρήτης με τρόπο ρεαλιστικό εξαιτίας του τρόπου με τον όποιο έχουν ληφθεί οι φωτογραφίες του. Το όνομα της σελίδας δείχνει και τον πανοραμικό τρόπο των φωτογραφιών όπου με 360 μοίρες παρουσιάζουν όλες τις περιοχές λες και βρίσκεσαι εκεί και τις κοιτάς προς όλες πραγματικά τις μεριές, πάνω κάτω πίσω εμπρός, λίγο πάνω ή λίγο κάτω ή λίγο δεξιά ή λίγο αριστερά.

Πίσω από αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα βρίσκονται άνθρωποι της πόλης του Αγίου Νικολάου όπου με επικεφαλής τον Παντελή Κουτσελάκη δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να παρουσιάζουν στην παγκόσμια κοινότητα τις ομορφιές του τόπου μας. Παραλίες, εκκλησίες, αξιοθέατα, φύση, καθημερινότητα, χωριά, άνθρωποι, με στοιχεία ακριβείας τοποθεσίας στον χάρτη και άμεση απεικόνιση άπειρων γωνιών του κάθε τόπου.

«Στην βόλτα στον κυβερνοχώρο διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ένα κενό της παρουσίασης του νομού κυρίως σε ότι αφορά τις γωνιές του και τις ομορφιές του. Βρήκαμε ακόμα και σε site που προβάλουν επίσημα το νομό μας και την Κρήτη γενικότερα να υπάρχει φτωχή παρουσία σε εικόνες που ξεπερνούν την απλή ψηφιακή μονοδιάστατη φωτογραφία που βγάζουμε όλοι μας στις διακοπές μας. Η προσπάθεια μας δεν έχει επαγγελματικό προσανατολισμό έως τώρα, ότι έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε γίνεται εθελοντικά ώστε να προβληθούν οι γωνιές του τόπου μας και οι ομορφιές της με τρόπο πραγματικά ρεαλιστικό.» είπε ο Παντελής Κουτσελάκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ καλώντας τους αναγνώστες της να επισκεφτούν τον ισότοπο και να προτείνουν όσοι θέλουν άλλες περιοχές ή σημεία του νομού που έχουν οτιδήποτε ιδιαίτερο ώστε να φωτογραφηθούν και αυτά δωρεάν και να προστεθούν στο περιεχόμενο του χώρου. «Ακόμα και επιχειρήσεις που πρωτοπορούν σε κάθε τι, ή ακόμα και προϊόντα του τόπου μας με χαρά θα τα φωτογραφήσουμε ώστε ο επισκέπτης να έχει στην διάθεση του από όπου και αν βρίσκεται την εικόνα τους σε φωτογραφία αλλά και βίντεο λες και βρίσκεται ήδη εδώ.» πρόσθεσε.

Το site έχει παγκρήτιο χαρακτήρα με προτεραιότητα όπως είναι φυσικό στο νομό Λασιθίου ενώ έως τώρα έει ανέβει σε 2 γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και άμεσα σε Γερμανικά και Ρώσικα. Το επόμενη βήμα της πολύ ενδιαφέρουσας αυτή πρωτοβουλίας είναι και οι αεροφωτογραφίες ώστε οι εικόνες να είναι πραγματικά πλουσιότερες από ποτέ.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι ειδικευμένος και συνεχώς ανανεώνεται ώστε το αποτέλεσμα να αγγίζει το καλύτερο δυνατόν σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα.

Έτσι με μερικά κλικ ο κάθε ένας μπορεί να μάθει για τον τόπο μας, τις ομορφιές τους και τα πάντως είδους αξιοθέατα του με παράλληλη πληροφόρηση για το ακριβές σημείο όπου βρίσκονται, τις καιρικές συνθήκες τους τρόπους να φτάσει κανείς εκεί και πολλές άλλες πληροφορίες, κάνοντας το μεγαθήριο της Google σε επίπεδο τοπικό να ανησυχεί.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

www.e-fonien.blogspot.gr 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India