Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η Νεάπολη γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

neapoli__2013_-__004.jpg
neapoli__2013_-__002.jpg
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στη Νεάπολη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε περιήγηση και ξενάγηση στο κέντρο της πόλης. Η κα Μαρία Γ. Σεργάκη, Φυσικός, συνόδευσε τον κόσμο και μίλησε για την ιστορία της Νεάπολης και την εξέλιξη της σε αστικό κέντρο. Επισκέφθηκαν τη Μεγάλη Παναγία, το Λαογραφικό Μουσείο και την έκθεση για την ‘’Κρητική Πολιτεία’’ που φιλοξενείται αυτές της ημέρες στη Νεάπολη.

neapoli__2013_-__003.jpg
Στην πλατεία πραγματοποιήθηκε έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων από παραγωγούς και επαγγελματίες της περιοχής καθώς και έκθεση παλαιών μηχανών. Η Φωτογραφική Ομάδα Νεάπολης προέβαλε το video ‘’Έχω κάτι να σας πω’’.
Το συγκρότημα του Νίκου και Ανδρέα Φλαμουράκη έπαιξαν παραδοσιακή Κρητική Μουσική και χόρεψε παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς το συγκρότημα από το «Σπίτι της Τέχνης» της Ανδριάνης Γαλανού και της Ρένας Κοφινάκη.

neapoli__2013_-__010.jpg

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Κίμωνας Χουρδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανάφερε: «Η προσπάθεια μας είναι εκτός από τις άκρως τουριστικές περιοχές μας να αναδείξουμε και την ενδοχώρα μας, τα εξαίρετα χωριά μας, την παράδοση μας, τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μας. Θέλουμε και η Νεάπολη και το Επάνω Μεραμπέλλο να αποκτήσουν το δικό τους μερίδιο στον τουρισμό, γιατί έχουν τα προσόντα. Η ευρύτερη περιοχή έχει σημαντικά πράγματα να δείξει, εξαιρετικής σημασίας μνημεία, ναούς, σοκάκια, γειτονιές και πλατείες και να εμπλουτίσει το όλο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στο θρησκευτικό τουρισμό που νομίζω ότι η έδρα του είναι η Νεάπολη. Συνεχώς και αποκτά μεγαλύτερη σημασία για την περιοχή μας και όλο και περισσότεροι επισκέπτες μας αναζητούν τα θρησκευτικά μνημεία μας. Στις διαδρομές που ετοιμάζουμε κεντρικό ρόλο έχει η Νεάπολη και ελπίζω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να τα αναδείξουμε. Είναι σημαντικές οι προσπάθειες που καταβάλουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και η Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης, ώστε να προχωρήσουν προγράμματα επισκεψιμότητας για την Νεάπολη. Και εμείς όμως ως κοινωνία οφείλουμε να έχουμε την αντίστοιχη στάση για να μπορούμε να στηρίξουμε ένα τέτοιο προϊόν, να το αναδείξουμε και να κερδίσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών μας».

neapoli__2013_-__015.jpg
neapoli__2013_-__016.jpg

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μιχάλης Μαρής και κ. Δημοσθένης Μεθυμάκης, ο Πρόεδρος της Δ.Α.Ε.Α.Ν. κ. Στάθης Βιδάλης, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κα Μαρία Πλευρίδου- Φορτετζανού και κ. Γιάννης Τσιχλής και η αντιπρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. και Μαρία Κωστάκη.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης ενώ συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος Νεάπολης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέοι Νεάπολης.

Συμμετείχαν:
Τα αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία ΜΗΛΟ Άρτος - Γλυκο, ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ Παντερμαράκης – Κάβαλος και Λιόντα Κατερίνα, το ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ (παραγωγή τυποποίηση ελαιολάδου), το καφενείο ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΝ Αφοί Γιαλελάκη, τα τυροκομικά προϊόντα ΑΓΝΟΤΗΣ Συλλιγάρδος Ο.Ε. και οι παραγωγοί μελιού Καμαράτος – Βιδάκη και Δ. Λιουδάκη – Καμαράτου.

Άγιος Νικόλαος, 27-09-2013
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India