Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Σε οικολογικό συνέδριο συμμετέχει ο Δήμος Χερσονήσου



Στη Σκιάθο θα μεταβεί, σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του ΦΟΔΣΑ Β. Πεδιάδος κ. Γιώργο Παπαδάκη, προκειμένου να συμμετάσχει στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), σε συνεργασία με την Κεντρική ‘Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου με θέμα: «ΟΤΑ – Αστικά Απόβλητα και Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης. Προβλήματα, Συνεργασίες, Προοπτικές».

Σκοπός του συνεδρίου είναι η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων συνεργασίας μεταξύ των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης, των ΟΤΑ και των οικολογικών οργανώσεων, για την οργάνωση και διαχείριση των αστικών και μη αποβλήτων, του πεδίου εφαρμογής των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης.

Η ομιλία του κ. Δοξαστάκη έχει προγραμματιστεί για τη δεύτερη μέρα των εργασιών (Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου) και θα αναφέρεται στην πιλοτική εφαρμογή του συστήματος «PAY AS YOU THROW» στο Δήμο Χερσονήσου.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης είπε: «Ο Δήμος Χερσονήσου έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει πιλοτικά, με την έναρξη της τρέχουσας τουριστικής περιόδου (2013), τον προτεινόμενο από την μελέτη σχεδιασμό του συστήματος “pay as you throw” για την χρέωση της αποκομιδής των απορριμμάτων, σε επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες στο Δήμο, με στόχο τα αποτελέσματα που θα προκύψουν και θα επεξεργαστεί η ειδική επιστημονική ομάδα διαχείρισης του έργου, να οδηγήσουν τους δημότες σε ενεργή συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή και να διαμορφώσουν ένα δίκαιο σύστημα τιμολόγησης της αποκομιδής των απορριμμάτων.»

www.flashnews.gr 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India