Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Το ΔΝΤ εγκρίνει τη δόση 1,72 δισ. προς την Ελλάδα

Το ΔΝΤ εγκρίνει τη δόση 1,72 δισ. προς την Ελλάδα

Ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 1,8 δισ, προς την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αποτέλεσμα το σύνλο των πόρων του ΔΝΤ που έχουν εισρεύσει στα ελληνικά ταμεία να ανέρχεται στα €8,24 δισ.
Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ακολούθησε την υποβολή της έκθεσης αξιολόγησης από την τρόικα, η οποία καθυστέρηση λόγω διαφωνιών ως προς τα σημεία ενδιαφέροντος και κριτικής καθώς στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους.
 Τα μέλη του ΔΝΤ ενημερώθηκαν προηγουμένως από τον επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν. Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικοί αντιπρόσωποι χωρών άσκησαν κριτική στην αποστολή του Ταμείου στην Ελλάδα, ενώ ισχυρίστηκαν, όπως ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας, ότι το ελληνικό πρόγραμμα παρουσιάζει προβλήματα.
Στην έκθεσή του, ο κ. Τόμσεν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα κατάφερε να σημειώσει πρόοδο για την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής της προσαρμογής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αλλά υπογραμμίζει ότι ακόμη απομένουν να γίνουν αρκετά.
Η επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως τονίζεται, αναμένεται το 2014, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.

www.sofokleousin.gr 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India