Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

''Η φωλιά του κούκου'', στις 22-07-2013, στο σινέ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

logotipo_paodan12.jpg
kinlesxi.jpg
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

"Η φωλιά του κούκου" με τον Τζακ Νίκολσον
koukos.jpg

Μια από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013. Συνεχίζοντας το πρόγραμμα προβολής επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών με δωρεάν είσοδο, παρυσιάζουν, στις 9.30μμ, στο θερινό σινέ "Χριστίνα", το αριστούργημα του Μίλος Φόρμαν "Η φωλιά του κούκου - One Flew Over the Cuckoo`s Nest".

Η ταινία είναι Αμερικανικής παραγωγής 1975, διάρκειας 133΄ και αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Κεν Κέισι. Πρωταγωνιστούν ο μοναδικός Τζακ Νίκολσον και η εξίσου ταλαντούχα Λουίζ Φλέτσερ. Το φιλμ προτάθηκε για 9 βραβεία Όσκαρ, απέσπασε πέντε στις βασικές κατηγορίες και έλαβε την 20η θέση ως μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Υπόθεση: ΄Ενας φυλακισμένος μεταφέρεται στο ψυχιατρείο γιατί οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι είναι ψυχοπαθής. Αυτός όμως θα αναστατώσει τη ζωή του ιδρύματος και θα έρθει σε σύγκρουση με τη διεύθυνση. Προσφέρει στους τροφίμους την ευκαιρία να ζήσουν έστω και για λίγο τη ζωή που το προσωπικό τους στερεί, έχοντας σαν λύση τα ψυχοφάρμακα. Ο ατίθασος Νίκολσον "γεμίζει" με την ενέργεια του την ταινία και η μεταμόρφωση του σε φυτό -ο μόνος τρόπος των "αρχών" να τον φιμώσουν- είναι σοκαριστική.

Με μια τεράστια γκάμα συγκινητικών και συγχρόνως τρυφερά κωμικών σκηνών, το δυνατό και συναισθηματικά φορτισμένο φινάλε, η  εμπνευσμένη σκηνοθεσία κάνουν την ταινία να αξίζει όσο λίγες το χαρακτηρισμό Αριστούργημα!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India