Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Με 23 Γαλάζιες Σημαίες βραβεύτηκε ο Δήμος Αγίου Νικολάου

-___005.jpg
Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013, εκπρόσωποι του Δήμου Αγίου Νικολάου και της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ), παρεβρέθησαν στην παραλία του Αλμυρού για την συμβολική έπαρση της γαλάζιας σημαίας στην παραλία.

Η συγκεκριμένη έπαρση δε σηματοδοτεί μόνο την καθαρότητα της συγκεκριμένης παραλίας αλλά και το γεγονός ότι φέτος, ο Νομός Λασιθίου κατέχει την πρώτη θέση, με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες, ενώ ακολουθούν ο Νομός Κέρκυρας και ο Νομός Χαλκιδικής.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου κατέχει τις 23 από τις 35 γαλάζιες σημαίες του Νομού,  γεγονός που τον φέρνει στη δεύτερη θέση σε επίπεδο Δήμων, ενώ η Μαρίνα Αγίου Νικολάου είναι μια από τις 9 Μαρίνες που βραβεύτηκαν σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα γαλάζια σημαία διαθέτουν οι παραλίες: Σπηλιάδα, Πόρος 1, Πόρος 2, Ελούντα, Πηγαϊδάκια Ελούντας, Σχίσμα, Ελούντα 1, Δρήρος, Χιόνα, Πλάκα, Χαβάνια 2, Άγιος Νικόλαος 1, Άγιος Νικόλαος 3, Αμμούδι, Κιτροπλατεία, Άμμος/Μαρίνα, Αλμυρός, Άμμος/Δημοτική, Πήλος, Αμμουδάρα, Βούλισμα, Άγιος Παντελεήμονας, Καραβοστάσι.

-___015.jpgΟ θεσμός της γαλάζιας σημαίας είναι ένας διεθνής θεσμός που επιβραβεύει τις οργανωμένες ακτές και απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε περίπου 40 χώρες μέχρι σήμερα. Έχει καθιερωθεί από το 1987 (στην Ελλάδα από το 1992) και αποτελεί σύμβολο οργανωτικής και περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας.

Όπως τονίζει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, «απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας είναι η ποιότητα νερών στην ακτή να είναι εξαιρετική. Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και ικανοποιητική, δεν είναι αποδεκτή. Δεν αρκεί όμως αυτό. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση».

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτρης Κουνενάκης, παραβρέθηκε στην έπαρση της γαλάζιας σημαίας, δήλωσε ευτυχής και ενθουσιασμένος που ο Δήμος μας είναι τόσο ψηλά στην λίστα με τις γαλάζιες σημαίες στην Ελληνική Επικράτεια, ενώ συμπλήρωσε ότι τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία στο εξωτερικό δίνουν μεγάλη σημασία στο θεσμό αυτό και συνιστούν στους πελάτες τους προορισμούς με τέτοιες ακτές. Συμπλήρωσε επίσης, ότι τα κριτήρια είναι αρκετά αυστηρά ενώ μέσω οργανωμένης προσπάθειας του Δήμου, της ΔΑΕΑΝ και των επιχειρηματιών του τουρισμού καταφέραμε να πληρούνται τα κριτήρια αυτά από το σύνολο σχεδόν των παραλιών που διαθέτει ο Δήμος μας. Με αυτό τον τρόπο στέλνουμε ένα μήνυμα οικολογίας και επιζητούμε  αρμονία με το περιβάλλον.

Παρόντες, επίσης, ήταν ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Αγίου Νικολάου, κ.κ. Στάθης Βιδάλης και Μανόλης Πεπόνης, η εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης Μεραμβέλου κα. Μαρία Ρουκουνάκη, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Γιώργος Βάρδας.

Άγιος Νικόλαος, 22-07-2013
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India