Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Χόρεψε η πόλη και ας... έχασαν κάποιοι τον ύπνο τους



200 περίπου χορευτές, δεκάδες χορογραφίες, 5 καταστήματα και εκατοντάδες ευδιάθετοι άνθρωποι στους δρόμους του λιμανιού Αγίου Νικολάου το βράδυ του Σαββάτου ήταν το περιβάλλον που δημιούργησε το Dance festival που για πρώτη φορά έγινε βάζοντας καλές βάσεις για τις επόμενες χρονιές.
Η ιδέα των 5 καταστημάτων του λιμανιού βασίζεται στην κοινή διάθεση τους ώστε κάτι να γίνει στην πόλη που να αρέσει τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο βέβαια και στους επισκέπτες του Αγίου Νικολάου.


Το «Εν πλώ», το «Baja mar” , το “Jukebox”, το «Αιολικό» και το “Molo” συνεργάζονται φέτος για μια σειρά εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πόλη και θα τονώσουν την νυχτερινή ζωή και την διασκέδαση.





Η αρχή έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο φεστιβάλ χορού που έγινε για πρώτη φορά και έδωσε την δυνατότητα σε σχολές χορού του τόπου μας να προβάλουν το έργο τους και την δουλειά τους. Λίγο πριν την έναρξη του φεστιβάλ μέλη από τις σχολές χορού που συμμετείχαν πραγματοποίησαν μια πρωτότυπη παρέλαση στους δρόμους της πόλης δίνονταν το έναυσμα σε όλους να τους ακολουθήσουν σε μια βραδιά γεμάτη ρυθμό κίνηση και καλοκαίρι.



 Συμμετείχαν επί σκηνής και όχι μόνο μιας και οι χορευτές χόρευαν και στον δρόμο και στον πεζόδρομο η σχολή χορού Γιαννίκου Ταμιώλακη με παραδοσιακούς Κρητικούς αλλά και λαϊκούς χορούς, η σχολή χορού της Κατερίνας Παπαστεφανάκη με χορογραφίες ZUMBA, στην συνέχεια το κλίμα άλλαξε με ρυθμούς ανατολίτικους από την σχολή χορού της Mihaela με τουμπερλέκι show από τους Νίκο Λάρη και Σαμπάκη Αμιρ και η βραδιά ολοκληρώθηκε με χορογραφίες Latin από την ομάδα Salsa Sabor με χοροδιδάσκαλο την Αγγελική Γαστρά της σχολής μπαλέτου Σοφίας Μαυροφόρου. Στην παρουσίαση της εκδήλωσης για τους ξένους επισκέπτες βοήθησε το κέντρο Ξένων γλωσσών Ευρωγνώση ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ, το Λατώ fm 103,3 και το creteout.gr.


Ο Στέργιος Ατσαλάκης εκπροσωπώντας τα καταστήματα είπε ότι αυτή η πρωτοβουλία ανήκει σε μια ομάδα επαγγελματιών της πόλης που έχοντας κοινό τόπο επαγγελματικής συνάντησης συνεργάζονται ώστε να γίνει κάτι στην πόλη που θα ικανοποιήσει τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Είπε ευχαριστώ στις σχολές χορού και σε όλους τους χορευτές για την συμμετοχή τους, στον Δήμο Αγίου Νικολάου, τον ΠΑΟΔΑΝ, το Λιμενικό ταμείο το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία.

 Από την εκδήλωση πέρασε και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης ο οποίος σχολίασε πως έτσι χαίρεται να βλέπει την πόλη με τους δρόμους γεμάτους από κόσμο, νεολαία, οικογένειες και επισκέπτες και συνεχάρη τους επαγγελματίες για την πρωτοβουλία τους αυτή. Η ομολογουμένως επιτυχημένη διοργάνωση βάζει τα θεμέλια ώστε να ακολουθήσει και τα επόμενο χρόνο το 2o Dance festival.





 κείμενο φωτογραφίες βιντεο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India