Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Να κάνουμε ή να μην κάνουμε επενδύσεις;




Είναι τώρα η εποχή των απολογισμών για τις τουριστικές επιχειρήσεις, κι έτσι και εμείς κοιτάμε πώς θα βγάλουμε την "κατασκευαστική σεζόν" (οι ξενοδόχοι το λένε "χειμώνα", αλλά εγώ το βλέπω από τη δική μου σκοπιά) και τι πλάνα θα κάνουμε για την επόμενη τουριστική σεζόν.

Έχουν περάσει, δυστυχώς, οι καιροί που ανοίγαμε και χειμώνα, αφού ο εσωτερικός κι ο επαγγελματικός τουρισμός της χαμηλής περιόδου έχουν καταρρεύσει εδώ και τρία χρόνια. Τώρα κοιτάμε μόνον για τα απαραίτητα έξοδα: συντήρηση, βελτιώσεις, επεκτάσεις, και -φυσικά- διοικητική λειτουργία και προώθηση/διάθεση.

Δυστυχώς, κι αυτό το γράφω με πλήρη συνείδηση, εμείς -όπως και κάθε επιχείρηση- δεν μπορούμε να κάνουμε νέες επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αν δεν υπάρχει περιβάλλον εμπιστοσύνης: όχι μόνον η προοπτικής μιας καλής χρονιάς, αλλά και πώς δεν θα μας πάρουν βίαια με φόρους όσα καταφέραμε να εξοικονομήσουμε.

Καμία, μα καμία επιχείρηση δεν πρόκειται να δώσει αυξήσεις, να προσλάβει νέους, και να επενδύσει σε εγκαταστάσεις, αν δεν έχει μία υγιή κερδοφορία, ειδικά όταν δεν υπάρχει καμία δυνατότητα δανεισμού από την αγορά, δηλαδή από τις τράπεζες.

Αυτό ας το έχουν κατά νου εκείνοι που πιστεύουν ότι οποιαδήποτε κέρδη των επιχειρήσεων οφείλονται ως φόροι στο αδηφάγο Δημόσιο: χωρίς κέρδη δεν υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας, και η φορολογία απλώς αυξάνει εσαεί την ανεργία.

Αναδημοσίευση απο το facebook του κ. Κοκοτού

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India