Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίου Νικολάου για την κινητοποίηση στο Σεληνάρι


sel.jpg
img_2485.jpg

ΑΝΤΙΛΑΛΗΣΑΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΑΡΙΟΥ...ΣΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ

Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, στο Σεληνάρι, στο σημείο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου, που εδώ και επτά χρόνια εξελίσσεται το έργο-παρωδία αποκατάστασης του δρόμου.

Οι ημιτελείς υποδομές (ΒΟΑΚ,ΝΟΑΚ, λιμάνια κ.α.), η αποψίλωση των υπηρεσιών σε όλο τον νομό, η απαξίωση της υγείας, η απομάκρυνση των ΤΕΙ με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, οδήγησαν σχεδόν 5.000 Λασιθιώτες, στο σημείο ‘’ ντροπής’’ για το νομό, για να δηλώσουν την αγανάκτηση τους για την υποβάθμιση, την παρακμή και την άνιση μεταχείριση του Νομού Λασιθίου συνολικά.

Από νωρίς το πρωί 8 λεωφορεία και εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα ξεκίνησαν από τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα, τη Σητεία, το Οροπέδιο Λασιθίου,τη Νεάπολη, το Βραχάσι, τη Ζάκρο, τη Ζήρο, το μακρύ Γυαλό, το Παλαίκαστρο και κάθε γωνιά του Λασιθίου.

Τα καταστήματα, τα σχολεία, οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί παρέμειναν κλειστά, κάνοντας τον παλμό του Νομού να χτυπάει μόνο στο Σεληνάρι.
 
img_2434.jpg

Για πρώτη φορά το Λασίθι ενωμένο, διαδήλωσε και διαμαρτυρήθηκε έντονα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στη κεντρική εξουσία, απαιτώντας τα αυτονόητα.

Συμβολικά στήθηκε «τελωνείο», στο οποίο εκδίδονταν «διαβατήρια» και μοιράζονταν «χρήματα του Λασιθιστάν» σε όσους εισερχόταν στο νομό, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο δε διακόπηκε. Με αυτό τον τρόπο οι Λασιθιώτες εξέφρασαν το αίσθημα της αποκοπής τους και δήλωσαν ότι επιτέλους θέλουν να να γίνουν ξανά ενεργό λειτουργικό κομμάτι του κράτους.
img_2467.jpg

Το συλλαλητήριο χαιρέτησε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χεροννήσου κ.κ. Νεκτάριος, ο οποίος χαρακτήρισε το Σεληνάρι ως σημείο επαφής και ενότητας όλων των Λασιθιωτών. Παρακάλεσε τους παρευρισκομένους να κρατήσουν την ενότητα, να μην μεριστούν και να υπερβούν τις μικρότητες, ώστε να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έστειλε το μήνυμα σε όλη τη Κρήτη ότι το Λασίθι έχει την ανάγκη της.
img_2488.jpg

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωστής Δερμιτζάκης παρατήρησε ότι σήμερα γεννήθηκε ένα τεράστιο ενωτικό, αγωνιστικό, Παλλασιθιώτικο Κίνημα. Το Λασίθι που υπήρξε πάντα αδικημένο και αγνοημένο, διεκδικεί τα αυτονόητα, την αξιοπρέπεια, την ελπίδα στη ζωή, στη χαρά, το δικαίωμα να διαφεντεύει τον τόπο του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Καστρινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σ’αυτή τη διεκδίκηση για να μπορέσουμε να δώσουμε το μήνυμα και να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Μηλιαράς παρατήρησε ότι αυτή η συγκέντρωση είναι η αρχή μιας «επανάστασης» για να καταργηθεί το ιδιότυπο μνημόνιο που ισχύει για το Λασίθι εδώ και χρόνια.
img_2478.jpg

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης Θεόδωρος τόνισε ότι το Λασίθι είναι έτοιμο να διεκδικήσει αυτά που χρόνια έχει στερηθεί. «Ενωμένοι προχωράμε για την αυτοδύναμη ανάπτυξη του Νομού μας. Οι υπεύθυνοι πήραν το μήνυμα.», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης παρατήρησε ότι στο Σεληνάρι αποτυπώνεται η αδιαφορία του κράτους για τον τόπο μας. «Όλοι μαζί αποφασισμένοι και ενωμένοι συμμετέχουμε, στηρίζουμε τον τόπο μας και δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του. Οι αποφάσεις του κεντρικού κράτους που καταργούν κάθε χρήσιμη κοινωνική και αναπτυξιακή δομή για τον τόπο μας μας βρίσκουν αντίθετους.»

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ανέφερε ότι από το Σεληνάρι, το μνημείο που κυρίως εκφράζει την κρατική αδιαφορία, ενωμένοι, υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και αγωνίας για να τελειώσει επιτέλους η υποβάθμιση και η απαξίωση του Νομού μας. Σήμερα το Λασίθι ενωμένο, βροντοφωνάζει, διεκδικώντας τα δίκαια, τα νόμιμα, τα ηθικά,τα καθημερινά. Η ενωτική μας παρουσία, είναι η μεγάλη απάντηση σε όλους εκείνους που έπαιξαν και παίζουν με τοπικισμούς και μικροκομματισμούς. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.
img_2498.jpg

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας, κα. Μαρία Κτιστάκη είπε ότι «το Λασίθι είναι εδώ, διατρανώνει και υπερασπίζεται την απόφαση του να διεκδικήσει την υγεία και την παιδεία, το δικαίωμα του στην οικονομική και κοινωνική επιβίωση, το δικαίωμα του στη ζωή. Όλοι εμείς οι Λασιθιώτες που χρόνια τώρα βλέπουμε τον τόπο μας να υποβαθμίζεται και να παραμελείται, έρμαιο πολιτικών συμφερόντων και κομματικών συναλλαγών, δηλώνουμε με μια φωνή ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ».

Τελειώνοντας διαβάστηκε και εγκρίθηκε από τους παρευρισκόμενους ψήφισμα των επιτροπών αγώνων και των φορέων, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου διαβάζονταν ψηφίσματα και μηνύματα στήριξης από τους φορείς και τους συλλόγους του Νομού.

Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου οι Λασιθιώτες κατευθύνθηκαν προς το Ηράκλειο για να διαμαρτυρηθούν έξω από την Περιφέρεια Κρήτης , την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.
Άγιος Νικόλαος, 20-02-2013
Γραφείο Τύπου Δ.Α.Ν.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India