Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Εμίρης Αλ Θανί: "Τώρα παρακολουθείστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν"




«Ο εμίρης μου ζήτησε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές αλλά για μαζοχιστές» μετέφερε στον Ιωάννη Κασσιανό, δήμαρχο Ιθάκης, ο απεσταλμένος του εμίρη του Κατάρ και παράλληλα του ανακοίνωσε πως ο Αλ Θανί αποσύρει το ενδιαφέρον του για την Οξυά, ένα νησί σε Ιθάκη και Κεφαλλονιά.

Σύμφωνα με τη Real News, ο εμίρης του Κατάρ ενδιαφερόταν για ακόμη δύο νησιά του συμπλέγματος των Εχινάδων, αλλά ήταν αδύνατη η έκδοση οικοδομικής άδειας, καθώς υπάρχουν δασικές εκτάσεις.

Μάλιστα, ο απεσταλμένος του εμίρη με τη φράση «και τώρα παρακολουθήστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν» ολοκλήρωσε την «αποστολή» του.

«Για όλα τα νησιά ο εμίρης είχε καταβάλει προκαταβολές και η αγορά βρισκόταν στο τελικό στάδιο μεταβίβασης. Εκκρεμούσαν κάποιες άδειες από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας» δήλωσε ο δήμαρχος Ιθάκης και συνέχισε: «Για της Οξυά έδινε 4.900.000 ευρώ και τον ενδιέφεραν επίσης τα νησιά Μάκρη και Γαία. Τα νησάκια Προβάτι, Απάσα, Σωρός, και Πιστρός ανήκουν σε έναν ιδιοκτήτη και είχαμε ακούσει ότι ζητούσε για όλα 3.500.000 ευρώ».

Αποκάλυψε μάλιστα πως «ο εμίρης ήθελε να χτίσει ένα παλάτι, αλλά δε μπορούσε να βγάλει άδεια δόμησης, καθώς η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως δασική έκταση».

Σχόλιο Ιστολογίου:
Σίγουρα δεν μας τιμούν σαν Χώρα τα σχόλια του Εμίρη. Προβληματίζουν έντονα όμως όταν προέρχονται απο έναν άνθρωπο , το όνομα του οποίου έχει ταυτιστεί με τις μεγαλύτερες επενδύσεις ανα την υφήλιο.
Είναι σίγουρο πάντως , ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν δομείται με κάθετες απαγορεύσεις. Αν δε φανταστούμε , το τι περιβάλλον έχουν δημιουργήσει αυτοί οι άνθρωποι σε συνθήκες ερήμου , τότε μάλλον πρέπει να δούμε κάποια ζητήματα απο την αρχή , αν πραγματικά ονειρευόμαστε μια άλλη Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India