Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Υπό κατάληψη η ΔΥΠΕ Κρήτης



Υπό κατάληψη τελεί το κτίριο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης από συγκεντρωμένους Λασιθιώτες που ζητούν, μέσω του ΔΥΠΕάρχη Αντ. Γρηγοράκη, να επικοινωνήσουν με τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας δεσμεύσεις για την αυτοτέλεια του νοσοκομείου της Ιεράπετρας. Εν τω μεταξύ εξαιρετικά δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι Ιεραπετρίτες με το δήμαρχο της περιοχής τους, ο οποίος μαζί με το δήμαρχο Σητείας, έμεινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου συνάντησαν το Γ.Δεικτάκη  σύμφωνα άλλωστε με τις αρχικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί και οι οποίες στην πορεία δεν ακολουθήθηκαν.
Πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, συνάντηση στο γραφείο του κ.Γρηγοράκη, ζητώντας επικοινωνία με τον Υπουργό, προκειμένου να λάβουν απάντηση στα αιτήματά τους. Μάλιστα, όπως διαμηνύουν, δε σκοπεύουν να αποχωρήσουν από το κτίριο της ΔΥΠΕ, αν δε λάβουν θετική απάντηση.
Ωστόσο, αν και ζητήθηκε από τους κ.κ. Αναστασάκη και Πατεράκη να μεταβούν στη ΔΥΠΕ, προκειμένου οι τρεις δήμαρχοι μαζί με το ΔΥΠΕάρχη να επιδιώξουν επικοινωνήσουν με το Υπουργείο, οι δήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας αρνήθηκαν και πήραν το δρόμο της επιστροφής. Εν τω μεταξύ ο Γ.Δεικτάκης, που κλήθηκε επίσης στη ΔΥΠΕ, δήλωσε ότι είναι στη διάθεση όσων θέλουν να τον επισκεφθούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Πάντως στη ΔΥΠΕ παραμένουν οι Επιτροπές Αγώνα από την Ιεράπετρα, τη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο, που επιχειρούν να καταρτίσουν ένα σχεδιασμό για τη διατήρηση της κατάληψης κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αύριο προγραμματίζεται, αντιπροσωπεία των Λασιθιωτών να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.
Όσο για το δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Δ.Κουνενάκη, το διοικητή της 7ης ΥΠΕ Αντ.Γρηγοράκη και την υποδιοικητή Ά.Τριχοπούλου, κάθε προσπάθειά τους να βγουν από το κτίριο ή να μεταβούν στα γραφεία τους απέβη άκαρπη! Παρέμειναν "εγκλωβισμένοι" στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, μαζί με τους Λασιθιώτες ... μέχρι να έρθει η απάντηση από το Υπουργείο. Όπως λέει ο συγκεντρωμένος κόσμος, κανένας αιρετός ή διορισμένος δε θα φύγει, μέχρι να λάβουν απαντήσεις. 
Τελικά επετράπη στον κ.Κουνενάκη να βγει για λίγο έξω, δεσμευόμενος ο ίδιος ότι θα επιστρέψει και θα περάσει τη νύχτα στην κατάληψη. Επετράπη και στον Αντ.Γρηγοράκη να μπει στο γραφείο του, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι είναι αμετακίνητοι στην απόφασή τους να μη φύγει ούτε ο κ.Γρηγοράκης, ούτε η κ.Τριχοπούλου, απόψε, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις, προκειμένου μία αντιπροσωπεία να παραμείνει στην κατάληψη, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα οι Λασιθιώτες απευθύνουν κάλεσμα στο γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γ.Δεικτάκη και τον περιφερειάρχη Κρήτης, Στ.Αρναουτάκη να μεταβούν στα γραφεία της ΔΥΠΕ.
Το απόγευμα έγινε επαφή του ΔΥΠΕάρχη με το σύμβουλο του Υπουργού, κ.Μπεχράκη. Ο ίδιος είπε πως ο Υπουργός είναι ενήμερος και πως οι Λασιθιώτες θα λάβουν απαντήσεις σύντομα. Η απάντηση, ωστόσο, δεν ικανοποίησε τους συγκεντρωμένους, που τόνισαν ότι ... όσο θα περιμένουν τις απαντήσεις, θα παραμένουν στο κτίριο της ΔΥΠΕ!
Μετά το Σεληνάρι ... στο Ηράκλειο
Στο Ηράκλειο κατέφθασαν, σήμερα, Λασιθιώτες για να διαμαρτυρηθούν έξω από την Περιφέρεια Κρήτης. Λίγο μετά τις 14.00 έφθασαν στην πλατεία Ελευθερίας έξι λεωφορεία με διαμαρτυρόμενους από την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο, που κινητοποιούνται προς υπεράσπιση του νοσοκομείου και του ΤΕΙ, ενώ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση βρέθηκαν επίσης Λασιθιώτες, μεταξύ των οποίων και οι δήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας.


Ο βουλευτής Λασιθίου Κ.Δερμιτζάκης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δ.Κουνενάκης και κόσμος μετέβησαν από την Περιφέρεια στα  γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.
Την ίδια ώρα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι δήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας, Σ.Αναστασάκης και Θ.Πατεράκης συνάντησαν το γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γ.Δεικτάκη, στον οποίο κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και εξέθεσαν τα προβλήματα. Ο κ.Δεικτάκης ζήτησε εγγράφως τα αιτήματα των Λασιθιωτών, προκειμένου ως το τέλος της εβδομάδας να συντάξει επιστολές προς κάθε υπουργείο και να ζητήσει απαντήσεις. Ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τάχθηκε στο πλευρό των Λασιθιωτών, περιγράφοντας, μάλιστα, ως φρενήρη την κατάσταση που επικρατεί.
Μετά τις 15.00 άνοιξε για τα οχήματα η λεωφόρος Δικαιοσύνης, που είχε καταληφθεί από τρακτέρ  ... και ένα άλογο. Αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο, παραμένουν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.
Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορήθηκαν οι Λασιθιώτες, την άλλη εβδομάδα θα έρθει στην Κρήτη ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης, προκειμένου να διαβουλευτεί με όλους τους προέδρους ΤΟΕΒ.

Μεγαλειώδης η κινητοποίηση στο Σεληνάρι
Χιλιάδες πολίτες από όλο το Λασίθι, έδωσαν νωρίτερα βροντερό παρών στο Σεληνάρι, κλείνοντας συμβολικά το δρόμο και...σφραγίζοντας διαβατήρια σε όσους περάσουν στο νομό, δε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της περιοχής τους, το "Λασιθιστάν"!
Χαρακτηριστικό της μεγάλης συμμετοχής ήταν ότι η πομπή των αυτοκινήτων ξεκινούσε από το Σεληνάρι και έφτανε μέχρι τον Αγιο Νικόλαο
Μικροί και μεγάλοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μπήκαν σε αυτοκίνητα και μισθωμένα λεωφορεία σε ένα πανλασιθιώτικο συλλαλητήριο.
Με το σύνθημα «Φτάνει πια!» και αντιδρούν στη γενικότερη υποβάθμιση που υφίσταται ο τόπος τους τα τελευταία χρόνια, καθώς Νοσοκομεία, ΤΕΙ, δημόσιες υπηρεσίες, είτε φεύγουν είτε υποβαθμίζονται.
Πηγή: ΚΟΙΝΟΝ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India