Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο Διευθυντής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα στο Δήμο Αγίου Νικολάου



Τον κ. Αλέξανδρο Φαρνού (Alexandre Farnoux), Διευθυντή της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα και την κ. Βάσω Ζωγραφάκη, Αρχαιολόγο της ΚΔ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, δέχθηκαν  στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης και ο Αντιδήμαρχος Νεαπόλεως κ. Μιχάλης Μαρής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για την τελευταία χρονιά του πενταετούς προγράμματος ανασκαφών στη Δρήρο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι και θα διαρκέσει έξι εβδομάδες. 
Ο κ. Farnoux και η κα. Ζωγραφάκη ενημέρωσαν για της ανάγκες της ομάδας των αρχαολόγων και συζήτησαν ορισμένα πρακτικά και λειτουργικά θέματα για τη διαμονή της ομάδας στη Νεάπολη.

Ενημέρωσαν το Δήμαρχο για τη χρηματοδότηση ενός μέρους της ανασκαφής από τη Γαλλική  Σχολή με το ποσό των 43.000€, ενώ ζήτησαν και την οικονομική συμμετοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου με επιπλέον 20.000€. 
Ο Δήμαρχος δεσμέυτηκε για την ένταξη του αιτήματος σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Αναμένουμε σε επόμενη φάση την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ανασκαφής. 

Αγίος Νικόλαος, 24-02-2013
Γραφείο Τύπου Δ.Α.Ν.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India