Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα των Επιτροπών Αγώνων και των Φορέων του Λασιθίου

img_2456.jpg
img_2477.jpg
img_2470.jpg
img_2443.jpg

Οι Πολίτες του Λασιθίου, ενωμένοι, δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του τόπου μας, δεν θα τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Στη γενικότερη περίοδο κρίσης, υποβάθμισης και παρακμής που βιώνει όλη η χώρα, οι πολίτες στο Λασίθι, που υφίσταται χρόνια τώρα τις επιπτώσεις της άνισης ανάπτυξης του νησιού μας, αισθάνονται τα μέτρα να επηρεάζουν με οδυνηρό τρόπο τη ζωή τους.

Η ανεργία μεγαλώνει, τα καταστήματα κλείνουν, οι αγρότες δεν μπορούν να επιβιώσουν, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, η ζήτηση έχει πέσει πολύ χαμηλά, το βιοτικό επίπεδο έχει καταρρεύσει.

Αν σ΄αυτά προσθέσουμε την καθυστέρηση και την έλλειψη βασικών έργων υποδομής σε όλους τους τομείς, την έλλειψη σοβαρών παραγωγικών μονάδων, την εποχικότητα, τα κακά δίκτυα μεταφοράς, τα υψηλά κόστη παραγωγής, έχουμε μια εικόνα για το εκρηκτικό πρόβλημα που βιώνουν οι πολίτες του Λασιθίου.

Φτάνει πια! Δεν είναι δυνατόν όλα, υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, πολιτισμός και κοινωνία να συρρικνωθούν για να προσαρμοστούν στις επιταγές των μνημονίων ακόμα κι αν αυτό σημαίνει καταστροφή και βαρβαρότητα.

Εμείς από αυτή την άκρη της Ελλάδας απαντάμε με αγώνα. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε μέσο τα νοσοκομεία μας, τα τμήματα ΤΕΙ, το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε όλες τις υπηρεσίες και υποδομές που οφείλει να μας παρέχει το κράτος, όλες τις υπηρεσίες που πληρώνουμε τόσα χρόνια με τους φόρους μας και τη συνεισφορά μας στην κοινωνία.

Είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν θα μας ξεγελάσουν με κούφιες υποσχέσεις. Δεν θα μας φοβίσουν. Δεν θα μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον παρανοϊκό «ρεαλισμό» τους σύμφωνα με τον οποίο για να σωθεί η χώρα πρέπει να καταστραφούν οι κάτοικοί της.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Tην ολοκλήρωση των ημιτελών υποδομών (ΒΟΑΚ,ΝΟΑΚ κλπ)τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση άλλων, ώστε ο Νομός να αποκτήσει τις υποδομές που χρειάζεται σε όλους τους τομείς.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την ενίσχυση των δομών υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και χρήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν επαρκώς, με διοικητική αυτοτέλεια για κάθε Νοσοκομείο. Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας!

Την παραμονή των τμημάτων ΤΕΙ με διατήρηση των τίτλων σπουδών.

Το σταμάτημα της αποψίλωσης των υπηρεσιών και επαναφορά όσων καταργήθηκαν ώστε να μην μετακινείται και να ταλαιπωρείται ο Πολίτης.

Κ α λ ο ύ μ ε

Το λαό του Λασιθίου να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για να επιτύχουμε τα δίκαια αιτήματά μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΣΙΘΙ
Οι επιτροπές αγώνα και οι φορείς

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India