Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ανοικτή Επιστολή που έχει αποσταλλεί απο 08.08.2012 προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου ... απο τον Μαρκάκη Γεώργιο (Μαρκογιώργη)




Eνα έγγραφο (ανοιχτή επιστολή) από 8/8/2012 προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου και την Τοπική Κοινότητα βραχασίου και που δεν έχει καθόλου συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο Βραχασίου
 ​
Σας υπενθυμίζω, ότι υπήρξα Πρόεδρος της Κοινότητας Βραχασίου-Σισίου, από 1/1/1987 μέχρι 31/12/1998. Στη συνέχεια, σας ενημερώνω, ότι, στις 17 Δεκεμβρίου 1998 (δηλαδή 14 ημέρες πριν τη λήξη της θητείας μου) έστειλα, με το αριθ. 904/12-12-1998 έγγραφο* προς την ΤΥΔΚ Ν. Λασιθίου, τη ΣΥΜΒΑΣΗ της Κοινότητας με τον εργολάβο, που είχε αναλάβει την κατασκευή του έργου «ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ-ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΡΑΧΑΣΩΤΗ» (ο οποίος, στο 95% του μήκους του, είχε διαπλατυνθεί παλαιότερα, από την τότε Κοινότητα Βραχασίου. Το γνωρίζουν όλοι οι συγχωριανοί).

​​Για την εκτέλεση της προηγούμενης σύμβασης, είχα αφήσει στο Ταμείο της ΔΟΥ Νεάπολης (διαχείριση από τη γνωστή ταμία….) το ποσό των σαράντα εκατομμυρίων δραχμών, δηλαδή σημερινά χρήματα 118.000 ευρώ (Υπήρχαν βέβαια κι άλλα χρήματα από ανείσπρακτες απαιτήσεις της Κοινότητας, κ.λ.π.).

​Τελικά, είναι πασίγνωστο, ότι το έργο αυτό δεν έγινε, ανεξάρτητα από τις όποιες μικροπολιτικές δικαιολογίες όπως, π.χ. αντικαποδιστριακός αγώνας. Η ουσία όμως, είναι ότι ο πρώην Δήμος Νεάπολης οφείλει, στη Βραχασώτικη κοινωνία, τα χρήματα αυτά (χωρίς να συνυπολογίζονται οι σχετικοί τόκοι και οι μέχρι τότε ανείσπρακτες απαιτήσεις της Κοινότητας).

​Επίσης, είναι γνωστό, ότι μετά το …«Μεραμπελλιώτικο» οικονομικό έλλειμα, ο Δήμος ανέλαβε (και πλήρωσε) όλες τις υποχρεώσεις του πρώην Δήμου Νεάπολης (π.χ. ΙΚΑ) και συνεπώς είναι αυτονόητο, ότι ο Δήμαρχος έπρεπε να είχε σπεύσει να εκτελέσει το έργο αυτό, τον πρώτο χρόνο της νέας θητείας του (ή τουλάχιστον την πρώτη διετία…)

​Μετά τα προηγούμενα, παρακαλώ τα μέλη του Δημοτικού σας Συμβουλίου να αναλάβουν εκείνα την τιμή ή την ευθύνη του συγκεκριμένου θέματος, γιατί δεν πιστεύω ότι ο Δήμαρχος (που είναι καλός άνθρωπος και «άριστος» στις δημόσιες σχέσεις του) έχει συνειδητοποιήσει, στην όποια ηλικία του, ότι ο οποιοσδήποτε, που είναι σε θεσμική θέση, ΔΕΝ μπορεί να κάνει το ΣΩΣΤΟ, όταν θέλει «να τάχει καλά με όλους» και ιδίως με «αμφιλεγόμενους» (Αν δεν «κυριαρχούσε» διαχρονικά, αυτή η «νεοπλουτίστικη» ψυχογραφία, ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα είχε Πανεπιστημιακή Σχολή....Ελικοδρόμιο και …τουλάχιστον ένα Βουλευτή).


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σίσι, 8/8/2012
 ​ ​
 ​
ΠΡΟΣ: Το Δημοτικό Συμβούλιο
​ Αγίου Νικολάου Ν. Λασιθίου
​ ΚΟΙΝ: Τοπική Κοινότητα Βραχασίου                                     

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India