Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Κινηματογράφος για την...κοινωνία απο τους ΝΕΟΥΣ Νεάπολης


Ημέρα αλληλεγγύης η Κυριακή 28 του μήνα από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου ΝΕΟΙ Νεάπολης με την λειτουργία για πρώτη φορά του κοινωνικού κινηματογράφου. Τα μέλη του δραστήριου συλλόγου του Δήμου έχουν αποδείξει με τις δράσεις τους ότι κυρίως στηρίζουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες που δημιουργούνται.
Πολλές φορές και στο παρελθόν έχουν διοργανώσει και έχουν συμμετάσχει σε δράσεις φιλανθρωπίας και υποστήριξης κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί. Οι Νέοι αντιλαμβανόμενοι και τώρα τις ανάγκες που υπάρχουν καλούν μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 28 του μήνα στον κυματογράφο ΔΡΗΡΟΣ της Νεάπολης για δύο κινηματογραφικές προβολές, η μία στις 5 το απόγευμα που απευθύνεται σε μικρούς φίλους της 7ης τέχνης με μια ταινία μεταγλωττισμένη και τους μεγαλύτερους την ίδια μέρα στις 8.30 για μια νέα ταινία δράσης και περιπέτειας.

Αντί εισιτηρίου οι ΝΕΟΙ παρακαλούν τους θεατές να δώσουν στην είσοδο τρόφιμα μακράς διαρκείας, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, καφέ, αλεύρι, κονσέρβες και ότι άλλο επιθυμούν. Τα υλικά που θα μαζευτούν, θα δοθούν από τον σύλλογο στην «ΣΤΕΓΗ ΑΓΑΠΗΣ» και στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αγίου Νικολάου «ΕΛΠΙΖΩ».

Εν τω μεταξύ  την Πέμπτη οι ΝΕΟΙ  ξεκλινησαν να φτιάχνουν τα λαμπαδάκια για να τα προσφέρουν στους πιστούς που θα προσκυνήσουν την Μεγάλη Παρασκευή τον Άγιο Σίλα. Σύμφωνα με το έθιμο που κρατά χρόνια στην περιοχή, οι πιστοί κατά την ήμερα που προσκυνούν τους επιτάφιους κάνουν μια στάση και σε αυτό του Αγίου Σίλα ώστε να πλυθούν και με το νερό που αναβλύζει από το ιερό του ναού.

Οι ΝΕΟΙ τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην είσοδο στο προαύλιο του ναού και προσφέρουν τα λαμπαδάκια τους μαζί με τις ευχές τους για καλή ανάσταση.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India