Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Με κούρεμα καταθέσεων θα σώζονται εφεξής οι τράπεζες στην Ευρωζώνη

Ο Σόιμπλε βάζει φωτιά στη βόμβα των τραπεζών

Ο Σόιμπλε βάζει φωτιά στη βόμβα των τραπεζών
Βόμβα μεγατόνων έριξε, για ακόμη μια φορά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι το μοντέλο διάσωσης τραπεζών που εφαρμόστηκε στην Κύπρο θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιπτώσεις. Οι δηλώσεις του Σόιμπλε αποτελούν μέρος συνέντευξής του που δημοσιεύεται στο  γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche. Η προσέγγιση αυτή ανατρέπει τα δεδομένα και αδειάζει τους αξιωματούχους των Βρυξελλών, θέτωντας τις βάσεις για νέο κύκλο ανασφάλειας στις αγορές και συγκρούσεις στους κόλπους της Ευρωζώνης.
Η τοποθέτηση του Σόιμπλε αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης από τις αγορές στις ευάλωτες χώρες και τράπεζες, φυγή κεφαλαίων από τον Ευρωπαίκό Νότο και τις χώρες-καταφύγια προκαλώντας αστάθεια και πυροδοτώντας συστημικές κρίσης. Με αυτό τον τρόπο ο Σόιμπλε επιτυγχάνει τη διαιώνιση της κρίσης, καθώς όπως φαίνεται την αντιλαμβανεται ως μέσω επιβολής της γερμανικής ηγεμονίας στηνν Ευρωζώνη.
«Το μοντέλο της συμμετοχής των μετόχων, πιστωτών και μη εγγυημένων τοποθετήσεων πρέπει να είναι η συνήθης πρακτική στην περίπτωση που ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εμφανίζει προβλήματα» ανέφερε, προσθέτοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, εγείρεται θέμα ηθικής, όταν μια τράπεζα επιδίδεται σε επικίνδυνες πρακτικές με μεγάλα κέρδη, αλλά αναθέτουμε στο δημόσιο τις ζημιές, αν υπάρξει αποτυχία.

Σε ό,τι αφορά το νέο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι «κάθε ψήφος που δεν θα λάβουμε τελικά στις εκλογές, μπορεί να είναι αυτή που θα στερήσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών και Φιλελευθέρων» και κάλεσε τους Γερμανούς να αναρωτηθούν εάν θέλουν μια άλλη κυβέρνηση.

Τέλος, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Γερμανών υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India