Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Μαχαιρώματα» εν όψει ανασχηματισμού

Οι κόντρες για τη νομή της πίτας του Δημοσίου και η επόμενη μέρα του Σαμαρά
«Μαχαιρώματα» εν όψει ανασχηματισμού
 Επιταχύνονται οι πολιτικές εξελίξεις στη Ελλάδα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις «ανοίγει» η κουρτίνα και εκτίθενται σε δημόσια θέα οι παρασκηνιακές διεργασίες, εγείροντας εύλογα ερωτηματικά. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι καθώς τα επιτελεία των κομμάτων  της συγκυβέρνησης προσπαθούν να διαμορφώσουν νέες ισορροπίες και να ανακατανείμουν την πίττα του Δημοσίου. Η υπόθεση της απομάκρυνσης του διοικητή του ΟΑΕΔ, η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και η διαχείριση του  λιγοστού πλέον δημοσίου χρήματος. 
Η αναταραχή στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι απόρροια των έντονων παρασκηνιακών διεργασιών, με τους κομματικούς στρατούς να αναζητούν λύσεις για να διατηρήσουν τη συσπείρωσή της βάσης και για κατευνάσουν τη σωρευμένη οργή. Υπό αυτό το πρίσμα η κόντρα για τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων για τους ανέργους οδήγησε στην προσπάθεια καρατόμησης του διοικητή του ΟΑΕΔ, θέμα που αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.
Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο Μαξίμου αλλά ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αποκάλυψαν στο Sofokleousin.gr ότι ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ σχεδιάζουν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα ή τις αμέσως επόμενες μέρες, επιχειρώντας να δώσουν και σημειολογικό στίγμα.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προετοιμασία του ταξιδιού στις ΗΠΑ όπου θα ζητήσει συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι σε αυτή τη φάση καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα με το ΔΝΤ ώστε να υπάρξει και συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ.
Παράγοντες του ΔΝΤ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτό αλλά επισημαίνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να πατάει με δυο πόδια σε δυο βάρκες.
Η δέσμη αυτών των ενεργειών σε συνδυασμό με την εκταμίευση των δύο δόσεων 2,2 και 6 δισ., την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επικαιροποίηση της κυβερνητικής συμφωνίας δημιουργούν, σύμφωνα με το Μαξίμου, τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την υλοποίηση της επιχείρησης αλλαγής κλίματος.

www.sofokleousin.gr
 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India