Προ των ευθυνών τους έθεσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κα Πολιτάκη τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη και το Δήμαρχο Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη,οι οποίοι την επισκέφτηκαν  με σκοπό να εξασφαλίσουν τη νομική κάλυψη για μία... ήσυχη τουριστική περίοδο.

Όπως …«υπενθύμισε» η κα Πολιτάκη, υπάρχει πολιτική απόφαση για τις κατεδαφίσεις, και από τη στιγμή που αυτές δεν θα γίνουν, ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και η διαδικασία προβλέπει σχηματισμό δικογραφίας.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ένα ιδιότυπο "κρυφτό" είναι σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο "Κέρνος", με τον εργολάβο να προσπαθεί να γκρεμίσει και να συναντά μπροστά του ... φορτηγό! Πιο συγκεκριμένα, ο εργολάβος που είχε αναλάβει τις κατεδαφίσεις των αυθαίρετων πάνω στον αιγιαλό για να μην κηρυχθεί έκπτωτος, με δική του υπαιτιότητα, κάτι που προφανώς θα γίνει εάν δεν τηρήσει τους όρους του συμβολαίου που είχε υπογράψει προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του.

Έτσι, προκειμένου να μη χάσει την (πολύτιμη) εγγυητική επιστολή, προσπαθεί με κάθε τρόπο να συνεχίσει το έργο το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει. Ωστόσο, φθάνοντας το πρωί της Παρασκευής  στο ξενοδοχείο "Κέρνος" βρήκε την είσοδο αποκλεισμένη από ένα φορτηγό, κι έτσι τώρα ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για να μπορέσει να μπει μέσα στο ξενοδοχείο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε δεσμευτεί γραπτώς ότι θα κατεδαφίσει ο ίδιος το αυθαίρετο κτίσμα, ενώ ήδη το αυθαίρετο  στους Καλούς Λιμένες, ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη, έχει γκρεμιστεί.

www.cretalive.gr